BİLİYOR MUSUNUZ? * DÜNYANIN EN RENKLİ ŞEHRİ GUATAPE

Küçük Kolombiya kasabası Guatapé, çeşitli ziyaretçiler tarafından dünyanın en renkli şehri olarak adlandırıldı ve nedenini anlamak zor değil. Sadece 5.500 kişilik bu yerleşim o kadar güzel ki neredeyse gerçek gibi görünmüyor.

Her şekil, renk ve büyüklükteki binalar sokaklarını süslüyor. Görünüşe göre kasabanın binalarını parlak renklere boyama geleneği, ailelerin evlerinin kenarları boyunca kartopu gibi tüm binaları sanat eserine dönüşen resimler çizmeleriyle başladı. İşte burada – tüm ihtişamıyla dünyanın en renkli şehri:

Guatapé, Kolombiya Antioquia’nın başkenti olan Medellin şehrinin hemen dışında yer almaktadır. Modern Guatapé’nin bulunduğu bölgede bir zamanlar çeşitli yerli etnik gruplar yaşıyordu. Cacique olarak bilinen yerli bir liderin onuruna adlandırılmıştır.

Guatapé, 1811’de İspanyol Don Francisco Giraldo y Jimenez tarafından kuruldu. Bir zamanlar bir tarım kasabası iken, şimdi en çok 1970’lerde inşa edilen yakınlardaki bir hidroelektrik güç kompleksi ile dikkat çekiyor.

Hafta sonları, sahildeki malecón (tahta kaldırım), sanat, yemek ve hediyelik eşya satan yerel satıcılarla dolar. Bu kadar renkli bir yerde yaşarken ne kadar mutlu hissedeceğinizi hayal edin!


https://www.ba-bamail.com/content.aspx?emailid=23710

This entry was posted in BİLİYOR MUSUNUZ ?, DÜNYA ÜLKELERİ, KÜLTÜR - EĞİTİM - ÇAĞDAŞLIK. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *