BU BİR Z(e)YTUNG HABERİ DEĞİLDİR; ELEKTRİK DUASINA ÇIKAN KÖYLÜLER HAKKINDA SAVCI SORUŞTURMA AÇTI

Değerli arkadaşlar,
Kısa zaman önce paylaştığım bir Z(e)YTUNG haberinde tüm ülkede YAĞMUR DUASI okutan Diyanetin, duanın dozunu fazla kaçırması nedeniyle oluşan sel baskınlarında 2 vatandaşın hayatını kaybettiğini ve Antalya’da sel altında kalan yüzlerce sera sahibinin Diyanet için  DAVA AÇACAKLARI konusunu paylaşmıştım. Bu haber ise daha ilginç ve traji-komik olup YÜZDE YÜZ gerçektir. Lütfen gülmeden okuyunuz;
Naci Kaptan

15-18.12.2020 / Yer Suruç;
Elektrik duasına çıkan köylüler: Dicle zulmüne dur diyoruz”
Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ), Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde ‘elektrik duası’na katılan köylüler hakkında “halkı DEDAŞ’a karşı kin ve düşmanlığa kışkırtma” iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine bağlı 30 mahallede elektriklerin günde 12 saat boyunca kesilmesi nedeniyle mahalleli elektrik duasına çıktı. Aşağı Karıncalı Mahallesi’nde bir araya gelen köylüler, ellerini semaya açarak, “Bu yağmur duası değildir, elektrik duasıdır. Biz de Allah’a yalvarıyoruz. Allah’ım bize elektrik ver. Allah’ım bu zulme son ver” diyerek dua etti.
Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine bağlı 30 mahallede elektriklerin günde 12 saat boyunca kesilmesi nedeniyle mahalleli elektrik duasına çıktı. Aşağı Karıncalı Mahallesi’nde bir araya gelen köylüler, ellerini semaya açarak, “Bu yağmur duası değildir, elektrik duasıdır. Sorunlarımızın çözümü için nereye başvuru yaptıysak, ‘Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi’ne (DEDAŞ) ancak Allah’ın gücü yeter’ diyorlar. Biz de Allah’a yalvarıyoruz. Allah’ım bize elektrik ver. Allah’ım bu zulme son ver” diyerek dua etti.
Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde köylüler elektrik kesintisine tepki göstermek amacıyla ‘elektrik duası’ yaptı. DEDAŞ köylüler hakkında ““halkı DEDAŞ’a karşı kin ve düşmanlığa kışkırttığı” iddiası ile suç duyurusunda bulundu.
Savcılık 15 kişi hakkında soruşturma başlattı. Elektrik duasına katılanlardan Mustafa Tüzün, “Dua etme ne zamandan beri suç oldu” derken, CHP’li Mahmut Tanal “O zaman DSİ de yağmur duasına çıkan Diyanet hakkında suç duyurusunda bulunsun” paylaşımında bulundu.

Ayrıca ben de Meteorolojinin Diyanete karşı açılacak olan davaya müdahil olmasını talep ediyorum. Diyanet kendi işini yapsın. Önceden haber alıp da mazlum halkı yağmur duasına çıkartmasın..
Naci Kaptan
This entry was posted in DURUM VAZİYETİ, HAYATIN İÇİNDEN. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *