SAKARYA ÜNİVERSİTESİNDE HELÂL HİPOKRAT YEMİNİ!!! * TTB’den YÖK’e: Hekimlik Andı değiştirilemez

TTB’den YÖK’e: Hekimlik Andı değiştirilemez

İstanbul – BİA Haber Merkezi
16 Temmuz 2021, Cuma


TBB’e YÖK’e gönderdiği yazıda “Cenevre Bildirgesi’nin tüm hekimler için ortak bağlayıcı nitelikte olduğu ve hekim-hasta ilişkisinde hiçbir tanımın ayrıcalık veya ayrımcılık nedeni olmayacağı” vurgulandı.


Türk Tabipleri Birliği (TTB), Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi mezuniyet töreninde hekimlik andının “ayrım yapmama” kısmının çıkarılarak okutulması üzerine Yükseköğretim Kurulu’na (YÖK) mektup yazdı.

Mektupta, Dünya Tabipler Birliği tarafından belirlenen Hekimlik Andı’nın keyfi olarak değiştirilmesi ve okutulmaması kabul edilemez olduğu belirtildi.”Cenevre Bildirgesi’nin tüm hekimler için ortak ve bağlayıcı niteliğine” dikkat çekilen yazıda, “hekim-hasta ilişkisinde hiçbir tanımın ayrıcalık veya ayrımcılık nedeni olmayacağı” vurgulandı.

Yazıda YÖK’ten ilgililer hakkında soruşturma yürütülmesi ve sonuçlarının TTB’ye iletilmesi talep edildi. Hekimlik Andı okutulmayan öğrencilerin mezuniyetlerinin sağlanabilmesi için andın okutulmadığı mezun öğrencilerin listesinin TTB ile paylaşılması istendi.


https://bianet.org/bianet/saglik/247349-ttb-den-yok-e-hekimlik-andi-degistirilemez

This entry was posted in İNSAN HAKLARI - DEMOKRASİ, İrtica, Saglik, YOBAZLIK - GERİCİLİK. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *