Bomba ses kaydı! Cemaat’ten 300 milyon $ karşılığında cennet vaadi

06 Mart 2014
Aydınlık

Bomba ses kaydı! Cemaat’ten 300 milyon $ karşılığında cennet vaadi

Gülen’in doktoru Kudret Ünal’ın telefon görüşmeleri internete düştü. Ünal, Bank Asya’dan çekilen 300 milyon doların takviyesi için işadamlarına vaatlerde bulundu.

Cemaatin, Türk Hava Yolları tarafından Bank Asya’dan çekilen 300 milyon doları yerine koymak için işadamlarını harekete geçirdiği iddia edildi. Ocak ayında yapıldığı öne sürülen telefon görüşmelerinde Fethullah Gülen’in doktoru Kudret Ünal’ın, Cemaat’e yakın işadamlarını arayarak paranın toplanması için teşvik ettiği görüldü. Ünal’ın işadamı Murat Sungurlu’ya “Bank Asya için 300 milyon dolar bulmak 10-20 umreye bedel” demesi dikkat çekti. 8 Ocak 2014 tarihinde gerçekleşen bir görüşmede Kudret Ünal, işadamı Fatih Aktaş’ı 300 milyon dolar bulmak için ikna etti. Ünal’ın Aktaş’ı parayı tamamlaması halinde Pensilvanya’ya gelip Gülen’le görüşme vaadiyle ikna ettiği öne sürüldü. Telefon görüşmeleri şöyle:

‘120 milyon dolar yetmez, 300 olsun’

Fatih Aktaş: Nasılsınız iyi misiniz abi?

Kudret Ünal: Allah razı olsun çok iyiyiz abi. Hergün daha iyiye gidiyor.

F.A.: İyi abi. İnşallah iyi olur. Sağlığı sıhhati iyi mi?

K.Ü.: O işte, sağlığı paralel gidiyor.

F.A.: Yaklaşık bir 120 falan toparlattım ben şeye.

K.Ü.: Allah razı olsun. Sen onu 300’e çıkar birileriyle.

F.A.: İnşallah. 120 milyon falan. Öyle bir şey.

K.Ü.: Yok yok şöyle Bir şey. Zaten hemen koyup geri çekeceksiniz ilk fırsatta. Öyle kalacak Bir şey değil.

F.A.: 1 ay. 30-32 gün falan ben onu şey yaptırırım. Dün toplandık Ahmet Beyaz’la falan.

K.Ü.: Ben şey için söyledim. Senin orayla münasebetini bildiğim için, şöyle aklıma geldi. 30 kadar biryer birden çekmiş. Sen onu 120 yapmışsın. Sen onu 300 yap ne yap yap. ‘Efendim, böyle bir sıkıntı olmuştu duydum. Biz hemen toplandık arkadaşlarla. 300 tamamladık. Müjde vereyim. Telefonda söyleyemedim’ diyip hemen gelip gitmek güzel olur senin için. (…) O da desin ki ‘Fatih böyle şeylerde can kurtaran’

F.A.: Tamam ben onu zorlayayım o zaman.

K.Ü.: Zorla abi. Tamamla gel.

tayyipbekiratama1

Gülen’den başörtü fetvası

Cemaatin “bürokrasi imamı” olduğu iddia edilen Murat Karabulut ile yardımcısı Hazım Sesli arasında bir valinin eşiyle ilgili geçtiği öne sürülen iki görüşme daha paylaşıldı. Ekim 2013’te gerçekleşen görüşmelerde vali eşinin resmi bir törene başörtüsüyle katılıp katılamayacağını Gülen’e danıştığı öne sürüldü.

Hazım Sesli: Hanımı aradı. Yarın bir program varmış. Beyefendinin eşiyle falan. Ona göre dedi, gelen cevaba göre şekille gelecek.

Murat Karabulut: Tamam abi, hemen şeydeyim zaten Biraz sonra arayacağım abi.

(…)

M.K.: Acele etmesin abi. Dolayısıyla aynı kıyafetle devam etsin abi.

H.S.: Okey tamam. Aynı eskisi gibi yani.

M.K.: Eski yaşantısını aynen devam ettirsin.

H.S.: Okey. Hemen arıyorum.

M.K.: Ama mevcut yaşantısından kastım, kıyafetiyle devam edecek. Eskiden neyse o yanı.

H.S.: Fiziki olarak eski haliyle…

M.K.: Ve dua da buyurdular abi.

10-20 umreye bedel

Kudret Ünal: Aklıma birşey geldi. Yarın yengeyle mi gideceksin, yalnız mı?

Murat Sungurlu: İnşallah beraber gideceğiz.

K.Ü.: Ne zaman geleceksiniz?

M.S.: 4 gün gidiyoruz. Pazar günü döneceğiz inşallah.

K.Ü.: O güne kadar orada dua edip plan yapsanız. Şimdi 300 milyon dolar kadar Türk Hava Yolları, Asya Finans’tan para çekmiş. Şimdi bunun yerine konması lazım. Yani geçici olarak da olsa, yani eksilmemesi için. Bir d öyle bir ekibiniz vardır. Arkadaş, eş, dost… Yani öyle bir organizasyon yapıp ‘Efendim, böyle Bir şey duyduk. Yerine koyduk’ der gibi ‘Sonra da ne zaman emriniz olursa çekeriz’ der gibi böyle bir geçiş döneminde büyük bir hayır yapıp 10 umre, 20 umre, ben bilemem Allah katında durumunu da böyle bir müjdeyle gelseniz diye aklımdan geçti.

M.S.: Abi inşallah biz 1 haftadır uğraşıyoruz o meselelerle alakalı

K.Ü.: Onda şüphem yok da şöyle açıkçası; senin bir kardeş, ağabey gibi düşünerek şöyle düşündüm. Senin o bir haftada yaptığın şeyi bizzat ‘Şu şunu verdi, şu şunu verdi. Efendim o 300’ü hiç olmazsa tamamladık’ diyebilip, kendi başına gelip açıkçası ‘bizim Murat’ dedirtmek.

M.S.: Allah razı olsun

K.Ü.: Yaptığın çok güzel sevap. Bizzat başı çekerek ‘300’ü biz tamamladık’ diyebilirsen bana göre, 15-20 umre var gibi geliyor. Aklıma geldi birden. (…) Senin gelmen bundan sonra buradaki kapının da ardına kadar açılmasını kazandırır. Umrede de bunun planını kurarsan… Kendisinin şu an en büyük dert ve sıkıntısı günde 5-6 defa o mesele ile ilgili

http://aydinlikgazete.com/mansetler/35114-bomba-ses-kaydi-cemaatten-300-milyon–karsiliginda-cennet-vaadi.html

This entry was posted in Fetullah Gülen, Gundem. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *