EMPERYALİZM – BOP * TÜRKİYE ÜZERİNE OYUNLAR

TÜRKİYE ÜZERİNE OYUNLAR

Mustafa ACER / 25 Nisan 2020

Eski ABD Dışişleri Bakanı Henry KISINGER bir konuşmasında şöyle diyor: “Biz neden büyük devletiz biliyor musunuz? Biz içimizdeki hainleri öldürür, başka devletlerin hainlerini, o devletin başına getiririz.”


Amerikan Board üyesi Everett P. Wheeler “Biz Anadolu’da Hıristiyanlar ve Hıristiyanlık için okul, Hastane açıyoruz. Türkler bizi Anadolu’da istemeyebilir, ama oranın sahibi Türkler değil ki!”

CIA eski Türkiye masası şefi Graham Fuller “Yeni Türkiye Cumhuriyeti” adlı kitabında Türkiye’ye yön vermeye çalışmaktadır: “Atatürk İlkeleri Yeni Dünya Düzeni ile ölmüştür. Ulus devletler dönemi bitmiştir. Türkiye Osmanlı gibi çok kültürlü, çok dinli ve çok ırklı bir yapıyı benimsemelidir. Bunun için en iyi yol Ilımlı İslam dır. Toplumda Etnik kimliklere kendilerini ifade etme hakkı verilmelidir”

CIA eski Türkiye şefi, Paul Bernard Henze’nin 2006’da Beyaz Saray’a sunduğu Türkiye raporunda;
“Türkiye’nin bu şekliyle, Amerikan politikalarının yanında olacağından emin olamayız. Ülkeyi kuranlar, denetim mekanizmasını çok sıkı tutmuşlar. Hükümeti ikna ettiğimizde Meclis; Meclis’i ikna ettiğimizde ordu; orduyu ikna ettiğimizde yargı karşımıza geçebiliyor. Eğer Amerika’nın çıkarı Türkiye’de bir federal devlet kurulması ise mutlaka ve öncelikle yargı, ordu, Meclis ve hükümeti tek elde toplayan başkanlık rejimine geçilmelidir.
Bir kişiyi ikna etmek, birbirini denetleyen yapıyı ikna etmekten çok daha kolay olacaktır. Eğer o bir kişi Amerikan çıkarlarını yardım etmek konusunda tereddüt ederse, bir kişi üzerine kurulmuş yapıyı yıkmak Amerika için sorun olmaz.”

* Egemen Dış Güçler Türkiye üzerindeki emellerini ve yapmak istediklerini açıklıkla anlatıyorlar. Türk Milleti bu gerçekleri bilmek ve Türkiye üzerinde nasıl oyunlar oynandığını görmek zorundadır.
Son zamanlarda bazı alternatif derin tarihçiler grubu oluştu. Bunlar Atatürk’ü itibarsızlaştırma, Osmanlı ve Hilafet özlemleri yaratma çabasıyla Egemen Dış Güçlerin emellerine hizmet etmektedir. “Keşke Yunan kazansaydı” diyen Fesli meczup Kadir Mısıroğlu açıkça “Hilafet gelsin de isterse ABD’nin yardımı ile olsun, biz bu konuda çalışıyoruz” diyerek açıkça Egemen Dış Güçlere hizmet ettiğini ifade etmiştir.
Aynı düşüncenin temsilcisi Ensar Vakfı Afyonkarahisar temsilcisi Prof Ahmet YARAMIŞ; Atatürk’ün kurduğu Türk Tarih Kurumu başkanlığında atanmıştır.
Atatürk’ü itibarsızlaştırmaya, İlke ve Hedeflerini yok saymaya çalışan derin tarihçilerin çarpık tarih yorumları ile Türk Milletinin düşünce yapısı şekillendirilmeye çalışılmaktadır. Eğitim sisteminde de bu dönüşümün yapılması için Eğitim kitapları, içeriksiz eğitim sistemi, Arapça kursları ile çalışılmaktadır.
Kim ki Atatürk İlke ve Hedeflerine karşı tavır alıyorsa, bilin ki o kişiler Egemen Dış Güçlerin emellerine hizmet etmektedir.
Türkiye; Bağımsız, Parlamenter, Demokratik, Sosyal, Hukuk devleti olma özelliğinden vazgeçmeyecektir.
Milli değerlerimize sahip çıkarak geleceğe ümitle bakmak zorundayız.
This entry was posted in ABD - AB - EMPERYALIZM, BOP. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *