SAKARYA VE 30 AĞUSTOS DUMLUPINAR MEYDAN MUHAREBELERİ ZAFERLERİNİN ŞANLI KOMUTANI YÜCE ATATÜRK VE SİLAH ARKADAŞLARINA SAYGI VE MİNNETLE * BÜYÜK ZAFERİMİZ KUTLU OLSUN *

Prof. Dr. Mehmet Ali KÖRPINAR

Yüce önderimiz, Sakarya meydan savaşında “Hatt-ı müdafaa yoktur, sath-ı müdafaa vardır. O satıh da bütün vatandır. Vatanın her karış toprağı, vatandaşın kanı ile ıslanmadıkça terk olunamaz” diyerek ülkemizin her yerinde savunma yapılması gereğini vurgulamıştır. Bu savunma taktiği dünya harp sistemine yeni bir anlayış getirmiştir. Bu savunma taktiği ile hareket eden ordumuz, hem savunmasını ve hem de büyük taarruz için gereken hazırlıklarını yapmıştır.

Bir yıl sonra Mustafa Kemal’in yönetiminde 26 Ağustos 1922 de Afyon Kocatepe’de başlayan Büyük Taarruz, 30 Ağustos da Dumlupınar Meydan Muharebesi zaferi ile sonlanmıştır. Bu zaferden sonra da İngiliz piyonu Yunan ordusu 9 Eylülde, İzmir’de denize dökülmüştür. Sonra da Türkiye Cumhuriyeti kurulmuş ve bizlere emanet edilmiştir.

Ulusal bağımsızlıkları için tüm dünya ülkelerince örnek alınan bu süreçte, yüce önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK ile onun emrinde, güzel ülkemizin kurulması için kanlarını ve canlarını veren tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi, hasretle anarken, şükranlarımızı sunuyoruz.

Prof.Dr. Sadık Rıdvan Karluk

Özgür yaşama kararlılığımızı tüm dünyaya bir kez daha ilan ettiğimiz ve ulusumuzun şanlı ordumuz ile birlikte yazdığı eşsiz bir kahramanlık destanı olan 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99. Yıldönümü’nü kutlamanın mutluluğunu yaşamaktayız. Ülkemizin bölünmez bütünlüğüne, laik cumhuriyetimize, ulusal birlik ve dirliğine yönelik saldırılara karşı geçmişten aldığımız ilhamla, ülkemiz özgür ve bağımsız yaşama kararlılığını ilelebet sürdürecektir. Bu duygu ve düşüncelerle; başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu zaferi bizlere armağan eden bağımsızlık ve özgürlük çabamızın bütün kahramanlarını, ülkemizin ve ulusumuzun bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve veren tüm aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, 30 Ağustos Zafer Bayramınızı en içten duygularımla kutluyorum.

Dr.Mustafa Atac

TÜRK MILLETININ KURTULUSU YONUNDE YAPILAN
MUCADELENIN BÜYÜK MILLI BAYRAMIDIR 30 AGUSTOS

30 Ağustos 1922 zaferi, tarihimizin en önemli mühim noktalarından biri olmasının yanında, bütün ezilmiş Milletlerin,hürriyet ve istiklalini elde etmesine onderlik etmis bir savastir!

Bayraklarinda “Hilal ve Yildiz” olan tum Ulkeler, bagimsizliklarini kazanmalarinda yol gosterici olan Mustafa Kemal ve onun TURK olusuna aften Turk Bayragindan esinlenmislerdir!

Selcuklu Imparatorlugu ile Bizans Imparatorlugu arasinda gecen savasta, Araplar, Alpaslanin yenilmesini isteyerek, tek bir asker dahi gondermemisler ancak Bizans tarafindaki Hristiyan Turk boylarinin, “dil” bagindan Turklerle savastiklarini anladiklarinda, taraf degistirmeleri ile kazanilmistir!

30 Agustos ta, Turkiye Cumhuriyetinin kurulusuna giden yol zaferimizle taclanmasaydi, birakin Malazgirt zaferinin kutlanmasi, Van’a gidenlerin isgal altindaki Turkiyede konumlari ne olacakti?

Bu zafer ilelebet kutlanilacaktir!

Basta Mustafa Kemal ATATURK ve erinden, en ust rutbeli komutanina kadar, butun silah arkadaslari, isiklar icinde bizleri aydinlatmaya devam ediyorlar.

ADD – Nürnberg ve Kuzey Bavyera Yönetim Kurulu

30 Ağustos 1922 zaferi, tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri olmasının yanı sıra, yalnızca bizim değil; tüm ezilmiş ulusların, hatta tüm insanlığın, özgürlüğe, kurtuluşa, başı dik ve onuruyla yaşama kararlılığına yönelişinin ve bu doğrultuda atılmış tarihi bir adımın bayramıdır.

Bizlere bağımsızlığımızı armağan eden ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları şehitlerimizi saygı ile anıyor, tüm ulusumuzun 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyoruz.

This entry was posted in ATATURK, CUMHURİYET - DEMOKRASİ - ÇAĞDAŞLIK, DEVRİM VE KARŞI DEVRİMLER, TARİHE - AYDINLANMAYA - CUMHURİYETE NOT DÜŞENLER. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *