BİNALAR NEDEN YIKILIYOR * Ali Ağaoğlu’ndan korkunç itiraf.

Yeniçağ / 03.11.2020

Ali Ağaoğlu’ndan korkunç itiraf.
İstanbul’daki evlerin çoğuna inşaat malzemesi satmıştı


Ali Ağaoğlu’nun 2009 yılında verdiği bir röportajda 1970 yıllarında inşaat malzemesi olarak hurda demirler ve denizden çekilen kumu sattığını ifade ettiği ortaya çıktı. Ağaoğlu, o dönem bütün şirketlerin aynı malzemeleri sattığını dile getirdi.
İzmir’de meydana gelen depremin ardından gözler İstanbul’da beklenilen olası “Büyük İstanbul” depremine çevrildi.İnşaat sektörünün önde gelen isimlerinden Ali Ağaoğlu’nun 2009 yılında verdiği bir mülakatta ilginç bir itirafta bulunduğu ortaya çıktı.Röportajda Ağaoğlu’nun, 1970 yıllarından İstanbul’da yapılan binalara, hurda metaller ve deniz kumu sattığını ifade ettiği aktarılıyor.Ağaoğlu şu ifadeleri kullanıyor:
“1970’li yıllarda İstanbul’un Anadolu yakasında yapılan yapıların büyük bir kısmına inşaat malzemesini ben sattım. Kumları Marmara Denizi’nden, demirleri hurdadan çektik. O zamanın şartlarında en iyi malzeme buydu. Sadece biz değil tüm firmalar aynı şeyi yapıyordu. Deprem olursa İstanbul’a ordu bile giremez, ölen şanslıdır.En lüks semtlerdeki o süslü püslü binalar için konuşuyorum; çoğu sadece tuğla üstünde duruyor, içleri gitmiş. 1970’li yıllar, sana yağ ve benzinin karneyle alındığı zamanlardı.İşin mutfağında yetişen biri olarak söylüyorum ki; mevcut yapı stoğunun yüzde 70’i deprem açısından güvenli değil. Binalar resmen iman kuvveti ile ayakta duruyor. Binaların 17 Ağustos’ta nasıl karton gibi yıkıldığını unutmamak lazım.”

https://www.yenicaggazetesi.com.tr/ali-agaoglundan-korkunc-itiraf-istanbuldaki-evlerin-coguna-insaat-malzemesi-satmisti-312693h.htm
This entry was posted in DOĞA - ÇEVRE, YOLSUZLUKLAR, YOZLAŞMA - AHLAKSIZLIK. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *