İKİ DOSYA – SURİYE VE HALKBANK

ARTI GERÇEK

Erdoğan kapatmaya çalıştıkça açılan iki dosya var:
Biri Suriye, diğeri Halkbank dosyası…


İki dosya da, üstleri örtüldükçe “Biz buradayız” diye bağırıyor, gömüldüğü yerden kabarıyor adeta…
Suriye’yle ilgili olan, malum silah nakli dosyası…
Erdoğan, 8 senedir, konuyu takip eden savcıları, hüküm kesen yargıçları, haber yapan gazetecileri tutuklatıyor, sansür koyuyor, gizlilik kararı çıkarttırıyor, işin araştırılmasını, yazılmasını engelliyor, olmuyor, olmuyor. Bir yanını örttükçe öbür taraftan açılan bir yorgan gibi, her çırpınış, iktidarın yeni bir açığını ortaya koyuyor.
Heysem Topalca’nın Konya’da bir TIR’ın altında can vermesi, elbette Türkiye’nin yakın tarihini bilen hiç kimseye sıradan bir trafik kazası gibi gelmedi. Topalca’nın Reyhanlı katliamı ile Niğde Ulukışla’daki saldırıların kilit ismi olduğunu, IŞİD’in ‘Hayalet Komutanı’ diye anıldığını bilen herkes, çok şey bilen bu ismin ortadan kaldırılmış olabileceği inancında… Medyada fazla yazılmamasına bakmayın, meraklılar, eski dosyaları kurcalamaya başladı. Bu süreç, Suriye suçlarını saklamaya çalışanların umduğunun tam tersi sonuç verebilir.
Aynısı Halkbank dosyası için geçerli…
Erdoğan, Zarrap dosyasını içerde kurnazca kapattı. Bakanların rüşvet dosyalarını unutturduğunu sandı. Ancak bunun uluslararası alanda başına iş açacağını bildiği için ısrarla Trump’tan savcılara baskı yapmasını istiyordu; Trump gidince dosya, Biden’ın eline kaldı. Beyaz Saray’daki yeni kadronun, bunu Erdoğan’ı sıkıştırmak için kullanacağı anlaşıldı. Der Spiegel’in son sayısındaki ayrıntılı analiz, “bu dosyanın, Erdoğan’la birlikte Türkiye ekonomisini de korkunç bir duruma sokabileceği”ni öngörüyor.
Davanın bugünlerde başlaması bekleniyor. Lobi şirketlerine işi kapatmak için harcanan milyonların pek işe yaramadığı anlaşılıyor.
“ABD bizi devirmek için harekete geçti” vaveylasının başlaması yakındır. Ama bu propagandanın kez işe yarayacağı şüpheli… Hükümetin yumuşak karnını oluşturan bu iki dosyayı yurtdışında kapatmak, içerdeki kadar kolay olmayacak.
Can Dündar ile Günün Yorumu – Erdoğan’ın iki belalısı – YouTube

#CanDündar #ArtıTV #Erdoğan

Can Dündar ile Günün Yorumu – Erdoğan’ın iki belalısı
This entry was posted in SİYASİ TARİH, YOLSUZLUKLAR, YOZLAŞMA - AHLAKSIZLIK. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *