SATIR ARASI NOTLAR : AHLAK ZABITASI İSTEDİ !!! *** YTÜ’de İÇKİ YASAĞI *** Kombassan’a 1000 dava

Cumhuriyet 04.11.2012

Üniversiteliye‘ahlak zabıtası’ istedi
Yeşilay Cemiyeti Başkanı Günlüoğlu,

‘Bu gençleri bu yoldan alıkoymakta fayda var’ dedi

Haber Merkezi – Mardin’de üniversitenin kente gelmesiyle “ahlak yapısının bozulduğunu” iddia eden Yeşilay Cemiyeti Mardin Şube Başkanı Lütfü Günlüoğlu, bazı sivil toplum örgütlerinin kendisine destek ziyaretinde yine aynı görüşlerini söyledi. Günlüoğlu, “Ahlak zabıta kurumunu faaliyete geçirmekte fayda var. Bu gençleri bu yoldan alıkoymada fayda var. Biz bu gençlerin asla tahsil görmelerine karşı değiliz” dedi.

Aralarında Mustazaflar Cemiyeti, İHL-Der, Diyanet-Sen, Kuran Nesli Platformu, Peygamber Sevdalıları Platformu’nun da bulunduğu bazı kuruluş temsilcileri dün Günlüoğlu’na makamında destek ziyaretinde bulundu. Ziyaretçilerin kendisine hak veren konuşmalar yapmaları üzerine Günlüoğlu destek ziyareti için gelenlere teşekkür ederek, aldığı tepkilerin olumlu olduğunu söyledi.

Günlüoğlu, “Kanuni bir iş yaptıklarını düşünüyorlar. Ama işin bir de örfi, ahlaki boyutu var. Değerler inançlar boyutu var. Bunlar çok önemli, halkımızı direkt ilgilendiren şeyler” diye konuştu.

Yeşilay tüzüğünün 3. maddesinde alkol ve uyuşturucu ile birlikte ahlaksızlıkla da mücadele etme görevi olduğunu iddia eden Günlüoğlu, bu maddenin uygulanmadığı için gündeme geldiklerini ifade etti. Günlüoğlu, “Ben asla bana Yeşilay’ın çizdiği sınırın dışına çıktığıma inanmıyorum. Benim hakkımda soruşturma açıldığı söyleniyor. Bana herhangi bir telefon, yazılı bir şey gelmedi” dedi.

Rektörden tepki

Öte yandan Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Serdar Bedii Omay, Günlüoğlu’nun açıklamalarına “Söylediklerini muhatap kabul etmiyorum, kıymetli bulmuyorum” diyerek tepki gösterdi

‘AKP’NİN İLERİ DEMOKRASİSİ’
YTÜ’de içki yasağı

CİHAN ORUÇOĞLU

TMMOB’ye bağlı Makina Mühendisleri Odası’nın (MMO) her yıl düzenlediği “Geleneksel oda gecesi”ne YTÜ’nün uyguladığı ‘içki yasağı’ damgasını vurdu. YTÜ yönetimi törene içki sokmayınca MMO yönetimi durumu protesto edip, kokteyli iptal etti. TMMOB Makina Mühendisleri Odası İstanbul şube başkanı Zeki Arslan “Özgür, özerk ve demokratik olması gereken üniversite gibi bir yapıda öğrenci olmayan meslektaşlarımızın tercihlerine ve özgürlüklerine yapılan bu engelleme AKP’nin ileri demokrasi örneklerindedir” dedi. Son dakikada içki yasağı getiren YTÜ yetkilileri ise “YÖK’ün yasağına uyuyoruz, artık içki her üniversitede yasak” dedi.

TMMOB Makina Muhendisleri Odası İstanbul Şubesi, her yıl YTÜ Oditoryumu Yıldız binasında meslekte 25, 40 ve 50. yıllarını dolduran mühendislere plaket verip, kokteyl düzenliyor.

5 yıldır aynı yerde yapılıyor

Arslan, organizasyonun beş yıldır aynı salonda gerçekleştiğini ve törenin ardından oda üyelerine alkollü alkolsüz içki servis edildiğini vurguladı.

‘Genelgeyi uyguluyoruz’

Üniversitenin İletişim Koordinatörü Doç. Zehra Yumurtacı ise “Üniversite kampusunda içki satışı ve içilmesi konusunda YÖK’ün bu yıl çıkarttığı genelgeyi uyguluyoruz. Bütün üniversiteler uymak zorunda” dedi.

Cumhuriyet 04.11.2012
AYKUT KÜÇÜKKAYA’nın haberi ■

MAĞDURLAR 70 MİLYON TL İSTİYOR
Kombassan’a 1000 dava

Yurtdışındaki “Kombassan” mağdurlarının bu ülkelerde kazandıkları davaların Türkiye’de kabul edilmesi için yerel mahkemelere açtığı tenfiz (tanıma) davalarının sayısı “977”ye ulaştı. Mağdurlarının “12 milyon TL” tutarında icra takibi başlattığı Yimpaş şirketi de taşınmazlarını elden çıkarmaya başladı.

Mağdurlar iktidarın borsaya alacağını belirttiği şirketten 70 milyon TL’sini geri istiyor

Kombassan’a 1000 dava

© Yurtdışındaki Kombassan mağdurlarının bu ülkelerde kazandıkları davaların Türkiye’de kabul edilmesi için yerel mahkemelere açtığı tanıma davalarının sayısı “977”ye ulaştı.

AYKUT KÜÇÜKKAYA

AKP iktidarının ayakta tutabilmek için borsaya açmayı planladığı “Kombassan” ve “Yimpaş”ın üst düzey yetkililerinin Başbakanlık Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanlığı’na gönderdiği resmi yazılar yeşil sermaye şirketlerinin durumunu gözler önüne serdi. Yurtdışındaki “Kombassan” mağdurlarının bu ülkelerde kazandıkları davaların Türkiye’de kabul edilmesi için yerel mahkemelere açtığı tenfiz (tanıma) davalarının sayısı “977”ye ulaştı.

Kombassan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Haşim Şahin “57 davayı mağdurların kazandığını; 910 davanın tümünün kaybedilmesi durumunda şirkete 70 milyon TL’lik yük getireceğini” SPK’ye bildirdi. Mağdurlarının “12 milyon TL” tutarında icra takibi başlattığı Yimpaş şirketi de taşınmazlarını elden çıkarmaya başladı. Yimpaş Holding Yönetim Kurulu Başkanvekili Abdullah Örnek SPK’ye gönderdiği yazılarda inşaatı henüz tamamlanmamış iki taşınmazı “22 milyon TL” değerle “vergi borcu ve SSK prim borcuna karşılık Hazine ile Sosyal Güvenlik Kurumu’na devrettiklerini” açıkladı.

VERGİ BORCU ve ssk prim borcu için

Yimpaş’tan 22 milyonluk devir

Borsaya açılmayı bekleyen Yimpaş da son dönemde mülkiyeti şirkete ait olan iki taşınmazını vergi borcu ve SSK prim borcu nedeniyle elden çıkardı. Yimpaş Holding Yönetim Kurulu Başkanvekili Abdullah Örnek’in SPK’ye gönderdiği resmi yazılara göre bu taşınmazlar özetle şöyle:

• Elazığ’da bulunan 14 bin metrekare yüzölçümlü arsa ve üzerindeki alışveriş merkezi, otel ve poliklinik amaçlı olarak yapılmaya başlanan ancak henüz inşaatı tamamlanmamış olan taşınmaz; “30 Ekim 2012 tarihinde 12 milyon 471 bin 380 TL bedel karşılığında” şirketin ve grup şirketlerinin borçlarına mahsup edilmek üzere Sosyal Güvenlik Kurumu’na devredildi.

• Aydın’da 8 bin 807 metrekare yüzölçümlü ve üzerinde otel ve alışveriş merkezi amaçlı olarak yapılmaya başlanan ancak henüz inşaatı tamamlanmamış olan taşınmaz; 31 Mayıs 2012 tarihinde 9 milyon 636 bin TL bedel karşığında şirketin ve grup şirketlerinin vergi borcuna mahsup edilmek üzere Hazine’ye devredildi.

57 davayı kazandılar

Kamuoyuna “İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nın (İMKB), hisselerinin borsada işlem görmesi konusunda izin verdiğini” açıklayan Kombassan Holding yeşil sermaye mağdurları tarafından yargı kıskacına alındı. Kombassan Holding AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Haşim Şahin’in imzasını taşıyan ve SPK’ye gönderilen belgeye göre Kombassan mağdurları bu şirkete toplam 977 tenfiz davası açmış bulunuyor. Başbakanlık Sermaye Piyasası Kurulu Başkanlığı’na gönderilen resmi açıklama aynen şöyle:

“Şirketimizin bir kısım ortakları tarafından yurtdışında açılan davalarda alınan kararların icrası amacıyla ülkemiz yargı organları nezdinde 977 tenfiz davası açılmış olup 67 adet ilamın tenfiz istemi reddedilmiş ve bu kararlar şirketimiz lehine kesinleşmiştir. Kalan 910 adet dosyanın tenfizi istemi ile açılan davalardan 57 adet dosyaya ilişkin ilamın tenfizi istemi yerel mahkemelerce kabul edilmiş ve temyiz üzerine kararlar Yargıtay’ca onanmış olup tashihi karar aşamasında bulunmaktadır. Diğer tenfiz istemli dava dosyalarının bir kısmı yerel mahkemelerde devam etmekte, bir kısmı ise verilen olumlu ve olumsuz kararlar, taraflarının temyizi üzerine Yargıtay’da bulunmaktadır. Tenfiz istemi açılan tüm davaların şirketler aleyhine sonuçlanması halinde, bu dava dosyalarındaki alacak taleplerine göre şirketlere getireceği yük TL bazında 70.000.632,49 TL’dir.”

This entry was posted in Gundem, İrtica, YOLSUZLUKLAR. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *