Erdoğan istedi, savcı sevk etti

cumhuriyet.com.tr
26 Kasım 2015 Perşembe

Erdoğan istedi, savcı sevk etti

Can Dündar ve Erdem Gül’ü tutuklamaya sevk eden şikayeti Erdoğan yaptı.Can Dündar ve Erdem Gül’ün tutuklamaya sevk edilmesi sürecini başlatan soruşturma, bizzat Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yaptığı suç duyurusu üzerine başlatıldı.

Savcının tutuklamaya sevk maddeleri bile, birebir Erdoğan’ın dilekçesinden alınmış.Ancak Erdoğan, dilekçesinde Cumhuriyet’in yayınladığı video için “sahte görüntü” demiş.

İşte 2 Haziran 2015 tarihli suç duyurusu:

Savcılık iki gazetecinin ‘silahlı terör örgütüne üye olmak, siyasi veya askeri casusluk ve devletin güvenliğine ilişkin gizli kalması gereken belgeleri açıklamak’ iddiasıyla tutuklanmasını istedi.

http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/433471/Erdogan_istedi__savci_sevk_etti.html

This entry was posted in DEMOKRASİ-ÖZGÜRLÜK, FAŞİZM, Gundem, Haber, HUKUK-YARGI-ADALET, MEDYA, Politika ve Gundem, SİYASİ TARİH, TERÖR. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *