YOZLAŞMA VE YOLSUZLUKLAR * ORGANİZE İŞLER * İktidarın sessizliği iddialardan bile daha vahim

İktidarın sessizliği iddialardan bile daha vahim

ERDOĞAN AKTAŞ


Ülkemiz aylardır inanılmaz iddialarla çalkalanıyor. AK Partili eski bakan Cemil Çiçek’in de dediği gibi, “Bu iddiaların binde biri bile doğruysa tam bir felaket.” Ancak iktidar sessizlik stratejisi izliyor. Israrla susuyor. Suskun kalmayı tercih ediyor. Kimilerine göre iddiaları sessizlikle boğmak istiyor ama artık çok geç. Bu mümkün değil.

Sokaktaki insanın da en çok ilgilendiği gündem maddesi bu iddialar. Sıradan insanlar bile merakla ve büyük bir ilgiyle takip ediyor Sedat Peker’i. En güvenilir firmaların anketlerinde çok ama çok çarpıcı sonuçlar çıkıyor. İktidar bunları görmezden gelemez, gelirse de büyük hata yapar.

Bu konuyla ilgili son araştırmayı yapan Türkiye Raporu’nun Direktörü Can Selçuki elde edilen sonuçları SÖZCÜ TV’de açıkladı.

“Sizce Sedat Peker’in iddiaları soruşturulmalı mı?” sorusuna, yüzde 72 oranında “Evet soruşturulmalı” yanıtı veriliyor. AK Parti seçmeninin bile yüzde 62’si yargının bu iddiaları soruşturmasını istiyor.

Vatandaşa rağmen görünen o ki; hem siyasi irade hem de yargı ‘harekete geçmemek’ için direnebildiği kadar direnecek. Fakat böylesi vahim iddialar karşısındaki bu tuhaf sessizlik, iddiaların doğru çıkmasından bile daha korkutucu…


SEZGİN BARAN KORKMAZ’A 4 SORU

Medya art arda gelen skandal ifşaat ve iddialarla türbülansa girdi. Ortalık çalkalanıyor. Olup bitenden herkes rahatsız. Lafı hiç dolandırmadan Sezgin Baran Korkmaz’a sorum var.

Veyis Ateş’in kendisinden 10 milyon Euro istediğini açıklayıp bunu da ses kaydıyla kanıtlayabileceğini söyledi. Bu durumda:

Soru 1– Sedat Peker konuşmasaydı Sezgin Baran Korkmaz konuşacak mıydı? Yoksa bu rezaleti sır gibi saklamaya devam mı edecekti?

Soru 2– Veyis Ateş’in kimler adına aracılık yaptığını bildiği halde neden açıklamıyor?

Soru 3– Veyis Ateş ile telefon görüşmesinin kaydını bazı insanlara dinletmiş. Peki neden sadece 3 dakikasını? 12 dakika olduğu bilinen bu kaydın kalan 9 dakikalık kısmında kimlerin adı, hangi olay ya da varsa tehditler geçiyor?

Soru 4– Peker’in, “Yurt dışına kaçmadan bir gün önce bakanlığa gitti” iddiasına karşı bir yanıtı var mı?

Benim aklıma sadece şu yanıt geliyor. Acaba telefon kaydının kalan kısmı da Korkmaz’ın kendini korumaya almak için kullandığı bir kalkan mı?


ATATÜRK, AFGANİSTAN VE ATATÜRK ORMAN ÇİFTLİĞİ

Türkiye’nin Afganistan’a asker gönderilmesini eleştirenlere, hükümete yakın isimler şöyle karşılık veriyor: “İyi ama kardeşim, Atatürk de Afganistan’a çok önem verirdi. O tarihlerde Afganistan ile çok yakın ilişkiler kurmuştu. Şimdi neden uzak duralım?”

Bugün olup bitenle, Atatürk döneminde olan bitenler çok çok farklı olsa da bu özel bilgi gerektiren diplomasi tartışmasına girmeyeceğim. Atatürk’ün Afganistan’a önem vermesinden dolayı oraya asker gönderilmesini cansiperane şekilde destekleyenlere şunu sormak istiyorum:

Atatürk, Afganistan’a verdiği önem kadar Atatürk Orman Çiftliği’ne de önem vermiş ve gözü gibi bakmıştı. Onun bu kadar önem verdiği ama orasından burasından tırtıklana tırtıklana arazisi iyice küçülen Atatürk Orman Çiftliği’ne neden sahip çıkmadınız? Dahası bugüne kadar Atatürk’ün sahip çıktığı neye sahip çıktınız?


https://www.sozcu.com.tr/2021/yazarlar/erdogan-aktas/iktidarin-sessizligi-iddialardan-bile-daha-vahim-6492559/

This entry was posted in MEDYA, YOLSUZLUKLAR, YOZLAŞMA - AHLAKSIZLIK. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *