YANGINI SÖNDÜREMEYEN İKTİDAR ÇÖZÜMÜ SANSÜRDE BULDU * ‘RTÜK Başkanı bir rejim komiseri gibi medyayı sansür ile tehdit ediyor’

‘RTÜK Başkanı bir rejim komiseri
gibi medyayı sansür ile tehdit ediyor’

Yavuz Baydar: Sıcak Takip – Ağu 03 2021


Türkiye’de bir haftayı uzun zamandır yangınlar devam ediyor. Yangınların söndürülmesinde geç kalınması ve ortaya çıkan görüntüler halkın büyük kısmında kızgınlığa neden olurken Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) televizyon kanallarına yangınları göstermemeleri, haber yapmamaları konusunda bir uyarı yazısı gönderdi.

Sıcak Takip’te Ahval Genel Yayın Yönetmeni Yavuz Baydar RTÜK’ün mektubunu Ali Abaday’a değerlendirdi. Ali Abaday, RTÜK üyesi İlhan Taşçı’nın, “Türkiye yangın yerine dönmüş, ciğerlerimiz yanarken RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin “özel hat” üzerinden televizyon yöneticilerini tehdit etti!!! Şahin gönderdiği mesajda televizyon yöneticilerine “yangınları göstermeyin yoksa size en ağır cezayı veririm” diye tehdit savuruyor” sözlerini tekrarladı ve RTÜK mektubunun sansür olarak değerlendirilip değerlendirilemeyeceğini sordu.

Baydar bunun açıkça sansür olduğunu belirtti. Ardından RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’in gazetecilikten hiç anlamadığını, bir rejim komiseri gibi davrandığını belirtti. Yavuz Baydar, “Ben bu yayın yasağını daha erken bekliyordum çünkü son 30 – 40 yıldır oldukça yoğun bir sansür anlayışı var” dedi.

RTÜK’ün mektubunu bölüm bölüm okuyan Baydar, burada geçen ifadelerin nasıl gazetecilik ile bağdaşmadığını ve RTÜK’ün kendisini farklı bir yerde konumlandırıp televizyon kanallarını tehdit ettiğini ifade etti.


https://ahvalnews-com.cdn.ampproject.org/c/s/ahvalnews.com/tr/rtuk/yavuz-baydar-rtuk-baskani-bir-rejim-komiseri-gibi-medyayi-sansur-ile-tehdit-ediyor?amp

This entry was posted in DOĞA - ÇEVRE, Doga - Cevre - Ekoloji - Tarim, DOĞAL YAŞAM, MEDYA, YOZLAŞMA - AHLAKSIZLIK. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *