YER ; BEYAZ SARAY, TARİH ; 2020 Nisan ayı sonu * ABD, PKK/YPG’ye TIR’larla sağlık malzemesi ve maske yardımı yaptı

YER       ; BEYAZ SARAY
TARİH ; 2020 Nisan ayı sonu

Başkan Trump sekreterine;
-Ulusal Güvenlik Danışmanını telefonla bana bağlayın.
Trump büyük masanın yanında duran beyzbol sopasıyla oynarken telefon çalar, Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert O’Brien; -Sir benimle görüşmek istemişsiniz?
Trump; -Yav bu masanın yanındaki beyzbol sopası nedir?
O’Brien; -!!!… Haa efendim O beyzbol sopası mr. Obama’ya ait. Bazı devlet başkanlarıyla görüşürken O sopayla fotoğraf çektirip, sarayın internet sayfasına koyardı…En son mr. Erdogan ile görüşmüştü…
Trump; -Ha ha hahhh, kafa kırmaca ha!  Neden benim aklıma gelmedi de ona “fool” olma diye mektup yazdım!!! Bi dahaki sefer Erdogan’la konuşurken bu sopayla benim de fotoğrafımı çekin!!! Bak O’brien ne diyeceğim, Turkey’den Erdogan’ın gönderdiği sağlık malzemelerini taşıyan uçak geldi mi?
O’Brien; – Az önce Maryland Joint Base Andrews askeri hava üssüne  indi efendim.
Trump; – Adam bizi yardım malzemesiyle kafalayacağını zannediyor. Onun aile mal varlığı dosyası sümen altında bekliyor. Brien, Hemen lojistik komutanlığına telefon et, uçaktaki sağlık malzemesini  bizim kargo uçağına transfer etsinler, uçak Irak’a gitmek üzere hazır olsun. Pentagon Ortadoğu komutanlığını ara, Uçağı doğrudan kuzey Irak’taki Ayn el Esad hava üssündeki komutanlığın emrine göndersinler…
O’Brien; – Tam anlayamadım efendim?
Trump; – Yav “fool” olanlar hep buraya toplanmış. Pentagon’daki general Gordon’a emrimi ilet, Erdogan’ın gönderdiği sağlık malzemeleri kuzey Irakta stratejik müttefikimiz olan PKK/YPG’ye vericez. O çocukları da korumamız gerekli Corona, Morana…”Thanks my god” Erdogan gibi cömert bi müttefikimiz var.

Birden ezan sesiyle uyandım. Ohh çok şükür karabasanmış…
Naci Kaptan / 01 Mayıs 2020

Ardahan Bağımsız Milletvekili Öztürk Yılmaz : Bizden 10 TL Dileniliyor

Dikkat ederseniz yardım malzemelerinin üzerinde Kızılay yazmıyor başka bir şey yazmıyor, Türkiye Cumhuriyeti yazmıyor ne yazıyor President of the Republic Turkey yazıyor. Yani ne demek Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı yazıyor. Yani yapılan yardımları kendisiyle özdeşleştiriyor. Ben yaptım diyor. Yani Türkiye’ye dönük herhangi bir olumlu bir şeyden ziyade kendisine dönük bir olumlu imaj yaratmak istiyor.
Hepimiz Buradayız Adli Siyasi Parti Çalışmalarına Devam Eden Ardahan Bağımsız Milletvekili Sn. Öztürk Yılmaz Sosyal Medyada Yaptığı Basın Açıklamasında Birçok Önemlil Konuya Değindi.
Sevgili kardeşlerim coronavirus ile mücadele konusunda sayın Erdoğan uçaklarla dış ülkelere malzeme gönderiyor. İtalya’ya İspanya’ya İngiltere’ye Amerika Birleşik Devletlerine, Güney Afrika’ya ve Afrikadaki pek çok ülkeye hatta hatta Avrupa’daki pek çok ülkeye malzeme ve yardım gönderiyor. Hiç düşündünüz mü, Sms ile bizden 10 TL dileniliyor bu paralar toplanıyor niye bu paralar halka harcanmıyor da İtalya İspanya Amerika İngiltere gibi bizim tek başına milli geliri bizden en az 5 6 kat büyüklüğü daha fazla olan ülkelere gidiyor.
Türkiye Cumhuriyeti yazmıyor ne yazıyor President of the Republic Turkey yazıyor. Niye yapıyor bunu ? Hiç düşündünüz mü? Ben size bunun cevabını vermek istiyorum. Bu yapılıyor çünkü sayın Erdoğan krizi kendi şahsı açısından fırsata çevirmek istiyor. Avrupa’da bozulan imajını düzeltmek istiyor. Kaybettiği Avrupa’daki ve Amerika’daki ortaklarını kazanmak istiyor. Ve bu kriz sonrasında görüşebileceği ortaklar yaratmak istiyor.

Ardahan Bağımsız Milletvekili  Öztürk Yılmaz : Bizden 10 TL Dileniliyor…

ABD, PKK/YPG’ye TIR’larla sağlık malzemesi ve maske yardımı yaptı

Koronavirüs küresel salgınından en çok etkilenen ülkelerden biri olan ABD, Suriye’deki PKK/YPG terör örgütüne TIR’lar dolusu sağlık malzemesi ve maske yardımında bulundu. Türkiye daha iki gün önce askeri uçakla ABD’ye yardım malzemesi göndermişti.
Koronavirüs salgınının merkez üssü haline gelen ve resmi verilere göre 1 milyondan fazla insanın Covid-19’la mücadele ettiği ABD, Suriye’deki PKK/YPG terör örgütüne tıbbi yardım malzeme yardımında bulundu.
Türkiye bu hafta ABD’ye iki uçak dolusu tıbbi malzeme göndermişti. Uçaklarda maskeden, koruyucu tuluma kadar her şey bulunuyordu.
Suriye’de PKK/YPG’ye karşı her türlü desteği sağlayan ABD, salgın günlerinde de terör örgütünü yalnız bırakmadı. ABD ordusunun Irak-Suriye Özel Operasyonlar Ortak Görev Gücü resmi Twitter hesabından, PKK/YPG’ye sağlık malzemeleri verildiğini duyurdu.
Sözcü’nün haberine göre malzemelerin PKK/YPG’ye Haseke iline bağlı Eş Şeddadi bölgesinde teslim edildiği belirtildi. Malzemelerin portatif lavabo ve sabunluklar, dezenfekte mendilleri, maskeler ve eldivenlerden oluştuğu aktarıldı.
ABD, nisan ayı başında da PKK/YPG’ye 1 milyon 200 bin dolar değerinde malzeme sağladıklarını açıklamıştı. Terör örgütü ise gönderilen malzemelerin yetersiz ve sevkıyatın yavaş olduğunu savunmuştu.
İktidar partisinin gelişmelere göre ‘dış güç’ diye tanımladığı ve Türk ekononomisini çökertmeye çalıştığını söylediği ABD’ye iki uçak dolusu tıbbi yardım malzemesi göndermesi yurttaşların tepkisini çekmiş ve binlerce yurttaş bu sevkıyatı eleştirmişti. Türkiye’de maske sıkıntısı yaşanırken ABD’ye maske yardımı yapılmasının ardından ABD, PKK/YPG’ye tıbbi malzeme yardımında bulununca çok sayıda yurttaş gelişmeye tepkisini sosyal medya aracılığıyla gösterdi.
http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/abd-pkkypgye-tirlarla-saglik-malzemesi-ve-maske-yardimi-yapti-1736325
This entry was posted in ABD - AB - EMPERYALIZM, İHANET VE YABANCI YANDAŞLAR, YANDAŞ - ÇIKARCI - YAĞCILAR, YOLSUZLUKLAR, YOZLAŞMA - AHLAKSIZLIK. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *