‘Büyük Zafer’ ve T.C. olmasaydı, hiçbiriniz olmayacaktınız * Yani bu ülke olmasaydı, hey iktidardakiler, sizler de olmayacaktınız, yani Türkçesiyle doğmayacaktınız!.. Bugünkü nüfus olmayacaktı…

Yazıya NOT;
Bu gün ULU KURTULUŞ ZAFERİNE giden savaşın GAZİ MUSTAFA KEMAL PAŞA’nın komutasında başladığı önemli gün. Anadolu’nun dört bir yanına yayılmış olan, silah, cephane, teçhizat yönünden ordumuzdan çok daha güçlü olan Yunan ordusunu dağ, tepe, süre süre İzmir’de denize döken muzaffer bir komutanın ve silah arkadaşlarının tarihin en değerli sayfasına KUTLU ve YÜCE BİR ZAFERİ yazdığı kıran kırana bir savaşın başladığı gündür 26 Ağustos 1922.
Ve
Bu kutlu yüce zaferin kutlanmasına kısıt getiren İçişleri bakanı
süleyman soylu?yu nefretle kınıyorum.
Ayasofya’da 350 bin kişiye yanyana, dip dibe dizen soylu?
Ayasofya’ya virüs uğramıyor mu???
Ahlat’da yokluk ve işssizliğe rağmen yapılan sarayın açılışına virüs uğramıyor mu?
Soylu ve ona emir veren/ler;
Unutmayın ki ,
30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI olmasaydı.
Ne sizler o makamlarda olacaktınız…
Ne Ayasofya’nız olacaktı!!!
Ne de Ahlat’da yaptığınız gereksiz saray..
Tarih baba ve Devlet baba yaptıklarınızı kara kaplı defterine kaydediyor.
Gün gelecek, devran dönecek ve elbet Türkiye bir hukuk devleti olacaktır.
Köküne, tarihine, halkına ihanet ve eziyet edenler hesap verecektir.
Naci Kaptan / 26.08.2020

‘Büyük Zafer’ ve T.C. olmasaydı, hiçbiriniz olmayacaktınız

Orhan Bursalı / 25 Ağustos 2020 Salı / obursali@cumhuriyet.com.tr
AKP’nin tüm liderleri var olan bir ülkede, Türkiye Cumhuriyeti’nde doğdular. Sınırları belli, bayrağı belli, toprakları ve sınırları belli bir ülke. Şöyle bir istatistikçi veya nüfus bilimci, önde gelen hepsinin bu ülkedeki varlıklarının, köklerinin şöyle bir ilişkiler yumağını çıkarsa.
Nereden geldiler, ana babaları nasıl bir araya gelerek mutlu ve kutlu doğumlarını gerçekleştirdiler. Ortaya, Kars’tan Edirne’ye, Samsun’dan İzmir’e ve çaprazlama tüm ülkenin herhangi bir yerine kadar uzanan bir coğrafyada doğduklarını gösteren bir tablo çıkacaktır.
Sadece onlar için değil, hepimiz için de…
Hiçbirimiz olmayacaktık
Türkiye Cumhuriyeti olmasaydı, büyük bir olasılıkla hiçbirimiz olmazdık.
Ana babalarımızı bir araya getiren rastlantıların ürünleriyiz hepimiz.
Bu ülke, yani Türkiye Cumhuriyeti diye bir ülke daha önce yoktu.
Dolayısıyla, Türkiye Cumhuriyeti kurulduktan sonra hayat başladı.
Yani bu ülke olmasaydı, hey iktidardakiler, sizler de olmayacaktınız,
yani Türkçesiyle doğmayacaktınız!.. Bugünkü nüfus olmayacaktı…
Türklere Sevr antlaşmasıyla şöyle küçük bir parça, bugünkü ülkenin 5’te 1’i kadar toprak parçası öngörülmüştü. Çevrende bir dizi başka etnik ve mezhepsel devletçiklerle çevrili olacaktın. Hepsi bölünmüş parçalanmış ve emperyalistlerin denetiminde devletçikler.
İstanbul mu? Unut. İzmir, Antalya, Kahramanmaraş, Gaziantep, Trabzon, Diyarbakır.. Rize, Edirne, Trakya, Bursa, Balıkesir… Unut, unut unut.. İstanbul yok. Kendini esir ettiren son padişahınızı da, kuklanın işi bittikten sonra, yallah edeceklerdi! Yoksa Sevr diye bir anlaşma yok muydu?
Hey, yoksa Sevr diye bir şey yoktu da “Kemalistler” mi uydurdu. Şimdi aslında sizden, “derin tarih”çilerinizden, bir dizi yalan dolan yanında, böyle bir performans bekliyoruz.. Çok geç kaldınız, aslında Sevr’in de bir hayal olduğuna ilişkin toplarınızı ateşlemekte! Nasıl 12 Adalar’ı Lozan’da kaybettik, Kemalistler verdi diyorsanız!
Utanmazlığın sınırı yok!
Büyük Zafer sayesinde Sevr parçalandı ve imzacıların yüzlerine çarpıldı.. Edirne’den Kars’a, Trabzon’dan Antalya’ya İstanbul’dan Diyarbakır’a bir ülke ortaya çıkıldı. Bunu 30 Ağustos Zaferi sağladı.. Okulda öğrenmedinizse, dünya tarihine sorun. Yoksa unuttunuz mu?
Hiç mi minnet duygumuz yok?
O halde, varlığınızı borçlu olduğunuz bu ülkeye, bu ülkeyi kuranlara, Büyük Zafer’e bir minnet duygunuz olmasın mı? Dünyanın hiç bir ülkesinde, Kuruluşun, Kurtuluşun Zaferini yasaklamaya, törenlerini kutlamalarını iptal etmeye cesaret edecek, hatta bunu aklına getirecek kimseyi zor bulursunuz.
İşte zor bulunan bir durum ile karşı karşıyayız. Üstelik iktidarda!
Bu kararı ancak, keşke Yunanlılar, İngilizler galip gelseydi, keşke padişah vatanı parçalayan İngilizlerin kuklası olarak orada kalsaydı diyen kendini bilmezler, aklı uçuklar, ne idüğü bilinmezler alkışlayacaktır.
Bir de ağır mağluplar, kuyruklarını kısıp kös kös ülke topraklarını terk edenler.
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, asla.
Büyük Zafer ve Başkomutanı üzerine hiç abartmadan, yüzlerce inceleme araştırma kitap, binlerce makale yazılmış bir ülkenin çocuklarıyız.
Şanlı bir kuruluş tarihimiz var. Mazlumlara ilham olmuş bir ülkeye aitiz. Bu ülkeye ve bu ülkeyi bize hediye edenlere minnet duygularımızı asla ve asla kaybedemeyiz. Yoksa, aslımızı ve varlığımızı inkâr etmiş oluruz.

https://www.cumhuriyet.com.tr/yazarlar/orhan-bursali/buyuk-zafer-ve-tc-olmasaydi-hicbiriniz-olmayacaktiniz-1760774
This entry was posted in ATATURK, CUMHURİYET - DEMOKRASİ - ÇAĞDAŞLIK, DİN-İNANÇ, İrtica, Tarih, YOBAZLIK - GERİCİLİK. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *