GERGERLİOĞLU GERÇEKTEN MAZLUMUN YANINDA MI İDİ?

“Yoksa yeni bir çözüm süreci mi

Gergerlioğlu’nun “Ben bir insan hakları savunucusuyum. Mağdurun kimliğine bakmam. Zalime karşı mazlumun yanındayım yıllardır” dediği sözlere de katılmıyorum. Çünkü doğru olduğuna inanmıyorum.
Kendisini, Ergenekon Kumpası Davası’ndan yargılandığım zamanda, bizler hakkında “Az bile yetmez ama evet” diyerek imzaladığı bildirilerden tanıyorum.
Zamanında, FETÖ kumpası olan dava için “Bu bir demokrasi mücadelesiydi ve yenileceği belli olanlar akıl almaz işlere başvurunca yakayı çabuk ele verdiler. Anlaşıldığı kadarıyla aslında kafa yapısı itibariyle tel tel dökülen Ergenekoncuların izini sürüp yargıya sunmak çok zor bir iş değildi” satırlarını kaleme aldı.
FETÖ’nün suyuna kürek çekenlerden biri de oydu.
Siyasal İslamcılık çizgisinden HDP çizgisine kayan MAZLUM-DER’in başkanlığını yaptığı dönemde Zaman gazetesinde, Türkiye İnsan Hakları Raporu içerisinde Ergenekon soruşturmasının geçen yılın en önemli olayı seçildiğini aktardı.
ERGENEKON DAVASI
Gergerlioğlu, “Yakın tarihimizin birçok karanlık ilişkilerini, faili meçhul olayları ve ölümünü aydınlatması muhtemel olan davanın Türkiye demokrasisinin istikbali hakkında önemli sonuçlar doğurabileceğini düşünüyoruz” bile dedi.
Yani Gergerlioğlu’nun “Ben bir insan hakları savunucusuyum. Mağdurun kimliğine bakmam. Zalime karşı mazlumun yanındayım yıllardır” dediği sözler samimi değil.

Murat Ağırel’in “Yoksa yeni bir çözüm süreci mi” başlıklı yazısından bölüm alıntısı
https://www.yenicaggazetesi.com.tr/yoksa-yeni-bir-cozum-sureci-mi-58572yy.htm
This entry was posted in Bölücü KÜRTÇÜLÜK, Fetullah Gülen. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *