PAMUKOVA’da 41 KİŞİNİN ÖLDÜĞÜ “EMİRLE HIZLANDIRILMIŞ TREN”den, Ankara-Sivas YHT tehlike trenine

22 temmuz 2004’te İstanbul’dan; Ankara’ya  hareket eden EMİRLE HIZLANDIRILMIŞ olan tren Sakarya’nın Pamukova ilçesinde kaza yaparak 41 kişinin ölümüne, 89 kişinin yaralanmasına ve sakat kalmasına neden oldu. Kazanın ana nedeni tren raylarının eski ve bakımsız olmasıydı. Bu konuda yetkin bilim adamları, mühendis odaları ve hatta Demiryolları konusunda gelişkin olan Alman Demiryolları kuruluşu dahi uyarılarda bulunmuş ve kaza olacağını belirterek bu konuda raporlar yazılmıştı. Zamanın Başbakanı Erdoğan konunun uzmanlarının  bu uyarılarının hiç birisini dikkate almadı ve İstanbul-Ankara treni EMİRLE HIZLANDIRILDI. Ulaştırma bakanı ise Binali Yıldırım idi. Ne yazık ki uyarılar gerçekleşti ve tren raylardan çıkarak devrildi. Kazadan hemen sonra, kaza yerindeki deliller hemen TCDD ilgilileri tarafından toplatıldı.

Sonra ne mi oldu; Trene siyasi şov amaçlı “emirle hızlı gitmesi” talimatı veren zamanın başbakanı Erdoğan ve has adamı Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve TCDD genel Müdürü hiç bir sorumluluk almadı. Olan tren makinistlerine oldu, onlar ceza aldılar. Olay kapatıldı, gitti. 41 kişinin ölümünden sorumlu olanlar vicdan azabı duymadan halen siyasete devam ediyorlar. Aynı durum şimdi de uzmanların uyarılarına rağmen henüz tamamlanmadan hizmete açmaya çalıştıkları Ankara-Sivas hattında tekrarlanıyor.

Naci Kaptan


Ankara-Sivas YHT tehlike treni

Sözcü – Çiğdem Toker


14 yıl önce ihale edilen 13 yıl önce de temeli atılan Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattının yarın törenle açılması bekleniyor. (Bu yönde çıkan haberlere şu ana kadar herhangi bir yalanlama gelmedi.)

Birçok kez açılış tarihi değiştirilen, defalarca çökme meydana gelen projenin tam bitmediği bu durumda açılmasının tehlikeli olacağı belirtiliyor, ama anlaşılan o ki; risklere rağmen açılacak. Bu inadın nedeni de muhtemelen seçilen tarihin 4 Eylül Sivas Kongresi’nin yıldönümü oluşu. Cumhurbaşkanı Erdoğan için önemli tarihlerin yıldönümünde yeni projeleri açmanın yüksek önemini bilen bilir.


CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, hattın yüzde 20’sinin eski konvansiyonel hattan oluştuğunu, açılmasının olası bir kazaya davetiye çıkaracağını SÖZCÜ’de Başak Kaya’ya anlattı.

Akın’ın söz ettiği konvansiyonel hattın Kayaş-Balışeyh istasyonları arasında olduğu, bu kısmın 60 km. hızla gidilebileceğini de geçenlerde T24’te Eray Görgülü yazmıştı. Dahası, risk uyarılarına karşı yolcuların, inşaat tam bitinceye kadar Ankara’dan Kırıkkale’ye otobüsle taşınma seçeneği görüşülüyormuş.

Ne deseniz eksik kalacak ama söylemek zorunlu. Gösteriş uğruna vatandaşın hayatını tehlikeye atma pahasına, tam bitmeyen bir demiryolunu hattını açmayı göze alan bir iktidarla karşı karşıyayız.


Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) Genel Sekreteri İsmail Özdemir’in şu sözüne dikkat:

“Ankara-Sivas YHT hattında çalışan arkadaşlarımızdan aldığımız bilgilere göre, inşaatın henüz tamamlanmadığını görüyoruz. (…)Yıllardır çalışmayı bitiremedikleri ve müteahhitlere para yetiştiremedikleri için göstermelik bir şekilde ‘Sivas’ta hızlı tren işletmeciliğine başladık’ demek istiyorlar.”

BÜTÇEYİ SÖMÜREN PROJE

Biraz geriye gidelim: Ankara-Sivas YHT için Mart 2018’de “ray serme” töreni yapılmış, dönemin Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, proje bittiğinde Sivaslının 5.5, Yozgatlının ise 4.5 saatte İstanbul’a gidebileceğini “müjdelemiş”ti. O törende projenin ekonomik büyüklüğü 9 milyar TL, hattın açılma tarihi de 2019 olarak açıklandı. 2019 yılına göre, telaffuz edilen 9 milyar TL’nin üzerinden iki yıl geçti. Bu süre içinde inşaat maliyetleri arttı. Gecikmeler ve maliyet artışı sonucu acaba 2018 yılında 9 milyar TL denilen projenin toplam maliyeti kaç TL oldu? (Eşmebaşı kısmında sadece 3 Mart’ta meydana gelen göçük için geçtiğimiz yıl 76.5 milyon TL’lik ihale yapılmıştı.)

Bu soru bir kenarda dururken, proje ihalelerinde bugüne kadar hangi şirketler yer almış bakalım:

– Ankara-Sivas YHT’nin ilk etabı Yerköy-Sivas ihalesinde en düşük teklifi
839 milyon dolar ile China Major-Cengiz-Limak-Kolin konsorsiyumu vermişti.

– Kırıkkale-Yerköy altyapı tamamlama işi ihalesini 247.7 milyon TL teklifle Kolin,

– 2. Etap olan Kırıkkale-Yerköy ihalesini 398 milyon TL’ye Kolin-Cengiz-Limak-Mapa,

– Elmadağ viyadükleri için Doğuş ile sözleşme imzalanmıştı.

– Yerköy-Sivas altyapı ikmal işini 734 milyon TL teklifle Özaltın-Özkar ortaklığı,

– Üstyapı elektrifikasyon, sinyalizasyon vd. işleri Yapı Merkezi üstlenmişti.

SON SÖZ: Eğer bu hat 4 Eylül’de açılacaksa, o gün kimsenin hayatının tehlikede olmadığının taahhüt edilmesi gerekiyor.


https://www.sozcu.com.tr/2021/yazarlar/cigdem-toker/ankara-sivas-yht-tehlike-treni-6627662/

This entry was posted in YOLSUZLUKLAR, YOZLAŞMA - AHLAKSIZLIK. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *