AKP’DEN KOPMALAR HIZLANIYOR * AKP’den 40 istifa

Cumhuriyet.com.tr
15 Mart 2014 Cumartesi

AKP’den 40 istifa

AKP Akhisar İlçe Teşkilatı’nda, aralarında kurucu üyelerinde bulunduğu 40 kişi partiden istifa ettiğini açıkladı.

Gar Gazinosu’nda düzenlenen basın açıklamasında AKP’den 2009 yılında Mecidiye Belde Belediye Başkan adayı olan ancak seçilemeyen Eser Zafer, istifalarının gerekçesini açıkladı. Zafer, “Severek üye olduğumuz, kurduğumuz ve beraber yürüdüğümüz partimizin bayrağını daha yukarı taşımanın mücadelesi hep beraber verdik. Türkiye’de her kesimi kucakladığını düşündüğümüz Adalet ve Kalkınma Partisinin gezi olaylarıyla başlanan ve 17 aralık soruşturmasıyla devam eden süreç ile başbakanımızın kullanmış olduğu sert uslubu, takınmış olduğu tavır ve davranış bizleri derinden yaralamıştır.

Basında çıkan yolsuzluk iddialarının aydınlatılması gerekirken adelet ve emniyet mensupları üzerindeki baskı oluşturulması yolsuzlukların üzerine gidilmemesi toplumun kutuplaştırılması ve kamplara bölünmesi bizleri endişeye sevk etmektedir. Ayrıca 11 yıldır elde edilen demokratik kazanımlardan hızla uzaklaşılması ve son olarak da milli iradeye kumpas kurup darbe yapma girişimlerinde bulunan güruhun yapılan özel düzenlemelerle serbest bırakılmasına vesile olunması sonucunun da tahliye olanların bazılarını yapmış oldukları haddi aşan açıklamalar partimize olan sevgi ve inancı bitirmiş durumdadır.

Bugüne kadar bu üslup ve davranışların sonlandırılması sabırla beklediklerini belirten Zafer, “Ancak olayların dahada içinden çıkılmaz hale gelmesi ve vicdanları yaralayan durumların ortaya çıkması nedeniyle büyük ümitlerle üyesi olduğumuz Adalet ve Kalkınma Partisi’nden istifa ettiğimizi duyurmak isteriz” dedi.

Soruları da cevaplandıran Zafer, şu an 40 kişini istifa dilekçesini yazdığını da belirtip, “Bu rakamın en az 100 bulacağına inanıyoruz. Çünkü arkadaşlarımızdan çok rahatsız olan kişiler var. Toplu olarak hiçbir partiye oy vermek gibi bir düşüncemiz olduğu iddiaları gerçeği yansıtmıyor. Özgür iradeleriyle istfia eden arkadaşlarımız istedikleri partilere oy verebilirler. Bizim sıkıntımız ülkemizin her geçen kamplaşmasıdır. İstediğimiz verilen sözlerin yerine getirilmesi. Yalan söylenmemesi halkımızın kardeşliğinin bozulmamasıdır. Fakat ne yazık ki diller çok sivridir” diye konuştu.

http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/siyaset/50973/AKP_den_40_istifa.html

This entry was posted in Gundem, SİYASİ PARTİLER, SİYASİ TARİH, YOLSUZLUKLAR. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *