YURTSEVERLERE, İZMİR HALK DAYANIŞMASI LATİFE HANIM GRUBUNDAN “ÖZGÜR TELE 1 TV’ye DESTEK ÇAĞRISI * SİZ DE EL VERİN

Engin Demirkollu / 02.05.2020 ” DESTEK
engindemirkollu@gmail.com

Değerli Dostlar,
Televizyon kanallarını uydu üzerinden izleyenler bilir, 200 den fazla kanal vardır…
Bu kanalların çoğunluğu yerel kanallardır ve tamamına yakını yandaştır.
İçlerinde sadece reklam amacıyla yayın yapanların sayısı 20 den fazladır.
Bunlar halkın cılız cüzdanını sıkıp suyunu çıkartarak, özellikle sağlıkla ilgili çakma ürünlerin reklamını yaparlar.
Yasalara göre ilaç reklamı yapmak yasaktır ama bu yasak nedense onlara uygulanmaz. Arada bir bu rezil kanallara RTÜK 10 gün kapatma cezası verir. Yayın sahipleri sorun yapmaz, hemen başka bir isim altında yeni bir kanal açarak rezilliklerine kaldıkları yerden devam ederler.
Diğer taraftan, şehvet ticaretinin iyi bir kazanç kapısı olduğunu bilen bazı yoz kafalar da televizyona el atmıştır. Teşhirciliğin ayrıntılı örneklerinin sergilendiği bu çeşit televizyonlardaki reklamlarda, kadın cinsel bir meta olarak sunulmaktadır.
Her nedense iğrençliğin dozunu arttıran bu kanallara RTÜK seyirci kalmaktadır..
Öte yandan halkın haber alma özgürlüğüne saygı duyan, yanlışları göz önüne seren, yalakalık yapan yandaş kanalların aksine gerçeği haykıran bir avuç kanal RTÜK’ün hedef tahtasına oturtulmuştur.
Bunların başında da TELE 1 gelmektedir. Kapatma ve yüksek para cezaları ile asıl amacın, TELE 1’i susturmak olduğu çok açıktır. Hiç bir yayınında hakaret içermediği, hiç bir kişi ve makamın onuru ile oynanmadığı halde, eleştirel sözlere bile tahammülü olmayanların hizmetkarı olan RTÜK, uyguladığı dolaylı sansür ile, TELE 1’i yok etme politikasını adım adım uygulamaktadır. Susturmak istedikleri sadece TELE 1 değil, bu ülkeyi gerçekten seven yurtseverlerin sesidir!..Hepimizin sesidir!
Ne var ki, bu amaçlarını engelleyecek gücü göz ardı etmektedirler. O güç gerçekleri duymak isteyen halkın desteğidir. Ne TELE 1’i susturmalarına izin vereceğiz ne de, bizler susacağız!…
“Ne yapılabilir” sorusunun yanıtı gayet açıktır!..
TELE 1 Tv gelirini reklamlardan ziyade yayınladığı kitaplarla sağlamaya çalışmaktadır. Piyasa değerinin yaklaşık üçte biri fiyatıyla sattığı kitaplarla hem aydınlanmaya destek olmakta, hem de halka gerçekleri anlatma imkanını sürdürmektedir.
Bu ülkede bütün olumsuzluklara karşın, 500.000 kişinin kitap okuduğunu varsayalım.. Bunların beşte birinin, aynı zamanda TELE 1’in mevcut kitap satış kampanyalarından biri için sipariş vererek kitap satın almasını sağlayabiliriz..
Asıl olan bu desteğin sürdürülebilir olmasıdır..İlk etapta işe kitap satın alarak başlayabiliriz.. Ya da, bütçemize uygun bir miktarı bağış olarak TELE 1’in gerçekleri haykırma mücadelesine “ki bu mücadele hepimizin mücadelesidir” katkıda bulunmak için gönderebiliriz..
Bu bir ütopya değildir!
-Götürmek istedikleri zifiri karanlıkta, el yordamı ile yol aramak istemiyorsak,
-Eğer demokrasiden yana tavır alıyorsak!
-Düşünce özgürlüğüne pranga vurmaya çalışanlara karşı çıkıyorsak,
-Bilime sırtını dönüp, uhrevi yaşam tarzını dayatan köhne zihniyeti reddediyorsak,
-En önemlisi de KUL olmak yerine BİREY olmayı tercih ediyorsak!
Açın TELE 1’i, verin siparişinizi!…Ya da yapın bağışınızı!…
Ve unutmayalım ki hangisini yaparsak yapalım, yaptığımız aslında bireysel olarak kendimize, toplumsal olarak güzel yurdumuza, Atatürk’ümüzün kurduğu Laik Türkiye Cumhuriyeti Devletimizedir!..
Kurtuluş YOK TEK BAŞINA!…YA HEPBERABER!…YA HİÇ BİRİMİZ!…
HALK DAYANIŞMASI İZMİR
LATİFE HANIM GRUBU
This entry was posted in CUMHURİYET - DEMOKRASİ - ÇAĞDAŞLIK, DEMOKRASİ-ÖZGÜRLÜK, MEDYA. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *