MONTRÖ’YÜ AMİRALLER BİLMEZ İMAMLAR BİLİR ÖYLE Mİ?

MONTRÖ’YÜ AMİRALLER BİLMEZ İMAMLAR BİLİR ÖYLE Mİ?


Meriç Köyatası
Türkiye Cumhuriyeti’ni yıkmak için tüm kurumları çökerteceksiniz. Mustafa Kemal Atatürk’e etmediğiniz hakareti bırakmayacaksınız. Artık son vuruşları yapmak üzere Türkiye Cumhuriyeti’nin tapu senetleri olan Lozan ve Montrö’yü hedef haline getireceksiniz. Dolaylı yoldan Kanal İstanbul aracılığı ile su geçiş yolları yönetimini Katar üzerinden İngilizlere ( ve elbette ABD’ye) devredeceğinizi 21 Mart 2021 tarihinde Resmi Gazetede yayınlayacaksınız.
Tüm toplumun olup biteni kurbanlık kuzu gibi seyretmesini isteyeceksiniz. İtirazlar yükselince anayasaya hukuka ve milli iradeye aykırı yaptığınız sivil darbeyi yok sayıp darbe mağduriyetine soyunacaksınız.
Montrö konusunu meslekleri gereği en iyi bilen üç kesim vardır. Dışişleri mensupları denizci subaylar uluslararası hukuk ve uluslararası ilişkiler alanında uzman akademisyenler…
126 Emekli büyükelçi ve dış işleri bürokratı Montrö’nün önemini hatırlatan bildiri yayınlayacak görmezden geleceksiniz. Uluslararası hukuk alanında uzmanlaşmış akademisyenler her seviyeden uyarılarını yapacaklar. Duymazdan geleceksiniz.
Bu konuda en iyi eğitimi almış dünya denizlerinde ve su geçiş yollarında olan biteni en yakından izleyen emekli amiraller bildiri yayınlayacak darbe ve mağdur edebiyatı gibi çığlıklarla ortalığı ayağa kaldıracaksınız.
Ama Ayasofya imamı bilirkişi olarak konuşabilir. Saray’ın memur danışmanları ya da başkanları en iyisini bilir konuşabilir. Öyle mi?
Bir de ana muhalefetin demokrat görünmeye çalışan mahcup milletvekilleri var. Pazar sabahı bir tanesini muhalif bir TV kanalında izledim. Vay efendim bu emekli amiraller bir araya gelip bildiri yayınlamasaymış da tek tek açıklama yapsaymış. E o zaman Boğaziçili öğrenciler de toplanıp protesto gösterisinde bulunmasınlar. Tek tek protesto etsinler.
DENİZCİ SÖYLÜYORSA VARDIR BİR HİKMETİ…
Ayrı bir hatırlatma yapmak isterim. İster asker olsun ister sivil… Denizciler bir uyarı yapıyorsa ciddiye alın.
Montrö tartışılırken Montrö’yü delmek için Kanal İstanbul üzerinden arkadan dolaşıyorlar. Bu konuda da çok önemli bir adım attılar. 21 Mart 2021 tarihinde Katarla yapılan Su İşbirliği anlaşmasında Katarla ortak Kıyı yönetimi ve Su Yolları Yönetimi yapılacağını Resmi Gazetede yayınladılar. Çok kişi bunun ne anlama geldiğinin farkına varamadı. Konuyu sevgili Uğur Dündar’la paylaştım Türkiye’ye duyurulmasını sağladım.
Bunu diğer gazetecilerden önce ben gördüysem uluslararası hukuk bilgimden ya da ekonomist olmamdan ötürü görmedim. Gazeteci olmamdan ziyade aynı zamanda uluslararası gemi adamı cüzdanına sahip profesyonel kaptan olmamdır. İngiliz Devletinin kontrolündeki Katar Devlet Fonu ile yapılan ticari bir anlaşmada suyolları işbirliğinin ne ilgisi var Tanrı aşkına? Açıkça Montrö’yü arka kapıdan zorluyorlar.
İster asker olsun ister sivil ister balıkçı olsun ister amatör bir denizci fark etmez. Denizciler dünyaya çok daha farklı ve her yönden bakarlar. Gelecekle ilgili öngörüleri büyük çoğunlukla tam isabetlidir. Bir başka yazıda denizci gibi düşünmek ne demek onu anlatırım. O nedenle emekli amirallerin bildirisini önemsiyor ve değer veriyorum.

NOT: Bu yazıyı sadece gazeteci ve denizci şapkamla yazmadım. Aynı zamanda siyasi kimliğim olan DOĞRU Parti Genel Başkan Yardımcısı olarak da yayınlıyorum.
This entry was posted in DENİZ VE DENİZCİLİK, İrtica, Politika ve Gundem. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *