TASARRUF GENELGESİ BİR ZAYTUNG HABERİ MİDİR?

Çizgi sanatçısı sayın Sefer Selvi’ye teşekkür ederim.

Aşağıdaki haber sanki bir komedi tiyatrosu duyurusu veya bir Zaytung haberi gibi. İktidara geldiğinden buyana Devletin hazinesini tıpkı dededen kalan bir mirası harcayan hovarda, zevk sefa düşkünü hayırsız bir torun gibi umarsızca ve saçarak harcayan başbakan/cumhurbaşkanı Erdoğan bir tasarruf genelgesi yayınlayarak genelde belediyelerin sosyal içerikli yatırımlarını kısma yoluna giderken Saray ve TBMM’nin tasarruf kısıtlamasından bağışık olduğu açıklandı!!!

Aslında kamu hazinesini çökerten doğrudan ve öncül olarak sarayın, Erdoğan’ın akıl almaz harcamalarıdır. Saray’ın  harcaması Sayıştay raporlarına göre, BİR GÜNLÜK 10 milyon TL’dir. 2019 yılında Cumhurbaşkanlığı’nın yıllık harcaması bir önceki yıla göre 4 kat artışla 3.6 milyar TL oldu. Cumhurbaşkanlığı’nın hesaplarını denetleyen Sayıştay açıkladığı rakamların  “Tüm yönleriyle doğru ve güvenilir” dedi. Aslında tasarruf doğrudan saray ve Erdoğan’dan başlamalı idi. En basitinden, yüzlerce araba, binlerce koruma ile cumaya veya her hangi bir yere giden cumhurbaşkanı kısıntıya buradan başlamalı ve kendine batılı liderleri örnek almalıdır.!!!

Yurtdışına gittiği gezilere dahi kendisine ait dünyanın en lüks ve pahalı uçağınla birlikte askeri büyük bir kargo uçağına makam arabasını da yükleyerek güney Amerika ülkelerine ve başka ülkelere de  götürdüğü  arşiv kayıtlarındadır.

Tüm yönetimlerde gerçek Devlet adamları, gerçek liderler zor süreçlerde çıkardıkları yasalara, kurallara başta kendileri UYARAK örnek olurlar. Bu genelgenin amacı tasarruf olmayıp veya göstermelik tasarruf olup, muhalefetin elinde bulunan yerel yönetimlerin hizmet yatırımı yapmalarını önlemek amaçlıdır. Cumhurbaşkanının, TBMM’nin tasarrufta örnek olmadığı bir genelge Anadolu halkının deyişi ile “tırışkadan teyyare”dir..

Naci Kaptan


Cumhurbaşkanlığı tasarruftan muaf tutuldu

Sözcü – 30/06/2021

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzası Kamuda tasarruf tedbirleri genelgesi Resmi Gazete’de yayımlandı. Genelgede Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı ve TBMM Genel Sekreterliği’nin muaf tutulması dikkat çekti.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzası Kamuda tasarruf tedbirleri genelgesi Resmi Gazete’de yayımlandı. Genelgede Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı ve TBMM Genel Sekreterliği’nin muaf tutulması dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, kamu kurum ve kuruluşlarının harcamalarında tasarruf sağlanması, bürokratik işlemlerin azaltılması ve kamu kaynaklarının etkili, ekonomik ve verimli kullanımına ilişkin ‘tasarruf tedbirleri’ genelgesi Resmi Gazete’de yayımlandı.

TASARRUFA SARAYDAN BAŞLAYIN

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, yayımlanan genelgeye sosyal medya hesabından tepki gösterdi. Tasarrufun saraydan başlaması gerektiğini belirten Özel, “Kamuda tasarruf için ilk iş, günlük gazete alınmasını sonlandırmak değil, sarayın lüks harcamalarını kısmak olmalı. Sarayın lüks uçak ve helikopterlerden oluşan taşıt filosunu yarı oranında azaltmakla işe başlayın” ifadelerini kullandı.

SEYİT TORUN’DAN ‘TASARRUF GENELGESİ TEPKİSİ…

CHP’nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Torun, Resmi Gazete’de yayımlanan ‘tasarruf tedbirleri’ başlıklı genelgeye ilişkin, değerlendirmelerde bulundu.

“DEVLET YÖNETİMİNDEKİ ÇÜRÜMÜŞLÜĞÜN RESMİDİR”

Ülkenin tüm kaynaklarını israf edenlerin, şimdi tasarruftan bahsettiğine vurgu yapan Torun, “Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı tarafından yayınlanan sözde tasarruf genelgesi, israfa teslim olmuş bir zihniyetin ‘tasarruf’ kelimesinin anlamından bile bihaber olduğunu gözler önüne sermiştir. 19 yıllık devri iktidarlarında, ülkemizin tüm kaynaklarını israf edenler, şimdi çıkmış tasarruftan bahsediyor. ‘İtibardan tasarruf olmaz diyenler’ tasarrufu ise belediyelerden bekliyor. Genelgede görüyoruz ki tasarruf tedbirlerinden sadece Cumhurbaşkanlığı ve TBMM Başkanlığı muaf tutuluyor. Yani Erdoğan kendi yayınladığı tasarruf genelgesinde kendisini muaf tutuyor. Açıkça, ‘Ben israfa devam edeceğim’ diyor. Sadece bu düzenleme bile devlet yönetimindeki çürümüşlüğün resmidir.” dedi.


https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/cumhurbaskanligi-tasarruftan-muaf-tutuldu-6513676/

This entry was posted in Ekonomi, YOLSUZLUKLAR, YOZLAŞMA - AHLAKSIZLIK. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *