TÜM İHALELER BİLAL OĞLANIN * Bakan’a Bilal’in şirketinden sınav!

05 Mart2014
Sözcü

Bakan’a Bilal’in şirketinden sınav!

Haramzadeler tarafından yayımlanan son ses kaydında Başbakan Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın ortağı olduğu Boshphorus 360’ın usülsüz şekilde iptal edilen ihaleleri yine usulsüz şekilde aldığı iddia ediliyor.

Haramzadeler’in internete sızdırdığı son ses kaydında ilk iki telefon görüşmesi Bilal Erdoğan’ın ortağı olduğu Boshphorus 360′ın Genel Müdürü Abdülkerim Çay ile Enerji Bakanlığı’nda çalışan ve soyadı bilinmeyen Murat adlı bir bürokrat arasında geçiyor.

Devletin bazı enerji santrallerinin özelleştirmelerini usulsüz bir şekilde iptal ederek ihaleleri Bilal Erdoğan’ın ortak olduğu Bosphorus 360 şirketine ‘renovasyon’ adı altında verdiği ses kayıtlarında yer alan iddialar arasında.

Çek Cumhuriyeti’nde bir otelde yapılan toplantıya Bilal Erdoğan’ın gizli ortak olduğu Bosphorus 360 şirketinin katıldığı ve rüşvetlerin danışmanlık ücreti adı altında bu şirkete verildiği Haramzadelerin iddiaları arasında.

Otelde yapılan toplantıda 8 termik santralin ihalesinin masaya yatırıldığı ve 5 santralin özelleştirme ihalesi yapılmış olmasına rağmen ihaleler askıya alındığı iddia ediliyor.

‘BAKAN BEY’E SINAV YAPMAK HADDİMİZ DEĞİL AMA…’
Otelde yapılan bu toplantıdan 1 hafta sonra Bilal Erdoğan’ın gizli ortağı olduğu Bosphorus 360 şirketi Genel Müdürü Abdülkerim Çay, Enerji Bakanlığı’ndan Murat isimli bir şahısla yaptığı konuşmada Tunçbileği Termik Santrali’yle ilgili ihalenin Bakan’ın ilk virajı olacağını söylüyor. Baraj ihalesi konusunda kendilerini desteklememesi durumunda ise Bakan’ın bu tavrının ‘bir kenara yazılacağı’ belirtiliyor.

“Bakan Bey’e sınav yapmak haddimiz değil ama öyle oluyor.” ve “Beyefendi bu işi direkt olarak alın oradan diye emir verdi” sözleri dikkat çeken Abdülkerim Çay ve Murat isimli şahsın başka bir görüşmesinde ise özelleştirme ihalelerinin usulüne aykırı şekilde durdurulduğuna ve devletin zarara uğratıldığına dair bir konuşma geçiyor.

Murat isimli kişi bazı firmalarla anlaşmaya gidilmesi gerektiğini söylüyor, ihaleyi kazanan firmalara dur diyeceklerini, masaya otururarak ihaleye konu işi yapmayacaklarını, bunun karşılığında ise başka işler teklif edileceğinden bahsediyor.

Abdülkerim Çay ile Cengiz Aktürk arasında geçen bir diğer görüşmede ise Abdülkerim Çay, özelleştirmeleri durdurduklarını, bakanlığın haber beklediğini söylüyor.

http://sozcu.com.tr/2014/gundem/bakana-bilalin-sirketinden-sinav-466376/

This entry was posted in Gundem, SİYASİ PARTİLER, YOLSUZLUKLAR. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *