Gülen Örgütü ve Türk Ceza Kanunu‏

Cumhuriyet 25.08.2010

Gülen Örgütü ve Türk Ceza Kanunu

İmzasız ihbar mektupları üzerine tüm güvenlik ve adalet örgütünü seferber eden adil (!) AKP iktidarı bu mektup ve gizli tanıklardan çok çok daha ciddi kanıtlar sunan Hanefi Avcı’nın ihbarlarını yürürlüğe koymak zorundadır.

Şevket ÇİZMELİ Avukat

Bir ilin emniyet müdürü, dönem dönem dilinin cezasını çekmiş fakat dürüstlüğü ve cesareti ile dostun düşmanın saygısını kazanmış; kendisini kabul ettirmiş. İhbarda bulunduğu dini cemaat ile ruhsal yakınlığı ve hatta bir zamanlar organik bağı olduğunu da saklamayan, emniyet istihbarat örgütünün çağdaş aletlerle donatılmasında önemli payı olmuş, herkesin tanıdığı, biraz da safça sahip olduğu anlaşılan bir ben-i âdem: Hanefi Avcı.

Gençliğinde Nurcuların rahle-i tedrisindengeçmiş, çocuklarını da Nurculuktan doğmuş bir kol olan Fethullahçıların okullarında okutan, bu grupları hâlâ çözümleyemediği kitabın sonuç kısmında verdiği bazı öğütlerden anlaşılan, halihazır ilişkilerinden onları yine yakından izlediği görülen ve fakat formasyonunun ağır baskısından bir türlü kurtulamayan, bu nedenlerle de çelişkiler içinde kıvranan bir cesur yürek.

Suç duyurusunda bulunduğu faillerden ismini veremediklerini yetkililere açıklayacağını söyleyen Avcı, belge, kanıt göstermediğiyollu eleştirileri ve kuşkuları bizce birkaç nedenle hak etmemektedir.

Önce belirtelim ki Beşiktaş, Silivri olağanüstü mahkemelerinin (Ergenekon, Balyoz vs.) savcı ve yargıçlarını telaffuz etmekle gösterdiği kanıtlar yeterlidir.

Adalet Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkan Yardımcısı ve müfettişlerini, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı ve diğer bazı kuruluşları işaret etmekle üstüne düşeni yapmış olmaktadır. Bu nedenle Cemil Çiçek gibi bu işler tezgâhlanırken Adalet Bakanlığı’nda bulunan bir sorumlunun ve hâlâ hoca efendilerinin etkisinden ve geçmişinden kurtulmaya çırpındığı halde bir türlü başaramayan Ahmet Hakan gibilere verilecek cevap bize Selim Edes’i hatırlatmaktadır.

Avcı’nın ihbarları yürürlüğe konmalı

Gerçekten olayların yapısı, suçluların işgal ettikleri etkin görevler ve örgütlenme biçimi, standart maddi kanıt ve belgelerin önceden kolaylıkla elde edilmesine engeldir. Ancak odaklar bellidir ve erişilmesi çok kolaydır. İmzasız ihbar mektupları üzerine tüm güvenlik ve adalet örgütünü seferber eden adil (!) AKP iktidarı bu mektup ve gizli tanıklardan çok çok daha ciddi kanıtlar sunan Hanefi Avcı’nın ihbarlarını yürürlüğe koymak zorundadır.

Ama ne yazık ki cibiliyetleri gereği Avcı’ya müfettiş göndermekle işe başladılar. Bu şaşırtıcı olmamıştır.

Gülen cemaati diğerleri gibi AKP’nin has müşterisidir ama tarihe not düşmek ve Yüce Divanı anımsatmak için bu cemaate uygulanması zorunlu T. Ceza Kanunu maddelerini (özel yasalar ayrık tutularak) topluca aşağıya çıkarıyoruz.:Madde 257- Görevi kötüye kullanmak (tüm kamu görevlileri için), Madde 265- Görev yaptırmamak için direnmek, Madde 267- İftira, Madde 277- Yargı görevini yapanı etkilemek, Madde 278-279- İşlenmekte olan suçu bildirmemek, Madde 283- Suçluyu kayırmak, Madde 288- Adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs, Madde 302- Devletin bağımsızlığını zayflatmak ve birliğini bozmaya yönelik fiil (müebbet), Madde 309- TC Anayasası’nın öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya başka bir düzen getirmeye teşebbüs (ağırlaştırılmış müebbet), Madde 312- TC hükümetini ortadan kardırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs (ağırlaştırılmış müebbet) Madde 316-302, 309, 312 maddelerdeki suçlardan birini işlemek için iki veya daha fazla kişinin anlaşması cebir ve şiddet unsurunun, bu suçlarda güvenlik ve adalet kuvvetleri yer aldığı için gerçekleştiği düşünülmektedir.

Böylesine ağır bir tablo karşısında Cemil Çiçek’in ne hakla Fethullah Gülen’i Türkiyeye gelmesinde engel yokturşeklinde bir ifade ile önceden aklamaya çalıştığını anlamak zordur.

İşte Avcı, bu suçları işleyen cemaat hakkında soruşturma açmayan savcı ve yargıçlar dahil tüm kamu görevlilerini bu kitabı ile ihbar etmektedir. Örgüt liderini bundan ayrık tuttuğuna dair bir ifadeye biz rastlayamadık.

This entry was posted in Fetullah Gülen, Gundem. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *