Durmak yok talana devam !!! * Gece yarısı geçen kritik karar

Durmak yok talana devam !!!

Yeni bir geceyarısı yasasıyla ,
Yargı iptal etse de özelleştirme ihalelerinde
artık son sözü Bakanlar Kurulu söyleyecek..
.

Usulsuz yapılan ve Devleti zarara sokan özelleştirme ihaleleri için mahkeme ve danıştay’ın verdiği kararlar artık yok sayılacak.Son kararı Devletin ekonomik değerlerini pazarlayan Bakanlar kurulu verecek .

Yani kendin pişir,kendin ye !!!

Böylece diledikleri tesisleri,
dilediklerine,
İstedikleri bedelle
satacaklar …
Konu yargıya götürülemeyecek …

Örneği aşağıdadır ;

Başbakanın yakını Albayrak’lara ;
Değeri 51.1 milyon dolar olan Balıkesir Seka,
1.1 milyon dolara satıldı.
Devlet havada tavada 50 milyon dolar zarara girdi.
Dava 9 senedir devam ediyor.
Albayrak’lar Seka’yı geri vermiyor ???
Devletin ve yasanın gücü,
Başbakanın yakınına dokunamıyor !!!

Ne demişti Başbakan Erdoğan ;
“Ben Türkiye’yi pazarlamakla mükellefim ”

Ne demişti eski maliye bakanı Kemal Unakıtan ;
“Babalar gibi satarım”

Hem pazarlıyorlar,
hem de satıyorlar …
Bunlar yüce divanlık işlerdir.

Naci Kaptan
06.11.2013

28 Nisan 2012
Milliyet.com.tr

Gece yarısı geçen kritik karar
Yargı iptal etse de özelleştirme ihalelerinde
artık son sözü Bakanlar Kurulu söyleyecek

Gece yarısı geçen kritik karar
AKP dün gece yarısı çok kritik bir yasayı Meclis’ten geçirdi. Bazı üst kurul başkanlarının görev sürelerini düzenleyen yasa görüşülürken son dakika verdiği önergeyle tartışılacak bir düzenlemeyi yasalaştırdı.

Ekonomiservisi.com’un haberine göre, kanuna eklenen maddenin özeti şu, özelleştirme ihaleleri konusunda yargının verdiği kararlar bundan böyle yok sayılacak, son sözü Bakanlar Kurulu söyleyecek. Bu yasa bir medya grubunu çok yakından ilgilendiriyor:

13 Mayıs 2003’te yaklaşık 1800 dönümlük arazisi, 185 lojmanı, sosyal tesisleri ve diğer varlıkları ile Balıkesir SEKA Kağıt Fabrikası 1.1 milyon dolara satıldı.

Özelleştirme ihalesi öncesinde 51 milyon dolar değer biçilen Balıkesir SEKA, ihalede tek teklifi veren Yeni Şafak gazetesinin sahibi Albayraklar’a Özelleştirme Yüksek Kurulu’nun onayıyla 24 Haziran 2003 tarihinde devredildi.

9 yıldır kapısı kilitli
Bursa 2. İdare Mahkemesi 28 Temmuz 2003´te, satılmasında kamu yararı ve özelleştirmenin amacına uygunluk bulunmadığı gerekçesiyle yürütmeyi durdurma kararı ve sonra da iptali kararı verdi. Karar temyiz edildi ve başka yargı organları Balıkesir SEKA’nın iadesi için 5 karar daha aldı. Ancak o tarihten bu yana yani tam 9 yıldır Balıkesir SEKA, Albayraklar’dan geri alınamıyor.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın Balıkesir SEKA’yı geri alamamasının nedeni ise Albayraklar’ın açtığı 700 bin liralık tazminat davası. Bu dava nedeniyle SEKA’nın kapısına kilit vurulmuş durumda. Kısacası, devlet kendi malını 9 yıldır çalıştıramıyordu. Albayrak Turizm Seyahat İnşaat Ticaret A.Ş devredilen tüm taşınır taşınmaz mallar ile irtifak ve kullanım hakları üzerine ihtiyati tedbir koydurmuştu.

Gece yarısı Meclis’ten geçen kanuna göre özelleştirme uygulamalarına yönelik açılan davalarda, ihaleyi kazanan yatırımcıya devrin ardından iptal kararı verilmesi sebebiyle oluşacak fiili imkânsızlık karşısında geri dönülemeyecek bir yapının ortaya çıkması halinde Bakanlar Kurulu, yargı kararını uygulamayabilecek.

Canikli: Geri almamız mümkün değil
Yeni yasayla bilikte 9 yıldır kapısı kilitli bulunan ve Danıştay’ın iptal kararına rağmen 9 yıldır devlete iade edilmeyen Balıkesir SEKA, Bakanlar Kurulu kararıyla Albayraklar’a devredilebilecek.

AKP Grup Başkan Vekili Nurettin Canikli’nin dün Meclis’te “Özelleştirilen yere yatırım yapıldıktan sonra onun devlet tarafından geri alınması mümkün değil” sözleri Balıkesir SEKA konusunda hükümetin Albayraklar lehine karar vereceği beklentisini güçlendirdi.

Böylece Albayraklar 51 milyon dolar değer biçilen ancak 1 milyon dolara aldıkları kağıt fabrikası sayesinde rakipleri karşısında büyük bir avantaj elde etmiş olacak.

http://siyaset.milliyet.com.tr/gece-yarisi-gecen-kritik-karar/siyaset/siyasetdetay/28.04.2012/1533869/default.htm

This entry was posted in Ekonomi, Politika ve Gundem. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *