DEVLET DESTEKSİZ PANDEMİ * “1 milyon garson, 280 bin müzisyen, 180 bin organizatör işsiz kaldı

DURUM VAZİYETİ

Sanatçılar, tiyatrocular, sinemacılar, müzisyenler, garsonlar, aşçılar özetle tüm sanat ve hizmet sektörü pandemide devlet desteği verilmediği için hem işsiz hem de aç kaldı. Müzisyenler enstrümanlarını satıyor. Geçenlerde müzisyen bir karı – koca 6 ayda sadece 15 gün yevmiye kazandıklarını söylediler. Yevmiye dediğin bir kaç yüz lira!!! Evde satacak bir şey kalmayınca şimdi sıra çocuklarının oyuncaklarına gelmiş. İnsanlar işsiz, gençlerin umutları kırık, birçok insanın cebinde ekmek parası kalmamış.
Hazine çökmüş, maliye çökmüş, hukuk çökmüş, kamu düzeni çökmüş. Adalet suçluları af ederken, suçsuzları mahkûm ediyor. Tuz koktu… Düyunu Umumiye tekrar hortladı . Kefen bezinin KDV’si %18, ekmeğin KDV’si %08 iken Erdoğan’ın has adamı Demirören’in hileli şans oyunlarının ve Pırlanta, elmas v.b. kıymetli taşların KDV’si SIFIR… İktidar sadece patronlara çalışıyor. Köylülerin inekleri, traktörleri haciz ediliyor. Tarım ve hayvancılık can çekişiyor.
Türkiye 80’li yılların Arjantin’ini yaşıyor. Hem de daha derinlemesine, Arjantin sadece ekonomik olarak özelleştirmelerle çökertildi. Türkiye sadece ekonomik değil, toplum kavgalaştırılarak bölünmeye götürülüyor. Bu da yetmiyor, çağdaş demokratik , laik Cumhuriyet rejiminden islam devletine dönüştürülüyor. Akbabalar ellerini oğuşturarak masaya gelecek olan ballı (turkey) yemeklerini bekliyor. Türkiye daha derin ve çıkılmaz ekonomik ve sosyal işgale açılıyor.
Pandemi için öncelikle Yurt dışından 25 bin VİP aşı getirilerek iktidar ve yakınlarının aşılandığı haberleri yayılıyor. Toplum efendiler ve köleler olarak bölünüyor.
Kamu düzeni çökerken yüzlerce danışman, binlerce koruma, yüzbini geçen kamu aracı, 15 tane uçak, saray saray saray, 3-5 yerden ballı maaşlar… Pandemi sadece orta halli ve yoksul halkın mahallerini dolanıyor. İnsanlar hava kararınca pazar yerlerinden, çöp tenekelerinden yiyecek topluyor. Tarih bu günleri kara sayfasına not ediyor.
Naci Kaptan

“1 milyon garson, 280 bin müzisyen, 180 bin organizatör işsiz kaldı
Pandemi nedeniyle düğün salonları, organizasyon işleri ve eğlence işyerlerinin kapanması nedeniyle ülke genelinde 1 milyon garson, 280 bin müzisyen işsiz kalırken 23 bin düğün salonu işletmecisi hakkında da icra işlemi başlatıldığı belirtildi.
Dünya Gazetesi’nden Fikri Cinokur’un haberine göre merkezi Antalya’da olan ve ülke genelinde 2 bin üyesi bulunan Düğün Saloncuları ve Organizasyoncuları İşveren Sendikası (DÜSOİŞ) Genel Başkanı Barış Ay, pandemi nedeniyle kapatılan düğün salonları ve organizasyon işleri sektörünün iflasın eşiğine geldiğini söyledi.
Sektörün 2021 yılı için önünü göremediğini ifade eden Ay, şunları kaydetti; “Düğünler için 6-7 ay öncesinden tarih alınır. Şu an için hiçbir rezervasyon alamıyoruz.
Türkiye genelinde 280 bin düğün salonu var.
23 bin düğün salonu ve organizasyoncu icralık durumda.
Çok sayıda düğün salonu işyeri kapandı.
Bu kapanan işyeri sahiplerinin bir kısmı kuruyemiş, kokoreççi ya da başka sektörlere kaydı. Çünkü evini geçindirmek için başka işler yapmak zorunda kalıyor”

https://www.turizmgazetesi.com/haber/1-milyon-garson-280-bin-muzisyen-180-bin-organizator-issiz-kaldi/
This entry was posted in Calisma Dunyasi - Is ve Emekciler. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *