KUTLAMA * Bugün 24 Kasım, ÖĞRETMENLER GÜNÜ

Naci Kaptan / 24.11.2020

Bugün 24 Kasım, ÖĞRETMENLER GÜNÜ


Bu kutlama yazısını, atanmadığı için 14 yıldır Ankara’da kağıt toplayarak yaşam mücadelesi veren, üniversite mezunu, yüksek lisanslı fizik öğretmeni Ramazan Gezer’e ve aynı kaderi paylaşan değerli öğretmenlerimize ithaf ediyorum.

Öncelikle bugünü değerli öğretmenlerimize armağan eden, BAŞÖĞRETMEN MUSTAFA KEMAL ATATÜRK başta olmak üzere; Bizleri ve çocuklarımızı eğiten, iyi insan olmayı, güzel ahlakı, saygıyı, bilimi, akılcı düşünmeyi, Ulu önder Atatürk’ün aydınlanma devrimlerinin ışığında, Vatan, bayrak sevgisini, Laik cumhuriyetin, demokrasinin, insan haklarının erdemini öğreten, LAİK CUMHURİYETİN tüm öğretmenlerini saygı ile selamlayarak   ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜ kutlarım.

Biliyorum ki aslında öğretmenlerimiz çok zorlu şartlar altındadır. geçinebilmek için ikinci bir işte çalışan öğretmen sayısı çok fazladır. MEB’de öğretmen açığının 140 bin civarında olmasına rağmen atanamayan ve bekleyen öğretmen sayısının ise yarım milyonu geçtiği yazılıyor. Atanan öğretmenlerin büyük çoğunluğu ise Din ve ahlak öğretmenleri!!!
Atatürk’ün aydınlanma devrimlerini, laik cumhuriyeti içselleştirmiş öğretmenler ise baskı ve mobbing altında görevlerini yapmaya çalışıyorlar.
Atanamadığı için senelerce bekleyen öğretmen adayları umutlarını kaybederek intihar ediyor. İntihar eden bu genç insanların sayısı ise 50’yi geçti. Atanmayı bekleyen öğretmen adaylarının sayısının nerede ise 7 yüz bine yaklaştığı yazılıyor.

Öğretmenler Günü: Millet Mektepleri’nin açılışı
1 Kasım 1928 tarihinde, yeni Türk harflerine ilişkin kanun, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edildi. Ülke çapında okur yazar sayısının arttırılması ve cehaletin önüne geçilmesi adına gencinden yaşlısına herkese yeni alfabenin öğretilmesi adına çalışmalar sürüyordu. 24 Kasım 1928 tarihine gelindiğinde ise Millet Mektepleri açıldı. Millet Mektepleri’nin açılışı ile birlikte Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk‘e de Başöğretmenlik unvanı verildi.
Naci Kaptan / 24.11.2020
This entry was posted in EĞİTİM. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *