Anadolu’da Yunan mezalimini anlatan İtalyan arşiv belgeleri “KEŞKE YUNAN KAZANSAYDI” diyen/lere, diyeni arkalayanlara, Hristo ve Yorgo’ların, Türk görünümlü torunlarına ithaf edilmiştir.

Değerli okur, Atatürk’ün muzaffer komutan olarak tarih sahnesine çıktığı savaşların kurmaca olduğunu ve hatta “keşke Yunan kazansaydı”  diyen yobazların partili cumhurbaşkanı tarafından kaçak saraylarda ağırlandığı, tarihin çarpıtılarak paralel bir tarih yazılmaya çalışıldığı bu dönemde 1919’da ülkemizi işgal eden İtalyanların yazışmalarından Yunan ordusunun Anadolu’da 1919-1922 yılları arasında yaptığı mezalimi anlatan  14 örnek belgeyi aşağıda sunuyorum. Yunan mezaliminin bir başka işgal devletinin arşivinde anlatılıyor olması tarafsızlık nedeniyle önemlidir.
Doç.Dr. Mevlüt Çelebi tarafından yazılmış olan ve aşağıda kapağı bulunan 274 sayfalık kitapta İtalyan ordusunu yaptığı yazışmalarda dip notlar ve kaynakları belirtilerek Yunanlıların yapmış olduğu mezalimlerin 89 tanesi İtalyanlar tarafından rapor edilmiştir. Bu konuda daha çok bilgi edinmek isteyenler ; https://ws1.turcademy.com/ww/webviewer.php?doc=16639 linkinde şimdilik okumaya açık olan kitabın tamamına erişebilirler.
Naci Kaptan / 09.09.2020

This entry was posted in ATATURK, DÜNYA ÜLKELERİ, EMPERYALİZM, Tarih. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *