KÜLTÜR EDEBİYAT * KİTAP SEVERLERE * Yankeeler… Kızılderililer… Köleler… İşçiler…

Yankeeler… Kızılderililer… Köleler… İşçiler...

Cumhuriyet Kitap Eki / 12 Ekim 2020 Pazartesi,

Yankeeler… Kızılderililer… Zenciler… Köleler… İşçiler… Yalnızca güç ve başarı peşinde koşan fırsat avcıları… Başta Britanya’dan olmak üzere dünyanın her tarafından gelip bu bakir topraklara yerleşen göçmenler… Allan Nevins – Henry Steele Commager’ın kaleme aldıkları ve usta tarihçi Halil İnalcık’ın çevirisiyle yayımlanan ABD Tarihi, kıtanın gerçek sahibi Kızılderililer’in yerinden edilişinden itibaren dünya hâkimiyetine uzanan bir imparatorluğun hikâyesi.

Allan Nevins – Henry Steele Commager’ın kaleme aldıkları ABD Tarihi, kıtanın gerçek sahibi Kızılderililer’in yerinden edilişinden itibaren dünya hâkimiyetine uzanan bir imparatorluğun hikâyesi.
Yankeeler… Kızılderililer… Zenciler… Köleler… İşçiler… Yalnızca güç ve başarı peşinde koşan fırsat avcıları… Demokrasinin, liberal değerlerin görkemli yükselişi, diğer yandan dev sermayelerin gölgesi altında kapitalizmin vahşi ve acımasız yüzü… Başta Britanya’dan olmak üzere dünyanın her tarafından gelip bu bakir topraklara yerleşen göçmenler…
Bu göçmenler, çoğunlukla kendi ülkelerinden dışlanmış, hor görülmüş, sürülmüş ya da ezilmiş kişilerdi. Yepyeni bir hayat macerasına atılmak için zorlu bir mücadeleye giriştiler. Dünyadaki uygarlığı miras aldılar fakat bunu bir kültüre dönüştüremediler. Bu durum belki de bu ülkenin kuruluşunda ve sonrasında oluşan koşulların doğal bir sonucuydu.
Bir roman tadında okuyacağınız kitabın çevirmeni usta tarihçi Halil İnalcık.
ABD Tarihi / Allan Nevins – Henry Steele Commager / Çeviren: Halil İnalcık / 544 s.

https://www.cumhuriyet.com.tr/haber/yankeeler-kizilderililer-koleler-isciler-1773054
This entry was posted in ABD - AB - EMPERYALIZM, KIZILDERİLİLER, Yeni Kitaplar. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *