YAĞMUR DUASI…* Şayet, ‘’Yağmur Duası’’ gerçekleşirse, insanoğlunun, daha doğrusu buna inananların aklına şu soru da gelmelidir. Dua ile yağmur yağdırılıyorsa, dua ile de sel baskınları, su baskınları, heyelanlar önlenebilir!..

YAĞMUR DUASI…

Emin Eğri

Cumhuriyetin kuruluşu olan Diyanet İşleri Başkanlığı yine ‘’DİN SATIYOR!’’

Bilimin geldiği noktada, yer yüzünde nasıl yağmur oluştuğu, heyelan, sel gibi afetlerin oluşma nedenleri bilimsel olarak ve doğru tespit edilirken, bu bilimden yoksun Diyanet İşleri Başkanlığı halen ortaçağdan kalma din satıyor!
Şayet, ‘’Yağmur Duası’’ gerçekleşirse, insanoğlunun, daha doğrusu buna inananların aklına şu soru da gelmelidir. Dua ile yağmur yağdırılıyorsa, dua ile de sel baskınları, su baskınları, heyelanlar önlenebilir!..
Var mı öyle bir şey?
Mümkün olmamıştır bu güne kadar ama halen bilim çağına ulaşamamış bizim Diyanet İşleri Başkanı gibi masum inananlar çıkacaktır. İnanç vicdani bir kabuldür. Kimsenin inancı kimseyi ilgilendirmez ve saygı gösterilir. Bilim ise, evrenseldir, kimsenin tekelinde değildir, ispatlıdır, doğruluğu deneyler sonucu görülür.
Pozitif bilimde her şey ispata ve gerçekliğe dayalıdır. Ayrıca olabilecek her olayın bilimsel izahı vardır.İnançlarda bunun mümkünatı yoktur, sorgulayamazsın, izahı açıklanamıyorsa ‘’Allahın Takdiri’’ der içinden çıkarsın!
21.Yüzyılda, halen gerici zihniyetin temsilcisi gibi davranan bir Diyanet İşleri Başkanına asla ihtiyaç yoktur.
‘’Yağmur Duası’’ ile yurdumuza yağmur mu yağdı ey Başkan? Zaten bilimin ürünü olan meteoroloji yağmurlu günlerin olduğunu açıklamıştı. Ki sizin duanızdan önce normal yağış ülkemizde görüldü.
Buradan ne çıkarmak gerektiğini sanırım aklı selim insanlar yorumlayabilir!
İlahi(!) gücünüzden emindiniz de, aylardır kuraklık çekerken neredeydiniz?
Diğer ricamız da; ‘’KAR YAĞIŞI’ duasına çıkmanızı dört gözle bekleriz! Yalnız onu da meteoroloji ‘’Kar yağışı var’’ demeden yapınız ki, duanızla kar yağdığını sevinerek görelim(!)

YAĞMUR DUASININ METNİ


Arkadaşlar, Diyanet İşleri Başkanlığımız, Yağmur Duası’na çıkmamız konusunda talimat verdi. Bence çok doğru ve yerinde bir karar. Ancak sık yapılan bir ibadet biçimi olmadığı için, bu duanın nasıl yapılacağını bilmiyor olabilirsiniz. Ben daha önce bir kaç kez çıktığımdan, şansıma da hep derin hocalar denk geldiğinden başarılı sonuçlar almış bulunmaktayız.. O yüzden, müsadenizle, şimdi sizlere sonucu garantili yağmur duasını anlatmak istiyorum; Önce normal abdest alınacak, Açık bir alanda oturulup eller güneşe doğru dua pozisyonuna gelecek şekilde üç kuluvallahi, bir elham okunacak, arkasından da şöyle bir dua edilecek:
“Memlekette kesilmedik ağaç, yakılmadık orman, otel yapılmadık sahil bırakmadık bizi affet yarabbim… (Amin)
Yemyeşil milli parkları ,elalem altın bulacak diye siyanürle zehirledik tövbe yarabbim… (Amin)
İmalathanelerin kimyasal atıklarını artık derelere vermeyeceğiz, bizi affet yarabbim…(Amin)
Rant için deniz kıyılarını çok katlı gökdelenlerle, yeşil alanları avm lerle donattık, bi daha tövbeler olsun yapmıycaz yarabbim…(amin)
Din öğreteceğiz diye çocukları tarikat yurtlarına toplayıp tecavüz ettik, bir daha yapmayacağımıza söz veriyoruz yarabbim…(Amin)
Yıllardır çalınmış sorularla donunu bile toplayamayan tipleri hakim, savcı, doktor, öğretmen, emniyetçi, diplomat, general yaptık, artık vazgeçtik yarabbim… (amin)
Sen bir damla yağmur yağdır, çoluk çocuğu aç gezen asgari ücretlinin maaşını 4000 TL yapacağız yimin ossun yarabbim…(Amin)
Kul hakkı yemeyeceğiz, birkaç maaş birden almayacağız, başkasının rızkıyla “hayır yapıyorum” diye yalan söylemeyeceğiz yarabbim… (amin)”
Bu duanın bitiminde Allahumme salli ala ve Allahumme barik ala duaları okunarak sessizce dağılacaksınız. Göreceksiniz ki daha eve varmadan sokaklar dereye dönmüş…
(İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ergin Erenoğlu, “Hayat Dersleri 2. cilt)
https://www.turkishnews.com/tr/content/2020/12/12/yagmur-duasi/
This entry was posted in DİN-İNANÇ, YOBAZLIK - GERİCİLİK, YOZLAŞMA - AHLAKSIZLIK. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *