BİLİŞİM – İNTERNET – KİMLİK AVI “PISHING”

2019’da 13 Milyar Kimlik Avı E-postası Gönderildi
Kimlik Avı Saldırılarında Rekor Rakamlar

Erdinç Tandoğan


Microsoft, en son güvenlik raporunda 2019 yılında 13 milyardan fazla şüpheli oltalama e-postasının gönderildiğini ve engellendiğini belirterek, Covid-19 salgını nedeniyle 2020 yılı rakamlarının önemli ölçüde artabileceğini de bildirdi.

Microsoft, yıllık dijital savunma raporunda ise, saldırganların son aylarda kötü niyetli e-postaları tespit etmeyi zorlaştıran teknikler kullandığını belirtiyor. Raporda aynı zamanda, birçok kötü amaçlı yazılım saldırısının kimlik avı kampanyalarına değiştirildiği ve birçok hacker grubunun bu saldırı tekniğine geçiş yaptığını da vurguluyor. Ve bu durumun oltalama saldırılarına katkıda bulunduğunu belirtiyor. Bu kötü amaçlı e-postaların bir milyardan fazlasının, belirli gruplar tarafından gönderildiğinin altı çiziliyoR.

Bu artışı etkileyen en önemli faktör Covid-19 salgınıdır. Çünkü saldırganlar büyük miktarda hassas bilgiyi elde etmek için sözde aşılar, ilaçlar, yardım kampanyaları veya güncel bilgiler sunarak toplu e-postalar göndererek bu konudan yararlanabilir durumdadır.

En çok oltalama (phishing) saldırısı belirtileri Çin, Rusya ve Amerika Birleşik Devletleri‘nde bulunsa da bu, dünyanın hemen hemen her yerine yayılmış bir tür siber saldırı olduğu artık kesin.

Saldırganların, sosyal mesafe ve evden çalışmanın arttığı şu günlerde kişisel bilgilerimizi ele geçirmek için her yolu denediğini unutmayalım.


https://h4cktimes.com/siber-saldirilar-suclar/2019da-13-milyar-kimlik-avi-e-postasi-gonderildi.html

This entry was posted in BİLİŞİM - İNTERNET -. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *