TOPLUM YOKSULLUKTAN KIRILIRKEN first lady’nin KİTABINA 1 MİLYON HARCAYAN DEVLET * Kitabı için 1 milyona yakın para harcanan Emine Erdoğan hakkında suç duyurusu

Kitabı için 1 milyona yakın para harcanan
Emine Erdoğan hakkında suç duyurusu

Cumhuriyet.com.tr27 Eylül 2021


Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan hakkında suç duyurusunda bulundu.

Emine Erdoğan’ın “Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı” kitabının basımı için 275 bin TL harcandığı, İstanbul Cam ve Billur Müzesi’nde düzenlenen tanıtım toplantısı için de 700 bin TL’lik sözleşme imzalandığı öğrenildi. Böylece kitabın toplam maliyeti için Kültür ve Turizm Bakanlığının bütçesinden 1 milyon TL’ye yakın para harcandığı ortaya çıktı. Bunun üzerine Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) avukatları harekete geçti.

HKP avukatları, Emine Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcıları, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) Yönetim Kurulu Üyeleri, Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü Genel Müdür Vekili Ali Odabaş, Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcıları hakkında suç duyurusunda bulundu.

“GÖREVİ KÖTÜYE KULLANMA, NÜFUZ TİCARETİ” SUÇLAMASI
HKP avukatları şüphelilerin, “Görevi Kötüye Kullanma” ve “Nüfuz Ticareti” suçlarını işlediklerini belirterek Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Dilekçede, “Cumhurbaşkanlığı Makamında oturan AKP Genel Başkanı’nın eşi olmaktan başka hiçbir sıfatı olmayan ve suç duyurumuzun şüphelileri arasında yer alan Emine Erdoğan’ın yazdığı iddia edilen, özgün bir yönünün olup olmadığı belli olmayan kitabın tanıtımı, basımı ve dağıtımı için, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yüz binlerce lira harcanabilmektedir” denildi.


https://www.cumhuriyet.com.tr/siyaset/kitabi-icin-1-milyona-yakin-para-harcanan-emine-erdogan-hakkinda-suc-duyurusu-1872161

This entry was posted in YOLSUZLUKLAR, YOZLAŞMA - AHLAKSIZLIK. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *