TOPLUM SAĞLIĞI SAKAL TARAĞI !!! AKP HÜKÜMETİ ÜLKEYİ GDO’LU ÜRÜNLER CENNETİ YAPIYOR *** Beyaz ete dikkat!.. GDO’lu 8 ürüne ithalat izni *** GDO’lu nesiller geliyor

cumhuriyet.com.tr
05 Kasım 2015 Perşembe

Beyaz ete dikkat!.. GDO’lu 8 ürüne ithalat izni

Biyogüvenlik Kurulu, GDO içeren 6 çeşit mısır ve 2 çeşit soyanın hayvan yemlerinde kullanılmasına onay verdi.Biyogüvenlik Kurulu, Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği Derneği’nin başvurusu üzerine genetiği değiştirilmiş 6 mısır, 2 soya çeşidi ve ürünlerinin hayvan yemlerinde kullanımına izin verdi.

Kurul, 8 GDO’lu ürünlerin hayvan yemlerinde kullanımına yönelik ithalat yapılabilmesini onayladı.Kurul’un konuya ilişkin kararları bugün Resmi Gazete’de yayımlandı.

Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği Derneği tarafından, 11 Mayıs 2015’te genetiği değiştirilmiş 14 mısır, 9 soya, 4 kolza ve 10 pamuk olmak üzere 37 çeşidin hayvan yemlerinde kullanılması için başvuru yapılmıştı.

Bugüne kadar 7 soya ve 25 mısır çeşidi olmak üzere toplam 32 çeşide sadece yem amaçlı kullanılmak üzere GDO’ya onay verildi.

Hakan Dirik
06 Kasım 2015 Cuma

GDO’lu nesiller geliyor

AKP hükümeti, Biyogüvenlik Kurulu aracılığıyla 6 çeşit GDO’lu mısır ve 2 çeşit GDO’lu soya ithalatına izin verdi. İthalatta ‘hayvancılık’ için kullanılması koşulu bulunmasına karşın, GDO’lu ürünlerin el altından piyasaya verildiği, ‘nişasta bazlı şeker’ olarak bebek mamaları dahil hemen her alanda kullanıldığı belirtiliyor.

Hükümet, genetiği değiştirilmiş ürünlerin Türkiye’ye girişine izin verdi. Biyogüvenlik Kurulu, aldığı 8 ayrı kararla 6 GDO’lu mısır çeşidi ile 2 GDO’lu soya çeşidinin ülkeye getirilmesini onayladı. İthalatta “hayvancılık” için kullanılması koşulu bulunmasına karşın, GDO’lu ürünlerin el altından piyasaya verildiği, “nişasta bazlı şeker” olarak bebek mamaları dahil hemen her alanda kullanıldığı belirtiliyor.

Biyogüvenlik Kurulu’nca Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği’nin (BESD-BİR) başvurusu üzerine alındığı öğrenilen kararlar, dünkü Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Kurul, daha önce de 16 Temmuz’da 3 GDO’lu mısır ve 2 GDO’lu soya çeşidinin ithalatına da izin vermişti.

NESİLLER TEHLİKEDE

Ziraat Mühendisleri Odası Genel Başkanı Özden Güngör, “Hükümet, ülkedeki tarımı desteklemek yerine GDO’lu ithalata yöneliyor. Bu karar, yalnızca bugünleri değil, önümüzdeki nesilleri bile etkileyecek kadar tehlikelidir” dedi. Kararın hem üretici, hem de tüketicinin aleyhine olduğunu vurgulayan Göngür, şunları söyledi:

“Ülkeye GDO’lu ürün girişi, halkı tedirgin etmektedir. Ülkemizde gerek mısır, gerekse soya açığının kapatılması için gerekli arazi vardır. Ancak hükümet, üreticiyi desteklemek yerine GDO’lu ürün ithalatına yönelmektedir. Üstelik getirilen mısırlar, nişasta bazlı şeker yapımında da kullanılmaktadır. Tıp doktorlarına göre, nişasta bazlı şekerin büyük oranı vücutta fruktoza dönüşüyor. Bunun hiç de masum olmayan bir şeker cinsi olduğunu biliyoruz. Ama buna rağmen ketçap, toz kahve kreması, bisküvi, meşrubat, şekerleme, hazır meyve suları, çikolata, gofret, hazır puding, kek, hazır çorba gibi pek çok gıdanın üretiminde kullanılıyor. Hatta ülkemizde satılan bir bebek mamasında bile bu karışım tespit edilmişti. Gazoz ve meşrubatlarda kullanılıyor. Ama unutulmaması gereken bir durum, bu yiyecek ve içeceklerimizi çocuklarımız da tüketiyor. Yani gelecek nesillerimiz de tehlike altında.”

This entry was posted in Doga - Cevre - Ekoloji - Tarim, Saglik, TARIM - EKOLOJİ. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *