SEÇİMLER YAKLAŞIYOR * AKP HİLELERE BAŞLADI * HAYALİ EVLER VE HAYAL SEÇMENLER

AKP’nin Sarıyer’de seçimlere hile karıştırmak istediği ortaya çıktı

İddiaya göre, İBB’den bir yetkili gece yarısı tek tuş operasyonu ile
hayali 504 daire ve 10 bine yakın seçmen oluşturdu
.

AKP’nin İstanbul Sarıyer’deki sahte seçmen planı Türkiye’yi alarma geçirdi. Muhalefet partileri ayağa kalkarken, AKP’li belediyelerin seçime gireceği başka bölgelerde sahte seçmen yazdırılıp yazdırılmadığı şüphesi doğdu. Aydınlık Gazetesi‘nin haberine göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait bilgisayar sisteminden, gece yarısı Sarıyer’e tek tuşla 504 hayali daire ve 10 bine yakın sahte üye kaydedilmesi muhalefet partilerini ayağa kaldırdı. Sarıyer’deki Kuran Kursları başta olmak üzere çok sayıda iş yerine 10 bin civarında sahte seçmen yerleştirmeye kalkıştığı belgelenen AKP’nin İstanbul’daki diğer belediyeleri de bu yöntemle almak istediği iddia ediliyor.

GENÇ: KİRLİ OYUNLARA BAŞVURDULAR

AKP’nin seçimlere hile karıştırmaya kalkıştığı ortaya çıkan Sarıyer’in CHP’li Belediye Başkanı Şükrü Genç ise, “CHP evrakları zamanında teslim etmedi’ diyerek Sarıyer’de seçime sokturmak istemediler, ancak bunu başaramayınca bu kez bu kirli oyunlara sarıldılar. Ama ne yaparlarsa yapsınlar Sarıyer’de, geçen seçimde oldukları gibi büyük bir siyasi hezimete uğramaktan kurtulamayacaklar” dedi.

Sarıyer’de yaşanan rezaleti adliyeye taşıyan ve bu olaylara karışanların cezalandırılması için İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunan Avukat Necati Yıldırım ise şunları söyledi:

“Sarıyer’de yaşanan seçmen kütüğüne sahte seçmen kaydı, iddialara göre 10 bin seçmen sayısının üzerinde. Bu sayının bu boyutlara ulaşması, Sarıyer’deki seçimi tümüyle etkilemeye yönelik olduğunu göstermektedir. AKP’ye yakın isimlerin organize ettiği iddia edilen, bu durum Anayasa’nın 67. maddesindeki “Siyasi haklar ve ödevler” başlıklı hükümlere açıkça aykırıdır. Bu suçlara verilecek ceza 5 yıla kadar hapis içermektedir.”

PEKİ OPERASYON NASIL YAPILDI?

Yasemin Yenice isimli AKP Büyükşehir Belediyesi çalışanının, 4 Aralık gecesi mesai saati dışında bu sisteme giriş yaparak CHP’li Sarıyer’in sınırlarında bulunan Darüşşafaka Mahallesi’ne toplam 504 daireden oluşan hayali 34 yeni bina eklediği ortaya çıktı. 1039 bina ve 5057 daire (bağımsız konut) bulunan mahallede, gece yarısı tek tuş darbesiyle bu sayısı 1073 bina ve 5561 daireye çıkarıldı. Yani Büyükşehir Belediyesi’nden özel şifreyle girilen UAVT üzerinden yapılan bu müdahaleyle bir anda Darüşşafaka Mahallesi’ne 34 yeni bina ve 504 daire eklenmiş oldu. İBB de bu rezaletin fark edilmesi üzerine 504 dairelik 34 binanın kaydını bu kez konut alanı olmaktan çıkarıp inşaat olarak sisteme giriş yaptı.
YURT

This entry was posted in SEÇİM - SEÇSİS, SİYASİ PARTİLER, YOLSUZLUKLAR. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *