TÜRKİYE’den ALMANYA’ya UZANAN DOLANDIRICILIK HİKAYESİ * Ayda 250.000 Euro kazanıyorum

Ayda 250.000 Euro kazanıyorum

Düsseldorf merkezli Rheinische Post gazetesinin 19 Aralık tarihli haberine göre İzmir’deki çağrı merkezine baskın yapan Alman polisi suç çetesini yakaladı
Alman yetkililer, Alman yaşlıları İzmir’den arayan ve polis süsü vererek kandırıp, paralarını ve değerli eşyalarını alan uluslararası bir suç çetesini dağıttı.
Türk yetkililerle işbirliği içinde, Alman polisi İzmir’de, şüphelilerin Almanya’daki emeklileri telefonla aradıkları ve onlarla değerli eşyalarını sahte memurlara teslim etmeleri için konuştukları bir çağrı merkezini bastı.
Kuzey Ren-Vestfalya’nın batı eyaletindeki eyalet kriminal polis teşkilatından Thomas Jungbluth, Rheinische Post’a, “Bu çağrı merkezinde, daha önce Almanya’da yaşayan ancak suç nedeniyle sınır dışı edilen ailelerin üyeleri vardı” dedi.
Türkiye’ye yerleştiler
Şüpheliler, aradıkları kişilere mücevherlerinin veya paralarının evde veya bankada güvende olmadığını söyledi ve bunları kendileri için güvenli bir yerde tutmaları için polis göndereceklerini söylediler.
Eyalet ceza dairesinden Wolfgang Herrmanns gazeteye, “Çağrı merkezine baskın yaptığımızdan beri, artık Almanya’da bu tür aramalar neredeyse hiç yapılmadı, bataklığı kuruttuk” dedi.
Bu ayın başlarında, yaklaşık 33 kişi yakalandı ve İzmir’deki çağrı merkezine ek olarak 48 lokasyon arandı.
Türk yetkililer, baskınlar sırasında 1,7 milyon euro (2 milyon $) değerinde nakit paranın yanı sıra 5 kilogram (11 pound) altın ve yüksek kaliteli saatlere el konduğunu bildirdi. Türk polisi ayrıca 41 lüks araca, aralarında lüks evler ve otellerin de bulunduğu 87 mülke el koydu.
İzmir Savcılığına göre çete lideri Lübnan asıllı bir Türk vatandaşı. Lider, Almanca konuşan çete üyelerinin Alman yaşlıları aradıkları bir çağrı merkezi düzenleyerek “Ben polis memuruyum, Hans. Adınız bir terör davasında yer alıyor. Bunun için ödeme yaparsanız, adınızı dosyadan silmenize yardımcı olabiliriz. ” şeklinde aradılar.
Türk yetkililer vurgunculuğun toplam miktarının 500 milyon Türk Lirası (65,5 milyon dolar) civarında olduğunu tahmin ediyorlar.

https://www.turkishnews.com/tr/content/2020/12/20/ayda-250-000-euro-kazaniyorum
This entry was posted in YOLSUZLUKLAR, YOZLAŞMA - AHLAKSIZLIK. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *