DÜZGÜN BİR ÜLKE…POGROM

6-7 Eylül 1955 İstiklal Caddesi
Hocam düzgün bir ülkede bütün kurum amirleri, şirket sahipleri, devlet adamları her gün ülkenin bir sorununu çözer. Böylece ülke bir bütün olarak her gün daha iyiye, daha güzele doğru gider.
Oysa bizde on yıllardır ülkenin gündelik sorunlarını çözmek şöyle kenarda dursun, yeni sorunlar, düşmanlıklar, fay hatları üretiliyor. Belediyelerde, merkez hükumette, vakıflarda, derneklerde toplumu kuşatan her yerde bırak sorun çözmeyi, düşmanlaştırma, ötekileştirme, cepheleşme siyaseti yürütülüyor.
Devlet adamları varoşların insanlarına merkez mahallelerin insanlarını düşman olarak hedef gösteriyor. Yeşilköy, Etiler, Levent, Bağdat Caddesi, Kadıköy, Erenköy insanları artık bir gün tıpkı 6-7 Eylül olaylarında olduğu gibi devlet eliyle örgütlenmiş, varoş insanlarının sevk edildiği toplumsal yağma ve pogrom yaşamayı rahatça bekleyebilir. Çünkü bu gizlenmiş, bir gündem değil, tam tersine göstere göstere yürütülen bir siyaset tarzıdır.
Pogrom nedir dersen?
Çarlık Rusya’sında yürütülen antisemitik kampanyalar sonucunda Yahudi mahallerinde yapılan yağma ve katliamlara denir. Bizdeki 6-7 Eylül, Edirne olayları da Pogromdur.
Evet, 5 yıl sonra, on yıl sonra halkın cebindeki GSM telefonların modelleri mutlaka artacaktır. Evet, otoyolların, duble yolların, tüp geçitlerin sayıları da artmış olabilir. Ama toplumsal refahın, gelir adaletinin artmayacağını, tam tersine daha da bozulacağını görmek için müneccimle yatağa girmeye gerek yok.
Bu ülke günden güne kızışan, ısınan, kaynayan, iç basıncı artan bir düdüklü tencere gibi.
Youtube’de boiler patlaması videoları var. İzleyin isterseniz. Birkaç yüz kiloluk patlayıcılar ile yarışır.
Oraj POYRAZ(0raj.p0yraz@neomailbox.net / oraj.poyraz@openmail.cc )
This entry was posted in DURUM VAZİYETİ, FAŞİZM. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *