Naci Kaptan
08 Ekim 2017
CAHİLİYE EĞİTİMİNE DÖRTNALA
Değerli okur,
Aşağıdaki haber Ülkemizde eğitimin nereye geldiğini anlatan kara tablolardan birisidir ;
“İzmir’de bir imam hatip ortaokuluna öğrencilerin ayakkabıyla girmesine izin verilmezken, cumaları “mübarek” gün olduğu için tatil ediliyor.İzmir’de bir imam hatip ortaokulunda öğrenciler okula ayakkabılarıyla giremiyor. Okulun, cuma günleri ‘mübarek’ gün olduğu için eğitim vermediği de iddia ediliyor.Cumhuriyet’te yer alan habere göre, İzmir’de Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı bir okulda fiili medrese eğitimine geçildi. Karabağlar Kestanepazarı İmam Hatip Ortaokulu’nda öğrenciler okula ayakkabılarını çıkarmadan giremiyor. Fiziki yapının okuldan çok camiye dönüştürüldüğü okulda kitaplık yok, ayakkabılıklar var. Girişte ayakkabılarını dolaplara bırakan öğrenciler, terlik ya da çoraplarla öğrenim görüyor. Üstelik okulda Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) haftalık öğrenim programının da kenara bırakıldığı iddia ediliyor. “Cuma günü” eğitime ara verilirken, o günkü eğitimlerin cumartesi günü öğrencilere aktarıldığı ileri sürülüyor.”
Değerli okur,
Türkiye her yönü ve gittikçe artan ivme ile İslam Devletine dönüştürülüyor. Yeni kabul edilen müfredat programı ile Milli eğitim ve eğitim birliği ,şeri cahiliye eğitimine dönüştürülürken çocuklarımız ve gelecek kuşaklar aydınlanma , çağdaşlık ve Bilimsel eğitimden uzaklaştırılıyor. Her mahalleye İmam-Hatip okulları açılıyor ve Anadolu liseleri Fen liseleri ,meslek liseleri ya imam-hatip okuluna dönüştürülüyor veya kapatılıyor.
TEOG’un kaldırılarak öğrencilerin mahallelerindeki en yakın okula yönlendirmenin ardında kötü niyetli cinlik var . Çocuklarını en yakın okula göndermek zorunda kalacak aileler mahallerinde sadece imam-hatip okulu olduğunu görecekler. Aileler çocuklarını sadece imam-hatip okuluna göndermek zorunda kalacaklar.Bu zorlamalı bir eğitim yöntemidir. İmam-Hatip eğitimi dayatılmaktadır. Böylesi eğitim sonucunda sorgulamayan , araştırmayan , her şeye baş eğen ve biad eden kuşaklar yetişecektir.
Eğitim(sizlik) Bakanlığı müfredatlardan .çağdaş eğitim bilgilerini çıkararak din temelli bilgilere ağırlık veriyor. Dünyada hangi ülke vardır ki öğrencilerini Din eğitimi ile şekillendirerek Çağdaş bilim ,teknoloji ,analitik düşünme , demokrasi ve insan haklarını özümseme , sanat gibi evrensel gereklere ve değerlere ulaşabilsin.
BOP Türkiye’ye sadece karmaşa,kaos,terör ,bölünme tehditi , istikrarsızlaştırma zayıflatılan ekonomi , yabancılar tarafından satın alınan milli varlıkların ele geçirilmesi ile girmiyor BOP’un. ILIMLI İSLAM projesi de EĞİTİM üzerinden devam ediyor . Eğitim emperyalistlerin çıkarlara göre şekillendiriliyor.
Küresel ağalar, güçlenen , üreten , bilim ve teknolojide söz sahibi bir Türkiye istemiyor. Bu nedenle genç kuşaklar çağdaş eğitimden ve özünden Atatürk ve aydınlanma devrimlerinden kopartılmaya çalışılıyor. On sene sonra yüzbinlerce İMAM ve HATİBİMİZ olacak !
Fizikçiler -Matematikçiler – Kimyacılar – Biyologlar – Mühendisler – Tıp adamları – yazarlar Çizerler – Sanatçılar – Felsefeciler ve birçok benzeri ülkeleri çağdaşlığa taşıyacak olan meslek adamlarına ise gerek yok . “BİR LOKMA BİR HIRKA” yeterlidir !
OECD geçtiğimiz hafta Gelecekte bilim adamları yetiştirecek ülkeler arasında Türkiye’yi son sırada gösterdi.
Dayatılan bilim ve aydınlanmadan uzak dini eğitim şekli Türkiye’yi çağdaş dünyadan kopartarak bilimden ve teknolojik üretimden uzaklaştırma amaçlı bir projedir.
Bu projeyi şekillendiren görevlilerin bildiklerine emin olduğum fakat tekrar hatırlatmakta yarar gördüğüm TÜRKİYE’DE EĞİTİMİN NEREDE OLDUĞUNU gösteren aşağıdaki son ve yeni haber başlıklarını paylaşıyorum. Ne acıdır ki Türkiye Tüm eğitim değerlendirmelerinde son sıralardadır.
DÜNYA SIRALAMASINDA TÜRKİYE’NİN EĞİTİM GERÇEKLERİ
BBC Türkçe / 26 Ekim 2016
Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü’nün (OECD) “2016 Tek Bakışta Eğitim” adlı yıllık raporunda, Türkiye, 38 OECD üyesi ülke arasında 35. sırada yer aldı.OECD’nin eğitim endeksinde, Finlandiya listede ilk sırada yer alırken, Estonya, Danimarka, Polonya ve Avustralya sırayla onu izledi.Sondan dördüncü sırada yer alan Türkiye’yi Güney Afrika, Brezilya, Meksika takip etti.
BBC Türkçe / 6 Aralık 2016
Uluslararası PISA testi sonuçlarına göre, Türkiye’deki öğrenciler bilim, matematik ve okumada OECD ortalamasının altında kaldı.Uluslararası eğitim değerlendirme testi , 72 ülke ve ekonomik bölgede 15 yaşındaki 540 bin öğrenci arasında yapıldı. Bu 72 ülke ve ekonomik bölgeden 35’ini Avrupa Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı’nın (OECD) ülkeleri oluşturuyor.Türkiye 72 ülke arasında 50. sırada yer alırken, önceki testlere göre de performansı geriledi.
Hürriyet / 17.08.2017
Türkiye eğitim refahında sıfır çekti.OECD (Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü), 35 üye ülkede bölgesel refah endeksini yayınladı. Buna göre, Türkiye eğitimde refah sıralamasında 10 üzerinden 0 puanla Meksika ile birlikte son sırada yer aldı.
VOA / 06 Aralık 2016
OECD, 34 üyesinin de aralarında bulunduğu 72 ülkede gerçekleştirdiği eğitim araştırmasının sonuçlarının yer aldığı merakla beklenen Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı (PISA) Araştırması Raporu’nu Paris’te açıkladı. Özellikle bilim ve matematik alanında öğrencilerin seviyelerini ölçen raporda, bilim alanında eğitim seviyesi en yüksek ülkenin Singapur olduğu ortaya çıktı. Singapur’u Japonya, Taipei, Finlandiya ve Estonya takip etti. Bu ülkeler 530 puanın üzerinde skor elde ederken, Türkiye 425 puanla, Meksika da 416 puanla bilim sıralamasında en sonda yer alan iki ülke oldu.
Diken / 13/09/2017
Utandıran rapor:OECD, ‘Bir Bakışta Eğitim 2017’ raporunu yayınladı.Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü’nün (OECD) eğitim raporuna göre Türkiye, işsizlik ve eğitimsizlikte zirvede