EGE ADALARI KONUSU * İŞGALCİ DENDİAS, 6 YIL ÖNCE MEYDAN OKURKEN ÇAVUŞOĞLU NEREDEYDİ ?…

Değerli okur,
Milli Savunma Bakanlığı eski Genel Sekreteri, Emekli Dz.Kurmay Albay sayın Ümit Yalım Ege denizinde Yunanistan tarafından işgal ve ilhak edilen, Yunan bayrağı çekilen, Belediye, okul, kiliseler açılan ve anlaşmalara aykırı silahlandırılan, Türkiye’ye ait adalarımız konusunda tek başına yapmakta olduğu kişisel çalışmaları ile ULUSAL ÇIKARLARIMIZI korumak adına fikri takip ile çalışmalar yapıyor. Kanıtları ile konuyu gündemde tutuyor. 
Sayın Yalım’ın yapmakta olduğu bu çok önemli ve değerli çalışmalara MSB ve İktidar hükümetinin bir desteği olmadığını düşünüyorum. Sayın Yalım AKP’nin Yunanistan’a terk ettiği adalarımızın akîbetini hukuki yollarla takip ediyor. Bu nedenle sayın Yalım’a teşekkür ve destek vermek borcumuz vardır. 
Bu yazıyı çevriminizle paylaşarak konunun öğrenilmesini sağlayınız.
Naci Kaptan
İŞGALCİ DENDİAS, 6 YIL ÖNCE MEYDAN OKURKEN ÇAVUŞOĞLU NEREDEYDİ ?…
Ümit Yalım <umityalim@gmail.com> 19 Nis 2021

*Yunan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias’ın Türkiye ziyareti olaylı geçti. 14 Nisan 2021’de Fener Rum Patriği Bartholomeos ile görüşen Dendias, bakanlığının internet sitesinde yaptığı açıklamada Patrikhaneyi ekümenik ilan etmiş. 
*15 Nisan 2021’de Tayyip Erdoğan ile görüşen Yunan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Erdoğan ile görüşmesinin ardından Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile birlikte basın toplantısına katıldı.      
*Türkiye’nin Yunanistan’a ait topraklar üzerinde 400’den fazla uçuş gerçekleştirerek toprak bütünlüğünü ihlal ettiğini öne süren Dendias, “Ben deniz kısmından bahsetmiyorum. Yunanistan kara parçasından bahsediyorum.” dedi. 
*Dendias’ın bahsettiği uçuşlar, Yunanistan’ın işgal ettiği Türk adaları üzerinde yapılan uçuşlardır.
ÇAVUŞOĞLU, DENDİAS’A 2015’DE HADDİNİ NEDEN BİLDİRMEDİ ?   
*Çavuşoğlu, Dendias’ın 2015’te Türk topraklarında yaptığı egemenlik ve bayrak gösterisinden hiç bahsetmedi.
*Halbuki, 2014-2015 yılları arasında Yunan Savunma Bakanı olarak görev yapan Dendias, 11 Ocak 2015’de Aydın Eşek Adası’na gelerek adadaki Yunan Askeri Üssü’nde denetlemelerde bulunmuştu.
*Çavuşoğlu, Yunanistan’ın işgal ettiği 20 Türk Adası ve 2 Türk Kayalığı’nı gündeme getirmedi. Bu nasıl had bildirme ? 
Konu ile ilgili açıklamalarım ve belgeler eklerde gönderilmiştir.
Saygılarımla,
Ümit YALIM – Milli Savunma Bakanlığı eski Genel Sekreteri

19 Nisan 2021
İŞGALCİ DENDİAS, 6 YIL ÖNCE MEYDAN OKURKEN ÇAVUŞOĞLU NEREDEYDİ ?…
     Yunan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias’ın Türkiye ziyareti olaylı geçti. 14 Nisan 2021’de Fener Rum Patriği Bartholomeos ile görüşen Dendias, bakanlığının internet sitesinde yaptığı açıklamada Patrikhaneyi ekümenik ilan etmiş. Halbuki, Yunan asıllı Kanadalı tarihçi Prof. Leften Stavros Stavrianos, “1453’den beri Balkanlar – The Balkans since 1453” adlı kitabında, Fener Rum Patrikhanesi’nin dini otorite alanının İstanbul ile sınırlı olduğunu açık bir şekilde belirtmiştir.

     15 Nisan 2021’de Tayyip Erdoğan ile görüşen Yunan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Erdoğan ile görüşmesinin ardından Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile birlikte basın toplantısına katıldı.      Türkiye’nin Yunanistan’a ait topraklar üzerinde 400’den fazla uçuş gerçekleştirerek toprak bütünlüğünü ihlal ettiğini öne süren Dendias, “Ben deniz kısmından bahsetmiyorum. Yunanistan kara parçasından bahsediyorum.” dedi. Dendias’ın bahsettiği uçuşlar, Yunanistan’ın işgal ettiği Türk adaları üzerinde yapılan uçuşlardır. Aslında, Türkiye’nin toprak bütünlüğünü ihlal eden Yunanistan’dır. Dendias, Savunma Bakanı olduğu dönemde, Aydın Eşek Adası’na askeri helikopter ile gelerek Türk Hava Sahasını ve toprak bütünlüğümüzü ihlal etmişti.

ÇAVUŞOĞLU, DENDİAS’A 2015’DE HADDİNİ NEDEN BİLDİRMEDİ ? 
     Dendias, “Türkiye eğer bizim egemenlik haklarımızı ihlal etmeye devam ederse o zaman yaptırımlar gündeme gelecektir” ifadesini kullandı. Dendias’ın sözlerine karşılık Çavuşoğlu, “Dendias kabul edilemez ithamlarda bulundu” dedi.

     Çavuşoğlu, Yunanistan’ın işgal ettiği 20 Türk Adası ve 2 Türk Kayalığı’nı gündeme getirmedi. Dendias’ın 2015’te Türk topraklarında yaptığı egemenlik ve bayrak gösterisinden hiç bahsetmedi. Halbuki, 2014-2015 yılları arasında Yunan Savunma Bakanı olarak görev yapan Dendias, 11 Ocak 2015’de Aydın Eşek Adası’na gelerek adadaki Yunan Askeri Üssü’nde denetlemelerde bulunmuştu.
     Dendias, denetleme sonrasında, Milli Muhafız Yüksek Komutanı  Tuğgeneral Laloussis, Belediye Başkanı Kottoros ve işgalci Yunan askerleri ile birlikte fotoğraf çektirdi. Aydın Eşek Adası, 2004’den beri Yunan işgali altında.

     1943 tarihli İngiliz Haritası’nda, Yunan Bakan Dendias’ın egemenlik ve bayrak gösterisi yaptığı Eşek Adası’nın, 12 Ada deniz sınırlarının dışında ve Türkiye’ye ait olduğu açıkça gösterilmiş ve adı Türkçe yazılmıştır.

     1951 tarihli ABD Haritası’nda, Yunan Bakan Dendias’ın egemenlik ve bayrak gösterisi yaptığı Eşek Adası’nın, 12 Ada deniz sınırlarının dışında ve Türkiye’ye ait olduğu açıkça gösterilmiş ve adı Türkçe yazılmıştır.
     2014’den beri Dışişleri Bakanı olarak görev yapan Çavuşoğlu, işgalci Yunan askerleri ile birlikte 2015’de Türkiye’ye meydan okuyan Dendias’a ve Yunanistan’a nota vermedi. Yedi yıldır Dışişleri Bakanı olarak görev yapan Çavuşoğlu, Yunanistan’ın, topraklarımızı işgal etmesine ve egemenlik haklarımızı ihlal etmesine hiçbir tepki vermedi. Meydanı boş bulan işgalci Dendias, küstahlık yaparak  Türkiye’yi yaptırımla tehdit etti.
Ümit YALIM
Milli Savunma Bakanlığı eski Genel Sekreteri
This entry was posted in YUNANİSTAN - EGE SORUNU. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *