Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal’a; Önce ANDIMIZ ve ATATÜRK’ün GENÇLİĞE HİTABI, SONRA EZAN TÜRKÇE OKUNSUN…

Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, Uzaya
gidecek olan Türk vatandaşının ezan okumasını istemiş!

Ben yanıt vereyim, AKP iktidarı döneminde Türkiye çağdaş bilim ve teknolojik devrimlere ilgi göstermemiştir. Üstüne üstlük, Türkiye’yi bilim dünyasına taşıyacak olan  değerli bilim adamlarını, akıllı, zeki, başarılı gençleri dışladığından bu değerli beyinlerin yurt dışına gitmesine neden olmuştur.
Dolayısıyla uzaya gidecek olan Türk kişi ancak bu konuda çalışmalar yapan ve bilimde eşiği geçmiş olan ülkelere para verilerek Türkiye uzaya kişi gönderebilir. Açlığın, yokluğun, yoksulluğun, pahalılığın, enflasyonun, işssizliğin, yolsuzlukların  tavan yaptığı bu dönemde, halkına aşı bile getiremeyen  bir iktidar için  “UZAYA TÜRK GÖNDERMEK” sadece ve sadece bir balondur. Gündem değiştirmek amaçlıdır, hani doğalgaz bulmuştuk ya işte onun gibidir. Var olan şartlar altında ülkemizin öncelikleri farklıdır.
Mesela Yeni Anayasa Yapmak!!! (Kurucu meclis olmadıkça hiç bir hükümet YENİ ANAYASA YAPAMAZ!!!) bu “cambaza bak oyunudur”. Toplumun dikkatini bozulan ekonomiden, yokluktan, yoksulluk ve işssizlikten uzaklaştırmak içindir.
Toplumun umutları çalındı, yoksulluk gittikçe derinleşiyor ve umutlarını kaybeden insanlar, ailece, karı koca yaşama veda ederek intihar ediyorlar. Tam bu cümleyi yazarken  İstanbul Zeytinburnunda yaşayan 25 yaşlarında Batman’lı karı-kocanın çocuklarını  komşuya emanet ederek intihar ettiği haberi televizyon haberinde söylendi. (11 Şubat.2021 Perşembe günü saat 18.37 – Halk TV) İnsanlar umutlarını kaybetti. Hergün yokluk ve yoksulluktan intiharlar oluyor ama topluma duyurulmuyor. Tuzu kuru olanlar toplumun içine yuvarlandığı durumla ilgilenmiyorlar.
Her şeye rağmen Nuri Ünal’ın isteğini kırmayalım ama  şartım var;
Önce ANDIMIZ ve ATATÜRK’ün GENÇLİĞE HİTABI okunsun, ondan sonra EZAN TÜRKÇE okunsun, böylece hak geçmez hem de demokrasinin eşitlik ilkesi yerine gelir..
Naci Kaptan

Uzaya çıkacak vatandaştan dini isteği ne oldu

Odatv.com / 10.02.2021
Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, Türkiye’nin 2023’te uzaya yollayacağı vatandaştan dikkat çeken istek…
Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, Türkiye’nin 2023’te uzaya yollayacağı vatandaşının ezan okumasını talep etti. Ünal, “Ezan sesini fiili olarak, uzaydan dünyaya dinletelim. Tarihe not düşelim” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Milli Uzay Programı kapmasında 2023 yılında Türkiye’nin uzaya insan göndereceği açıklaması üzerine Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, uzaydan ezan okunmasını önerdi.
“Milli Uzay Programımız hayırlı uğurlu olsun. Ülkemizin her alanda yükselmesi bizleri memnun ediyor” diyen Ünal şöyle devam etti:
“Bu önemli bir gelişmedir. Biz de diyoruz ki; ulvi bir davet olan ezan, günde beş defa insanlığa okunan ilahi bir çağrıdır. Ezan, bütün insanların kalbine ilahi huzurun bir ikramıdır. Ezan, namaza davetin yanında, hürriyetin ve hakimiyetin de sembolüdür. İstiklal şairimiz merhum Akif’in ‘Bu ezanlar ki şehadetleri dinin temeli / Ebedî yurdumun üstünde benim inlemeli’ mısralarında belirttiği gibi, ezan, renkleri, ırkları, dilleri farklı da olsa bütün Müslümanların kardeşliğini de ilan eder.
Müslümanlar ezanla birlikte ortak anlayışlara sahip olduklarını bilirler ve birlikteliğin hazzını yaşarlar. Bunun içindir ki; dünyamızın dışında, uzayda ayda da ezanın fiili olarak okunmasını sağlayalım. Türkiye’mizde tarihinde ilk defa böyle bir çalışma yapılıyor, ezan sesini fiili olarak, uzaydan dünyaya dinletelim. Tarihe not düşelim. Bilimsel başarıyı böyle taçlandıralım.”
This entry was posted in İrtica, YOBAZLIK - GERİCİLİK. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *