OTOKRASİ SANSÜR * YENİ YASAKLAR

DOLARIN YÜKSELDİĞİNİ SÖYLEYEMEZSİNİZ!

Kamuoyuna da sopa gösterildi. Evrakın 2’nci bölümündeki maddede özetle şu yazıyor: “…Döviz kuru ve faiz fiyatının anormal veya yapay düzeyde tutulmasını sağlayan ya da sağlayabilecek olan yanlış veya yanıltıcı bilgi veya söylentileri, internet dahil herhangi bir kitle iletişim aracı yoluyla ya da başka bir yolla yaymak…”
Yani artık dolar konuşmak, “Yükseliyor” demek de “çok sakıncalı” gibi görünüyor. Kısa zamanda “hainlik” ile değerlendirilmesi muhtemel. Aslında tüm bu “terörize süreci” AKP’nin yönetim krizi, meşruiyeti, gittikçe yayılan korkuları ile ilgili. Bu süreç, toplumu nefessiz bırakan yanlış uygulamaların örtülme çabası.

‘AKP’NİN OYLARI DÜŞÜYOR’ DEMEK DARBECİLİK

“Seçimle gelen seçimle gider, AKP’nin oyları düşüyor” demek darbecilik. Fetihçi politikalar nedeni ile yaşamını yitiren askerlerden söz etmek ihanet. Annesine yurtdışı yasağı konulduğu için kanser tedavisi yarım kalan, son isteği cezaevindeki babasını görmek olan 8 yaşındaki çocuğun ölümünü dile getirmek soruşturma nedeni.

AÇLIK İNTİHARLARINI YAZARSANIZ HAİNLİK EDERSİNİZ!

Salgın günlerinde Covid-19 ölümlerini araştırmak “ölüm üzerinden siyasete tahakküm kurmakla” eşit. “Halk maskeye erişemiyor” demek hainlik, “Sağlık emeklilerinde neden hala önlük yok” diye sormak alçaklık! Açlık, yoksulluk intiharlarını yazmak, Saray kurumlarına dönüşen emniyetin, savcılığın üzerine aldığı görevleri yazmak suç. Peşkeşe “peşkeş”, çift maaşa “arsızlık” demek suç!

Böyle bir rejimde suçun değil, onun ifşasının suç sayılması doğal. Cebinizdeki paradan, siyasetteki tercihlerinizden, toplumsal kaygılarınızdan, hasret çekerek yaşamını yitiren çocuklardan, yok yere çıkarılan savaşlardan söz edemediğiniz ülkede karanlık bir imparatorluk kurulmuş demektir. Bu nedenle suçun değil, onun ifşasının suç sayılması doğaldır.

BİRGÜN / ERK ACARER / 2020.05.09 Tarihli yazısından bölüm alıntısı
https://www.birgun.net/haber/sucluluk-iktidari-gizlilik-rejimi-cuvala-sigmayan-mizrak-cumhuriyeti-300223
This entry was posted in FAŞİZM, MEDYA. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *