DİN EĞİTİMİ, LİYAKAT, NEPOTİZM * ERDOĞAN BİR İLAHİYATÇIYI BÜYÜKELÇİ OLARAK ATADI

HABERE YORUM

Adam imam hatipden girmiş, ilahiyata geçmiş, o kulvarda kariyer yapmış.
Ve hoooop, Uluslararası İlişkiler bölümüne ışınlanmış.
Ve yine bir hoooop büyük elçi olarak atanmış.
Daldan dala sıçrarım, hop sana yandım alakası.

Bana sorarsanız imam hatipten bi cacık olmaz. İlahiyatın bilimi hiç olmaz.
Örneğin, Cadılık ve Büyücülük Akademisi olabilir mi? Onun gibi.

Din sosyolojinin, tarihin ya da başka bilimlerin inceleme konusu olabilir elbette.
Ama dinin kendisi bir bilim değildir. Safsatanın bilimi olamaz.

Ve pek çokları yanılıyor.
Dini felsefenin bir dalı zannedenler var.
Hayır, yok öyle bir şey.

Matematik, mantık ve felsefe pozitif olmayan bilim dallarıdır. Bunları her birisinin en temel özelliği iç tutarlılıklarının olmasıdır. Dinde en çok olmayan şey de budur zaten. Dinde temel argumanlar zamana, kişiye, olaya ve duruma göre değişkendir. Doğal olarak böylesi kaypak bir temel üzerine içsel tutarlılığı olan bir fikirsel yapı da yapmak imkansızdır.

Lafı dolandırdık.
Her neyse, bilim özelliği olmayan pek çok okul ve yoldan yetişmiş birisinin bırakın büyükelçi olmasını, herhangi bir meslek erbabı dahi olması bir çelişkidir. Bu kişi gerçek dünyaya ilişkin ne öğrenmiştir, hangi becerileri kazanmıştır, dünyayı okumak ve anlamak için ne gibi bir donanımı vardır?
Elbette kocaman bir sıfır.

Fıkıh, hadis, siyer ve benzeri lakırdılar bilgi değildir, bize gerçek dünyayı, evreni ve insanı anlamakta en ufak katkı sağlamaz. Tam tersine bu alanlardan gelen laflar, bakın dikkat edin ısrarla bilgi demiyorum, aldatır, saptırır, yanlışa sürükler. Bu yollardan gelen laflar ile yaşam tanzim etmek, devlet nizamı kurmaya çabalamak hüsranla sonuçlanır, ve bu hep böyle olmuştur.

Ya bu adamlar sonraki dönemde bulundukları yerlerden sökülüp atılacaklar, yerlerine layık olan insanlar atanacak. Ya da bu süreç böyle devam edecek ve ülkemizin burnu bu adamların kontrol ettikleri her alanda boktan çıkmayacak.

Bu günlere biz bu adamlara rağmen, ülkenin çağdaş insanları sayesinde geldik.
Bu adamlar köstektir. Bu adamlar devlet ve toplum içerisinde ne kadar etkin, yetkin ve çok olurlarsa o kadar çok arıza çıkmaktadır.

Oraj POYRAZ / 0raj.p0yraz@neomailbox.net / oraj.poyraz@openmail.cc

ERDOĞAN BİR İLAHİYATÇIYI BÜYÜKELÇİ OLARAK ATADI

Atama kararları Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlandı. Erdoğan Senegal Büyükelçiliği’ne imam hatip ve ilahiyat fakültesi mezunu bir ismi atadı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararları ile bazı atamalar gerçekleşti.

Buna göre Senegal nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğine Prof. Dr. Ahmet Kavas atandı. İmam hatip ve ilahiyat fakültesi mezunu olan doktorasını da Diyanet Vakfı bursuyla tamamlayan Kavas Türkiye Diyanet Vakfı İslam Araştırmaları Merkezi tarafından yayımı tamamlanan İslam Ansiklopedisi’nin madde yazarı olarak tanınıyor.

İstanbul Kent Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Mehmet Necmettin Atsü Çevre ve Şehircilik Bakanlığında açık bulunan Müfettişliğe Murat Gündoğdu Adli Tıp Kurumu Üçüncü Adli Tıp İhtisas Kurulu Üroloji üyeliğine ise Uzman Dr. Mehmet Akif Şahin getirildi.

Senegal Büyükelçiliği görevine atanan Ahmet Kavas kimdir?

1964’te Vezirköprü’de doğdu. Merzifon İmam-Hatip Lisesi ve Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde eğitimini tamamladıktan sonra Türkiye Diyanet Vakfı bursuyla yüksek lisansını ve doktorasını tamamladı aynı yıl Üsküdar’da İslam Araştırmaları Merkezi’nde (İSAM) araştırmacı olarak çalışmaya başladı. 2002’de doçent oldu. 2006’da İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde İslam Tarihi ve Sanatları Bölümü öğretim üyesi ve bölüm başkanı oldu. 2009’da profesörlük unvanı aldı. Daha sonra İstanbul Medeniyet Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Siyasi Tarih Anabilim dalına geçti.

2013’te Çad Cumhuriyeti’nin başkenti Encemine’de Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk büyükelçisi olarak göreve başladı. Türkiye Diyanet Vakfı İslam Araştırmaları Merkezi tarafından yayımı tamamlanan İslam Ansiklopedisi için önemli kısmı Afrika hakkında 95 madde yazdı.

https://www.mavikocaeli.com.tr/haber-erdogan-bir-ilahiyatciyi-buyukelci-olarak-atadi-74080.html?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook
This entry was posted in DİN-İNANÇ, EĞİTİM, YOBAZLIK - GERİCİLİK, YOLSUZLUKLAR. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *