DUYURU * Milletler vatanlarını SADECE DÜŞMAN saldırısı karşısında mı savunmalıdırlar?

Engin Demirkollu / 08.02.2021
<engindemirkollu@gmail.com>

Sayın GENEL BAŞKANLAR,
MİLLETVEKİLLERİ,
PARTİ MECLİSİ ÜYELERİ
ve AYDINLARIMIZ

“Bildiğiniz gibi SAVAŞ; yalnız iki ordunun değil, İKİ MİLLETİN BÜTÜN VARLIKLARIYLA, bütün maddi ve manevi kuvvetleriyle, birbirleriyle karşı karşıya gelmesi ve VURUŞMASI demektir. Bunun içindir ki, bütün TÜRK MİLLETİNİ Cephede bulunan ordu kadar duygu, düşünce ve hareket bakımından SAVAŞLA İLGİLENDİRMELİYDİM..
Yalnız düşman karşısında bulunanlar değil, köyünde, evinde, tarlasında bulunan herkes, MİLLETİN HER FERDİ silahla vuruşan savaşçı gibi KENDİNİ GÖREVLİ SAYARAK bütün varlığını yalnız mücadeleye verecekti…
Bütün maddi ve manevi varlığını vatan savunmasına vermekte ağır davranan ve titizlik göstermeyen milletler, savaş ve muharebeyi gerçekten göze almış ve başarabileceklerine inanmış sayılmazlar…
Gelecekteki harplerin tek BAŞARI şartı da en çok BU BELİRTTİĞİM NOKTAYA BAĞLI OLACAKTIR” (Nutuk syf.438)
Milletler vatanlarını SADECE DÜŞMAN saldırısı karşısında mı savunmalıdırlar?
Ya ellerine DİN SİLAHINI alarak, Cumhuriyet’e kast edenler olursa ne yapacağız?.. İçeriden başlatılan böyle bir saldırı, sınır dışından gelebilecek düşman saldırısından daha tehlikeli olamaz mı?..
Ortada gözle görülen silahlı bir düşman yok!.. Savaş yok! Muharebe yok! Ordumuz kışlasında!..Vatanı savunmak için bir sebep yok!..Yok ama, Cumhuriyet yıkıldı yıkılıyor.. Milletin sahip olduğu kurumların neredeyse hepsi yok edilmiş..Eğitim dinselleştirilmiş.. Hukuk, adalet, güven bitirilmiş..Düşünce özgürlüğü baskılanmış.. Yoksulluk, açlık, işsizlik, şiddet artmış..
Hala düşman yoksa vatan savunmasına gerek yok diye endişelenmeyecek miyiz?..
“VATAN MEVZU BAHİS İSE GERİSİ TEFERRUATTIR” diyen bir Türk Milleti vardı, nerede o millet şimdi?..
Daha ne kadar ve neyi bekleyeceğiz VATANIN MEVZU BAHİS OLMASI İÇİN?…
Atatürk’ün Nutuk’taki sözlerini ve uyarısını bugünlere taşıyalım… O günkü düşman yerine bugün, Cumhuriyet’e kastedenleri koyalım..Düşmanla hedeflerinin ayni olduğu görülecektir.. TÜRK DEVLETİNİ YIKMAK!.. O halde ortada bir vatan savunması söz konusudur..
Yine Atatürk’ün sözlerine dönüp çareyi bulalım.. “Bütün Türk Milletini Cephede bulunan ordu kadar duygu, düşünce ve hareket bakımından SAVAŞLA İLGİLENDİRMELİYDİM.. Milletin her ferdi silahla vuruşan savaşçı gibi kendini görevli sayarak bütün varlığını yalnız mücadeleye vermelidir.”
Meclis içi ve meclis dışı tüm muhalefet parti genel başkanları, milletvekilleri, parti yönetim ve örgütleri olarak YAPMANIZ GEREKEN işte tam da BUDUR..
Ülkemizin içinde bulunduğu tehlikeye karşı yürütülecek mücadele ile halkı ilgilendirmek, halka iktidarın dışında bir alternatif olduğunu da gösterecektir..
Önce kendiniz inanmalı ve ANLAMALISINIZ Kİ;
– BUGÜN YAŞANANLAR VATANIN MEVZU BAHİS OLDUĞU GERÇEK BİR SALDIRIDIR!..
– HALKA BU GERÇEĞİN ANLATILMASI VE BU MÜCADELE İLE İLGİLENDİRİLMESİ GEREKLİDİR.!
Ve yine Nutuk’tan Atatürk’ün bir cümlesine dikkatimizi yöneltelim:
“HALK GERÇEĞİ ANLAR ANLAMAZ, derhal milletin ortak isteğine katılmakta asla KARARSIZLIK GÖSTERMEMİŞTİR”
MUHALEFET PARTİLERİ olarak; Halka gerçeği anlatmanın ve halkı bu mücadeleyle ilgilendirmenin yollarını bulmak ZORUNDASINIZ!..
Bu yol; her gün televizyon ekranlarından yaptığınız basın açıklamaları yolu değildir..
Ülkemizin umut bağladığı AYDINLARIMIZ sizler de ; bu yolun bulunmasına KATKI koymalı, izlenme ve okunma endişelerinizi bir yana bırakarak, durum tespiti yapmanın ötesinde birlikte çözüm üretmelisiniz..
Yine Mustafa Kemal Atatürk’ün şu sözleriyle; Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kaderinden öncelikle sorumlu olan sizlere, gereğini yapmanız için son mesajımızı iletelim:
“Devrimin, içeriden ve dışarıdan gelen tehlikelere karşı korunması için; BÜTÜN MİLLİYETÇİ VE CUMHURİYETÇİ GÜÇLERİN bir yerde TOPLANMASI gerekir.
Bu sebeple, durumu ve GERÇEĞİ BİLENLER, ellerinden geldiği kadar bağlı bulundukları millete ışık tutup, yol göstererek, ona kurtuluş hedefine yürümekte ÖNDERLİK ETMEYİ en büyük İNSANLIK GÖREVİ bilmelidirler”
– Hala düşman yoksa, vatan savunmasına gerek yok! diye endişelenmeyecek miyiz?..
– Daha ne kadar ve neyi bekleyeceğiz VATANIN MEVZU BAHİS OLMASI İÇİN?…
Derin Kaygılarımla

LATİFE HANIM GRUBU adına Engin Sarıkartal Demirkollu
This entry was posted in CUMHURİYET - DEMOKRASİ - ÇAĞDAŞLIK, DEMOKRASİ-ÖZGÜRLÜK, DUYURULAR. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *