Böyle sokak ağzı bir uslüp hiç bir siyasetçiye ve hatta bırakın cumhurbaşkanını kahve kavgasına bile yakışmaz * Liyakatin Önemi

Liyakatin Önemi


13 Rehinenin kurtarılması için yapılan ve rehinelerin infaz edilerek öldürülmeleriyle sonuçlanan başarısız Gara operasyonu, daha uzun süre tartışılacağa benziyor. Yasalara göre, 13 rehinenin ölümüne neden olan bu başarısız operasyonun siyasi sorumlusu; devlet adına, devleti yöneten ve yürütmenin başı olan partili cumhurbaşkanıdır.
Partili Cumhurbaşkanı’nın; ana muhalefet partisi liderinin gerçekleri dile getirerek, bu başarısızlığın sorumlusu ERDOĞAN’dır demesi üzerine, sinirlenerek, ana muhalefet partisi liderine hakaretler yağdırması, haksız ve devle adamlığı ciddiyeti ile bağdaşmamaktadır.
Partili Cumhurbaşkanı ERDOĞAN’ın; hakaret ile de yetinmeyerek, doğruları söyledi ve seçmenleri adına görevini yerine getirdi diye, KILIÇDAROĞLU hakkında 500 bin liralık manevi tazminat davası açmasını da anlamak mümkün değildir. Bağımsız bir yargı varsa, bu dava geri dönmeye mahkumdur.
ERDOĞAN; sorumluluğunu hatırlatarak görevini yapan ana muhalefet partisi liderine ağır hakaretler yağdırdığı konuşmasında ”. . . . Terbiyesiz herif. Sana Savunma Bakanımı, İçişleri Bakanımı gönderiyorum. Sen bunlara layık değilsin. Utanmadan, sıkılmadan Cumhurbaşkanı’na fatura kesmeye kalkıyorsun. ”demektedir.
Bir defa, o bakanlar, devletin bakanlarıdır ve ana muhalefet partisine önemli bir konuda bakan düzeyinde bilgi vermek, demokrasinin bir gereği olup, bir lütuf değildir.
Güner Yiğitbaşı / 19/02/2021 / Bölüm alıntısı
This entry was posted in Politika ve Gundem, YOZLAŞMA - AHLAKSIZLIK. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *