103 emekli amiralin yayımladığı bildirinin değerlendirilmesi * “darbe iması” hiçbir biçimde yok”

AKP AÇIKLAMA ÜZERİNDEN KENDİSİNE MAĞDURİYET YARATIYOR

CHP Sözcüsü Faik Öztrak ise soruşturmaya ve bildiriye gelen tepkilere ilişkin Cumhuriyet’e açıklamalarda bulundu.
Gözüküyor ki AKP mağdura yatmak için hiçbir fırsatı kaçırmıyor diyen Öztrak “103 tane amiralin açıklamasından darbe çıkartmak olsa olsa sivil darbecilere mahsus bir özelliktir” dedi.
Emekli amirallerin Montrö ile ilgili fikirlerini beyan ettiklerini belirten Öztrak, “Türkiye’nin gündeminin bu olmaması lazım. Hem ekonomik olarak hem de pandemi açısından çok kötü günlerden geçiyoruz. AKP’nin bunun üstünü örtmek için buradan darbe çıkartmasını anlayamıyorum. İnsanlar montröyle ilgili fikirlerini açıklamışlar.
Baktığınız zaman o metnin içinde ben bir darbe tetikçiliği görmedim. Açıkcası gerçekten ne yaptıkları belli değil. O metne bakınca kim nerede darbe tetikçiliği yapıyormuş? Her yerden bir şey çıkartıyorlar. Türkiye’de kimsenin söz söyleme özgürlüğü, fikrini açıklama özgürlüğü yok herhalde” ifadelerini kullandı.
Kamuoyuna yapılan açıklamada “Türk Milleti’nin bağrından çıkan şanlı bir geçmişe sahip Deniz Kuvvetleri Komutanlığı personelinin Atatürk ilke ve devrimleri doğrultusunda yetiştirilmesi elzemdir” vurgusu yapıldı.

TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan, 103 emekli amiralin yayımladığı
bildiriyi ve AKP’li çevrelerden genel tepkileri Cumhuriyet’e değerlendirdi.


“Emekli amirallerin bildirisinin nasıl hazırlandığı, bu girişimin arka planı bir yana, bildirinin içeriğinde bir “darbe iması” hiçbir biçimde yok” diyen Okuyan açıklamasına şu şekilde devam etti:
“Bildiride, üzerinde durulan Montrö Sözleşmesi’nin tartışmaya açılması, cübbeli, takkeli ve tarikatçı komutandır.  Bunlara itiraz etmek için emekli amiral olmaya da gerek yok. Emekli askerlerin düşüncelerini söylemelerinin önünde bir engel mi var? Örneğin, ABD’de bile Irak işgali öncesinde Vietnam savaşında yer almış birçok subay “barış yanlısı” kampanyalar düzenlemişti. Öte yandan AKP’nin bu bildiriye hazırlıklı olduğu ve bu bildiriyi kullanarak bir tasfiye operasyonu gerçekleştireceği görülüyor. Bir aydır söylüyoruz, Türkiye Karadeniz’de dengeleri değiştirecek hamlelere soyunuyor. Bunun iktidar blokunun iç dengelerinde önemli yansımaları olacağı muhakkak. AKP Rusya ile yakın işbirliğini savunan unsurlardan kurtulmak durumunda. Herkes bildiriyi tartışıyor ama kimse meselenin özüne değinmiyor. İktidar, Ukrayna ve Rusya arasındaki gerilim noktalarına Türkiye’yi yerleştirmiş durumda ve bu tamamen NATO’cu, Amerikancı bir hamle…”
Montrö Sözleşmesi’nin tartışmaya açılmasını değerlendiren Okuyan, “Montrö Sözleşmesi’nin geçersiz kılınması NATO’nun yıllanmış beklentisiydi. Zaten bir süredir sözleşme fiilen delinmiş durumda, Karadeniz’de kıyısı olmayan ülkelere ait savaş gemileri Boğazlardan sürekli geçiş yapıyor. Kanal İstanbul’un gündeme getirilmesi hem ekonomik hem stratejik hedefleri olan bir hamleydi. Montrö Sözleşmesi’nin önemini, ağırlığını azaltmak istiyorlar. Bu yetmedi, Montrö Sözleşmesi’ni tartışılır hale getirerek, zemin hazırlıyorlar” dedi.

……………………….

https://www.cumhuriyet.com.tr/haber/tkp-genel-sekreteri-okuyan-104-emekli-amiralin-bildirisini-degerlendirdi-1825605

Dr.Mustafa Atac
Sozcu gazetesinde, 103 Amiral’in Montro andlasmasinin bu Vatan haini iktidar tarafindan onerilen degisikliklere iliskin dusuncelerini paylasarak yayinlamis olduklari elestirisel yaziya, Altun ve Soylu tarafindan verilen seviyesiz, capsiz ve dusuncesiz yanit gercekten endise verici olarak degerlendirildi!
Vatan dusuncesi, Devlet akli olmayinca ve de girtlaginiza kadar yolsuzluk, usulsuzluk, hirsizlik ve caresizlik cukuruna batmissaniz, ABD ye taviz olarak vermeyi dusundugunuz, sadece kendinizi kurtarmayi planladiginiz bu Montro adimi Turkiyemizi batirir!
103 Amiral, yasamlarini Turkiye Cumhuriyeti savunmasina vermisler ve Montro nun Turkiyemiz icin ne anlama geldigini, akli sadece zarar verme uzerine isleyen Soylu ve Altun’dan cok daha iyi de bildikleri icin bu tarz bir eylemin icinde yer almislardir!
Montronun yururluge girdigi 1936 yilindan itibaren hicbir catismanin yasanmadigi ve bir sulh ve baris Denizi olan Karadeniz, dolayisi ile Turkiyemizin tum Kuzey hududu, bu cahil, bilgisiz ve hiyanet ogesi olan dusunce ile bir savas alaninan donecek ve zaten bu iktidarin hatalari ile ates cemberinde olan Turkiyemizin Kuzeyi de tehdit altina girmis olacaktir!
Degerli Amirallerimiz bu gercegi, akli olmayan bilgisizler ogrensin diye dusunerek yayinlamislardir ve yerden goge kadar haklidirlar!
Gecenlerde de 113 Buyukelcimiz Lozan ve Montro uzerine endiselerini dile getiren bildiri yayinlamislardi!
Eminim o bildiriyi de okumamislar ve Buyukelcilerimizden bu dusuncelerin tehlikesini iceren bir aciklama istememislerdir!
Aslinda butun bunlar Muhalefet Partilerinin ana gorevi olmasina ragmen, malesef o kesimde de hicbir ciddi ve planli cikis gormemis olmamiz derin hayal kirikligi yaratmaktadir!
Doğrularin, Aydinligin ogretici ve Vatansever duygularla yapmis olduklari girisimler, karanligin ucube ve seriatci duvarlarini yikmakta malesef zorlanmaktadir!
This entry was posted in CUMHURİYET - DEMOKRASİ - ÇAĞDAŞLIK, DEMOKRASİ-ÖZGÜRLÜK, FAŞİZM, Politika ve Gundem. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *