PERDE ARKASI * TÜRKİYE ÇÜRÜYOR * YANDAŞ ŞANTAJCI GAZETECİYE KORUMA VE MERCEDES VEREN BAKAN * İŞ ADAMINDAN 10 MİLYON EURO İSTEYEN SÖZDE GAZETECİ

VEYİS ATEŞ                                                            SÜLEYMAN SOYLU                                              SEZGİN BARAN KORKMAZ

SEDAT PEKER’İN İDDİALARI

İstanbul – BİA Haber Merkezi
15 Haziran 2021, Salı


Veyis Ateş, Sezgin Baran Korkmaz’dan ne kadar istedi?

Habertürk’ten Sevilay Yılman, Sezgin Baran Korkmaz’ın kendisini arayarak Veyis Ateş’le konuşmasının ses kaydını dinlettiğini söyledi: 10 milyon euro yollayacaksın; ben iki tarafın da hakemi ve kefiliyim, iş bitene kadar para bende duracak.

Siyaset-mafya ilişkilerini YouTube’den yayınladığı videolarla deşifre eden Sedat Peker’in ilk olarak Sezgin Baran Korkmaz’ın otelinde kaldığını açıkladığı Habertürk programcısı Veyis Ateş’le ilgili yeni iddialar gündemde.

Fatih Altaylı dün, Sevilay Yılman da bugün yayınladığı köşe yazılarında Veyis Ateş’in Sezgin Baran Korkmaz’dan 10 milyon Euro istediğini yazdı.

Sedat Peker de dün gece attığı bir tweet dizisinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Veyis Ateş’e devlete ait bir Mercedes araba tahsis ettiğini ve koruma polisi verdiğini söyledi.

TIKLAYIN – TGC, Veyis Ateş’e soruşturma açtı ve savunmasını istedi

Altaylı: Akıl alır gibi değildi

İddialarla ilgili dün Sezgin Baran Korkmaz’ın kendisini aradığını yazan Fatih Altaylı, Korkmaz’ın “Size kirli bir gazeteciyi anlatacağım” dediğini söyledi.

Veyis Ateş’in 7 Ocak’ta Korkmaz’ı aradığını anlatan Altaylı, “Tehdit, şantaj iddiaları. 10 milyon euroluk talepler, bir ekip adına aracılıklar. Kriminal nitelikte suçlamalar. Akıl alır gibi değildi” dedi.

Altaylı “Bu suçlamalar ile bir gazetecinin adının yan yana gelmesi bile aklımın hafsalamın almayacağı bir durumdu. Dahası Baran Korkmaz elinde tüm bu iddialarını kanıtlayabilecek bir bant kaydı olduğunu ve bunu ablası gibi sevdiği bir gazeteciye daha önce dinlettiğini de iddia ediyordu” dedi.

Ateş’ten Korkmaz’a: Senin samimiyetini göstermeni bekliyorlar

Altaylı’nın ‘ablası gibi sevdiği bir gazeteci’ diye bahsettiği isim yine Habertürk yazarı Sevilay Yılman. Altaylı’nın yazısının ardından Sevilay Yılman bir tweet atarak herkesin kendisini aradığını ama telefonlara tek tek cevap vermesinin mümkün olmadığını söyledi. Bugün çıkacak yazıya işaret etti.

Yılman yayınlanan yazısında da Veysi Ateş’le Sezgin Baran Korkmaz arasındaki ses kaydını dinlediğini yazdı. Yılman özetle şu cümleleri kurdu:

“Sedat Peker’in bir videosunda gündeme getirdiği otelinde beleş kalan, aylık paraya boğduğu gazeteciler ve Habertürk Grubu bünyesinde çalışan Veyis Ateş ile ilgili iddiaları da tek tek sordum.

Bir sürü gazeteci ile ilgili bir sürü şey anlattı ve sonunda da; ‘Veyis Ateş beni alenen tehdit etti ablacığım ve bunun da kaydı var’ dedi. ‘Off the record’ kaydıyla bir başka telefondan dinletti.

Şoka girdim. İnanamadım. Söylediğine göre de kayıt 12 dakikalıkmış ama benim dinlediğim kısmı 3 dakikalık filandı.

Telefonu kapatır kapatmaz derhal Habertürk yönetimini aradım. Duyduklarımı bire bir paylaştım kendileri ile. Ama yine de dayanamayıp üstü örtülü olsa da 10 milyon Euro şantajı ima eden bir tweet attım. Ki o tweet’im de çok yerde haberleştirildi!

…Gelelim şimdi dinlediğim kayıtta Veyis Ateş ve Sezgin Baran Korkmaz arasında geçen diyaloğa… Kim kimi aramış anlamadım çünkü dinlediğim kısım başı değildi.

Ancak şunu duydum…

Veyis Ateş diyor ki özetle; ‘Biliyorum canın çok acıyor. Her tarafı yakıp yıkmak istiyorsun. Çıkıp her yere konuşmak istiyorsun. Yaşadıklarını anlıyorum. Hak da veriyorum sana. Sen de eşine, ailene çoluğuna, çocuğuna kavuşmak istiyorsun… Hiçbir şey olmamış gibi ülkene dönmek istiyorsun… Ankara’dayım… Az önce senin görüşmeni yaptım. Şunu anladım ki seninle uğraşan bir klik ve lobi var ama bu arkadaşlarla işi tersine çevirmek mümkün…’

Bunun üzerine SBK diyor ki; ‘Abi ben hukuken zaten haklıyım ama yine de sen söyle nasıl olacak?’

Veyis Ateş şöyle cevap veriyor; ‘Önce senin samimiyetini göstermeni bekliyorlar…’

SBK ise; ‘Nasıl göstereceğim abi?’

Veyis; ‘Talep ettikleri meblağı yollayacaksın’ diyor.

SBK da; ‘Abi diyelim yolladım 10 milyon Euro… Peki ya sonra bu insanlara ulaşamazsak… Ne olacak o zaman?’ diye soruyor…

Veyis de diyor ki o zaman:

‘Hiç merak etme… Ben her iki tarafın da hakemi ve kefiliyim. Para, iş bitene kadar bende duracak!’

Hülasa…

Benim dinlediğim kısım kelimesi kelimesine olmasa da bu kadar…”


Peker: Soylu, Ateş’e Mercedes tahsis etti 

Yılman’ın yazısından yayınlanmadan gece saatlerinde Twitter’dan açıklama yapan Sedat Peker de Veyis Ateş’e yönelik, “Süleyman Soylu ile Sezgin Baran Korkmaz’ın arasını bulmak için Sezgin Baran Korkmaz’dan avanta istemedim desene” dedi.

Peker “Gazetecilerin yüz karası veyis ateş senin namusun yok mu? Lan senin şerefin yok mu. Çıkıp açıklasana, süslü sülümanla Sezgin Baran Korkmaz’ın arasını bulmak için Sezgin Baran Korkmaz’dan avanta istemedim desene. Namusun yok mu senin? Hepinizi önce hasta edip sonra tedavi edeceğim.” diye yazdı.

Birkaç saat sonra yine tweet atan Sedat Peker “Kıymetli dostlarım, bu süslü sülüman varya, rüşvet işlerini organize ettirdiği veyis ateşe devlete ait olan mercedes araç, ve aynı bana verdiği gibi polis koruma da vermiş. süslü sülümanın anonsçusu veyis ateş, yarın Habertürk’ten eşyalarını toplayıp defolup gideceksin. Ancak şunu unutma, patronun, suç ortağın süslü süleyman da gidecek. anonsçu veyis, hadi bana polis koruması verdiler tahsisli plaka verdiler, ama devletten mercedes araç vermediler. Şimdi seni kıskandım. Sen ne önemli bir adammışsın?” diye yazdı.

Her şey Sedat Peker’in açıklamasıyla başladı

Yurtdışına kaçtıktan sonra siyaset-mafya ilişkilerini YouTube’den yayınladığı videolarla deşifre eden Sedat Peker çektiği dokuzuncu videoda Veyis Ateş’le ilgili şunları söylemişti.

“Veyis (Ateş)… Bu da Süslü Süleyman’ın cazgırı… Elime düştü, kayıtlı, belgeli, görüntülü… O gün tartışma olurken (Soylu’nun Habertürk’e çıktığı gün) Erdal Aras arıyor, benim sağ kolum, Veyis’i arıyor arada… ‘Ben de tanıyorum Reis’i, o da (Soylu) tanıyor, sen de tanıyorsun…’ diyor. Bu kadar yakınlar… Bu Veyis, Erdal’ın yardımcısı… Erdal (Demokrat Parti) gençlikten sorumlu il ikinci başkanı, bu da onun yardımcısı…

O Sağlık Bakanlığı’ndaki hikayeni anlatmayacağım, hani para konusunda biriyle ters düştün ya… Onun ailesi sevdiğim bir aile… Hani parayı sen aldın… Ulan siz ne pislik, aşağılık insanlarsınız… Bir de utanmadan televizyonlara çıkıp şu hırsıza, şu gaspçıya operasyon diye anlatıyorsunuz… Bir ulusu manipüle ediyorsunuz…

Bodrum’da Paramount Otel var. Sahibi Sezgin Baran Korkmaz… Bu arkadaş Türkiye’de de aranıyor ABD’de de aranıyor… Otelinde kimler var? Veyis Ateş… Sizin aranan adamın otelinde ne işiniz var? Sizin maaşınız kaç para? Hani fatura? Bu bile suç… Daha da çıkacak… Veysi… Senin kayıtlar da çıkacak…

28 Aralık’ta operasyon yapılıyor. 29 Aralık 45 milyon doların ödenmesi gereken tarih. Sezgin Baran’ın karısını gözaltına alıyorlar. Bu Veysi… Ben olayı toparlayayım diye arayan bu Veyis… Aranan adamın oteline gidiyorsun, kalıyorsun, on binlerce yüz binlerce avro hesap ödemiyorsunuz… Sonra da adamı gasp ediyorsunuz. Kayıtlar var…”

https://bianet.org/bianet/siyaset/245693-veyis-ates-sezgin-baran-korkmaz-dan-ne-kadar-istedi

This entry was posted in MEDYA, PERDE ARKASI, TERÖR, YOLSUZLUKLAR, YOZLAŞMA - AHLAKSIZLIK. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *