“MEAL YAZIM STRATEJİLERİ ÇALIŞTAYI” * BİR HIRKA BİR ZEYTİN TANESİ YERİNE AÇIK BÜFE

BİR HIRKA BİR ZEYTİN TANESİ YERİNE AÇIK BÜFE

Murat Muratoğlu


Diyanet artık parayı nereye harcayacağını şaşırdı “MEAL YAZIM STRATEJİLERİ ÇALIŞTAYI” adı altında 3 GÜN BOYUNCA 5 YILDIZLI OTELDE toplantı yaptı. Parası kimden çıktı?

Ne oldu “Aza kanaat etmeyen çoğu bulamaz” sözüne? BİR HIRKA BİR ZEYTİN TANESİ yeterliydi beş yıldızlı otelde AÇIK BÜFEDEN aşağısı kesmedi! Millete de bu zor günlerde SABRETMESİ ucuz sebze için AKŞAM PAZARINA GİTMESİ söylendi.


Hali hazırda YÜZLERCE MEALİ ZATEN YAZILMIŞKEN hayırdır! Neyin stratejisi? GÜNCELLEME Mİ GELDİ? Bir yerleri mi değişti?

Haksızlık da etmeyelim! Araştırdılar geliştirdiler daha önce mekruh sayılan sigaranın 1.400 yıl sonra HARAM OLDUĞUNU buldular fetva verdiler. Tebrikler!

“KURSLARDA BİR TUĞLASI OLANA CENNETTEN EV VERİLECEKTİR” diyerek emlakçılara taş çıkartmışlardı. Bu sayede halkımız cennette de TOPLU KONUTLARDA oturacağını anladı. Muhtemelen bunu da araştırmalar sonucu bulmuşlardı. Boşuna harcamıyorlar o kadar parayı…


Bütçeden Diyanet’e ayrılan ödenek 12 MİLYAR 977 MİLYON LİRA… Böl 83 MİLYON NÜFUSA… Kişi başı 156 LİRA… Dört kişilik bir ailenin diyanete zorunlu katkısı yıllık 624 LİRA… Camilerde toplanan YARDIMLARI yapılan BAĞIŞLARI hiç sayma…

Kralını koruyan onun yararına ve çıkarlarına göre fetva veren semirdikçe semiren yoksul halka sabretmesini söyleyen kalabalıkları korkuyla kontrol eden VATİKAN gibi diye düşünmeyin sakın! Ne alakası olabilir ki?


Araştırma yapıldı Türkiye’de yaşayanların EN AZ GÜVENDİĞİ mesleklerin başında YÜZDE 11 İLE SİYASETÇİLER ardından YÜZDE 12 İLE DİN ADAMLARI geldi. İyi mi?

Güvenilmemesinin nedeni ülkede ikisi de siyasi… Baktılar ne yaparsan yap olmuyor yeni bir EKONOMİ MODELİ geliştirdiler. Türkiye’yi bu KRİZDEN ancak Allah kurtarır diye düşündüler.

Haliyle mümkün olduğunca fazla din görevlisi istihdam edip ekonomin kurtulması için dua ediyorlar. Zira kabul görmüyor işte!


Emeklinin aldığı banka promosyonlarına “HARAMA YAKIN” açıklaması yapılmıştı. Yeni bir ölçü birimi mi geliştirildi? Nasıl oluyor yakınlığın hesaplama yöntemi?

Harama yakın metroya beş dakika… Yani HARAMSI! Cehennemde tam yanmıyor hafif kızarıyoruz. Tabii bunu harama yakınlık derecesine göre hesaplıyoruz.

Ne de olsa söyleyen din adamı… Sahi Müslümanlıkta “DİN ADAMI” diye bir kavram var mı? Yok! Peki ya zırhlı Mercedes?

2071’DE 128 MİLYAR DOLAR YERİNDE!
Merkez Bankası bugünden başlayıp 18 BİN 285 GÜN boyunca her gün aralıksız olarak kenara 7 MİLYON DOLAR ayırsa… Bundan tam 50 YIL sonra kayıp 128 MİLYAR DOLAR rezervlere geri konulmuş olacak.

Boşuna “2071 HEDEFİ” demiyor herhalde… Malazgirt’in 1.000’İNCİ YIL DÖNÜMÜNDE böyle bir soru ve sorun kalmayacak. Bu sayede 117 YAŞINA GELDİĞİNDE böyle hadsiz sorulara muhatap olmayacak.


“128 MİLYAR DOLAR NEREYE GİTTİ DİYE SORUYORLAR. BUNLAR MAALESEF SORMA HAKKINI KENDİLERİNDE GÖREBİLİYORLAR” demişti… İşte bu kadar kolay heba ediliyor ülkenin birikmişi…

Merkez bankaları dalgalı kur sisteminde DÖVİZ SATMAZLAR… Serbest piyasaya açıklama yapmadan MÜDAHİL olamazlar. Yaptılar oldu! Ben de sordum soruyu…

TÜRKİYE NEDEN AFGANİSTAN’DA?
Türkiye NATO toplantısında Amerika ile masaya oturduğunda bir tek AFGANİSTAN konusunda mutabakata vardı. Dışişleri Bakanı konu ile ilgili açıklamalar yaptı.


“ABD’NİN ÇEKİLME KARARIYLA DİĞER MÜTTEFİKLER DE ÇEKİLİYOR” İyi güzel…

“HAVAALANININ İŞLETİLMESİ VE GÜVENLİĞİ AFGANİSTAN İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”O zaman işletsinler…

“AFGANİSTAN YÖNETİMİ DE TÜRKİYE’NİN BURADA KALMASINI İSTİYOR” Ben de Megan Fox’un benimle kalmasını istiyorum.

“AFGANİSTAN’IN İHTİYACI OLDUĞU SÜRECE AFGANİSTAN’IN YANINDA OLACAĞIZ” Neden? Bir askerimiz ölürse orada ne diyeceksiniz çocuklarına? Afganistan sağ olsun mu?

“BU SADECE ASKERİ GÜÇ OLARAK ORADA OLACAĞIZ ANLAMINA GELMİYOR”
Ohoo iş yavaş yavaş inşaata geliyor!


Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev’in 5’li müteahhit grubu için “ONLAR HER YERDE VAR” demişti. Afganistan’dan da eksik kalmadılar galiba…

Sanki yapılacak projeleri TALİBAN’DAN korumak için TÜRK ASKERİ görevli gibi geldi… O kadar da değildir ama… O kadar mı yoksa?


https://www.sozcu.com.tr/2021/yazarlar/murat-muratoglu/bir-hirka-bir-zeytin-tanesi-yerine-acik-bufe-6497278/

This entry was posted in DİN-İNANÇ, YOBAZLIK - GERİCİLİK, YOLSUZLUKLAR, YOZLAŞMA - AHLAKSIZLIK. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *