İKTİDAR ÇAĞDAŞ EĞİTİME KAPALI * İHL’ye gitmek istemeyen açık öğretime yazılacak!

İHL’ye gitmek istemeyen açık öğretime yazılacak!

SULTAN UÇAR – 06 Ağustos 2021


Anadolu ve fen liseleri ile adrese bağlı okul kontenjanlarında tek bir öğrencilik bile boş yer kalmadı… İmam hatip veya meslek lisesi istemeyen daha 14-15 yaşındaki öğrencileri MEB, örgün öğretim dışına çıkararak, açık liseye kaydedecek.


MEB’in 2021 LGS tercihleri 2. nakil başvuruları bugün saat 17:00’da bitiyor. İHL ve meslek liselerinde on binlerce öğrenci kontenjanı halen boş. İstanbul’da Arnavutköy’deki Aziz Sancar MTA Lisesi 595 boş kontenjanla birinci olurken, onu 570 boş kontenjana Gültepe MTA Lisesi ve 489 boş kontenjanla Tuzla Tepeören MTA Lisesi izledi.

LGS 2021 ikinci nakil dönemi başvuruları bugün saat 17:00’da bitiyor. Yerleştirme sonuçları 9 Ağustos’ta açıklanacak.

VELİLER İSYAN ETTİ

Ankara, İstanbul ve İzmir’de sınavla öğrenci alan imam hatiplerde de boş kontenjan kaldı. İstanbul’da sınavla alan 26 İHL’ de 60 boş, İzmir’de 24 İHL’de 40 boş ve Ankara’da 36 İHL’de 53 kontenjan boş yer var. Tabelalarında, “Anadolu İHL” yazan ama sınav sınavla değil tercihle öğrenci alan İHL’ lerde yurt genelinde on binlerce kontenjan boş kaldı. İstanbul’daki Anadolu imam hatiplerde 1871 öğrencilik boş yer var.


https://www.sozcu.com.tr/2021/egitim/ihlye-gitmek-istemeyen-acik-ogretime-yazilacak-6577668/

This entry was posted in EĞİTİM, İrtica, ŞERİAT - İRTİCA - KARANLIĞIN AYAK SESLERİ, SİYASAL İSLAM, YOBAZLIK - GERİCİLİK. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *