FIRSATÇILIK (Oportünizm) ve THK * MANEVİ BABASI THK’yi de SATIYOR!!! * Cumhuriyet hükümetlerinin kurduğu tüm tesisler satan ve kapatanlar şimdi de Türk Hava Kurumunu kapatıyor ve sahip olduğu değerleri/uçakları satıyor

FIRSATÇILIK (Oportünizm)

Naci Kaptan / 14.04.2020

DURUM VAZİYETİ

Toplum Corana virüsü nedeniyle can derdine düşmüştü. Yaklaşık 300 bine yakın küçük iş yeri kapanmıştı. Buralardan ekmek parası kazanan milyonlarca kişinin geliri kesilmiş, elektrik, doğalgaz, su faturaları, ev kirası, kredi kartı ödemeleri insanların karşısına yedi başlı ağzından ateşler çıkan ejderha misali dikilmişti. Babalar evde çocuklarına süt, mama ve ekmek alamıyordu.

Dünyanın en yoksul ülkelerinden birisi olan Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nde (KDC), yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle “evde kalın” çağrısı yapılırken, halkın elektrik ve su faturaları 2 ay boyunca devlet tarafından karşılanacağı açıklanıyordu.

Almanya’nın kıskandığı söylenen ülkemizde ise saray tarafından Devlete yardım kampanyası başlatılıyor ve İŞSİZ, AŞSIZ, PARASIZ kalan yoksul halktan yardım talep ediliyordu. Toplumun beklediği DEVLET BABA ortalarda gözükmüyordu. Saray duvarları yüksekti…

Sokağa maskesiz çıkmak yasak idi. maskeyi Devlet dağıtacaktı ama, bir türlü dağıtamıyordu. Satışı da yasaktı. Halk deli tavuk gibi nap’cağını bilemez olmuştu.


Oportünizm / Fırsatçılık

Oportünizm ya da fırsatçılık olaylardan bencil avantajlar edinen bilinçli politika ve uygulamadır. Prensiplere ve diğer bireylerin karşılaşacağı sonuçlara asgari önem verir. Fırsatçı eylemler öz ilgi alanınca güdülenir. Terim: insan bireyleri, yaşayan organizmalar, gruplar, topluluklar, stiller, davranışlar ve gündemlere uygulanabilir. Oportünizm ya da oportünist davranış biyoloji, ekonomi, oyun teorisi, etik, psikoloji, sosyoloji ve politika da önemli bir kavramdır.[Vikipedi, özgür ansiklopedi]


Fekat!!! İşte bu durum vaziyetinde OPORTÜNİZM dört nala koşuyor ve halk canıyla uğraşırken saray toplumu daha da yoksullaştıracak işleri PEK DE Bİ GÜZEL YAPIYORDU!!!

NE Mİ YAPIYORDU;

* Saray tarafından Kanal istanbul için ilk ihale yapılıyordu.

* Dünya harikası koruma altında olan SALDA GÖLÜ kıyıları imara açılıyor ve iş makinaları çalışmaya başlıyordu.  Doğa talan ediliyordu.

* Tulumbanın suyu bittiği için IMF ile gizli görüşmelere başlıyordu.

* Marmaris Göcek Koyunda yapılan 300 odalı yazlık saray için harcanan 130 milyon TL yetmiyor, hanedanın beğenmediği yerlerin yıkılarak yenisinin yapılması için 30 milyon TL daha tahsisat çıkartılıyordu.

* Yargıtay’ın durdurulması kararı verdiği Ahlat Van Gölü kıyısındaki yavru sarayın inşaatı DURDURMA KARARINA RAĞMEN devam ediyordu.

* C.Başkanlığı için son model buzdolaplı 14 yeni ve şöförlü araba sipariş ediliyordu.

* TBMM başkanlığı için son model 27 araba alınıyordu.

* THK’na sessizce kayyum atanıyor ve kayyum birkaç gün sonra THK’nın ana mal varlığı olan 11 yangın söndürme uçağını satışa çıkartıyordu. THK’nın da ipinin çekilmesine karar verilmişti.

* Ali Kemal medyasının hergün boy boy yazdığı Afrin ve İdlib unutulmuştu. Afrin ve İdlib’e ne olmuştu? Orada askerlerimiz yok muydu?

*Haftalardır ekranları işgal eden Yunanistan sınırındaki Suriyeli mülteciler bir anda buharlaşmıştı? Onbinlerce insan nereye gitmişti?

*Kıbrıs çevresinde tüm devletler doğalgaz çıkartırken sondaj gemimiz sessizce Karadeniz’e gönderiliyor ve Türkiye sondaj çalışmalarından geri çekiliyordu. yani bir şeyler oluyordu!!!

* Tüm bunlar olurken partili C.başkanı işsiz ve aşsız kalmış olan halka İBAN NO vererek yardım kampanyası başlatıyordu. Saraylara, lüks arabalara, yüzlerce danışmana, binlerce korumaya para gerek idi. Yaşam smoothy’siz olmuyordu. Halk pasta yesindi!!!

Türk Hava Kurumu’nun (THK)
Tarihçesi, Kuruluşu, Görevi)

THK, Türk havacılığının simgesidir. En köklü havacılık kurumudur. Orman yangınlarından sportif havacılığa kadar geniş bir alanda faaliyet yürütmektedir.

Türk Hava Kurumu (THK) Nedir? (Kuruluşu, Amacı, Görevi)

Türk Hava Kurumu (THK), Türkiye’nin sivil havacılık alanındaki en eski ve köklü kuruluşudur. Ankara’nın Etimesgut ve Eskişehir’in İnönü ilçelerinde iki önemli merkezi bulunuyor. THK; havadan yangın söndürme, hava ambulans, hava taksi, sivil uçak bakım hizmetleri, sportif havacılık faaliyetleri, akademik eğitimler, pilotaj eğitimleri, uçak imalat faaliyetleri, bakım ve modernizasyon ve sigorta faaliyetleri yürütmektedir. Son 25 yılda 2 binden fazla orman yangınına havadan müdahale eden THK yangın söndürme uçakları, yurt dışındaki yangınlara da destek vermektedir. Uluslararası havacılık kuruluşlarının Türkiye’deki temsilcisi olan THK, profesyonel pilot ve hostes yetiştiren bir kurumdur. Bir dönem kurban derisi toplama tartışmalarının odağında olan kurum, günümüzde havacılık sektörünün gözdesi haline gelmiştir.

Amacı
Türkiye’de havacılık sanayisini kurmak amacıyla faaliyetlerine başlayan THK; havacılığın askeri, ekonomik, sosyal ve siyasal önemini anlatmak için çaba sarf ediyor. Ayrıca; askeri, sivil, sportif ve turistik havacılığın gelişmesini sağlamak; bütün bunlar için gerekli araç ve gereci hazırlamak amacını güdüyor. Bu doğrultunda kalifiye personel yetiştirmek ve “uçan bir Türk gençliği” oluşturmak hedefi bulunuyor.

Tarihi
Türk Hava Kurumu, 16 Şubat 1925 tarihinde, Cumhuriyet’in ilanından 16 ay sonra Atatürk’ün direktifi ile “Türk Tayyare Cemiyeti” adı ile kurulmuştur. 23 Nisan 1926’da Türk havacılığının gereksinimi olan teknik personelin eğitilmesi amacıyla “Tayyare Makinist Mektebi” hizmete açıldı. Kurtuluş Savaşı’nın etkisini uzun süre üzerinde taşıyan Türk halkından maddi ve manevi destek gören THK, bu dönemde 10 yıl içinde 351 uçak satın alarak Türk Silahlı Kuvvetleri’ne bağışladı.


THK’nın kuruluşunun ardından bazı önemli tarihler şunlardır;

* 5 Ağustos 1925 tarihinde “kamu yararına çalışan dernek” statüsüne alındı.

* 1929 yılında, havacılık faaliyetlerinin dünya çapında gelişmesini sağlayan ve sportif havacılık konusunda uluslararası boyutta en üst düzeyde organ olan Uluslararası Havacılık Federasyonu’na (FAI) üye oldu.

* 1932 yılında Cemiyet’in yurt dışında eğittiği mühendislerden Selahattin Reşit Bey ve ekibi motor ve pervanesi dışında tüm parçaları Türk malı olan ilk ulusal tipteki uçağın “MMV-1” prototipini üretti.

* 1935 yılında Cemiyet’in adı, Genel Kurul kararıyla “Türk Hava Kurumu” olarak değiştirildi.

* 3 Mayıs 1935 tarihinde Türkiye’nin ilk uçuş okulu olan “Türkkuşu” kuruldu.

* 10 Temmuz 1936 tarihinde İnönü Planör Kampı açıldı.

* 1937 yılında THK, ilk Türk uçak tasarımcısı Vecihi Hürkuş’u mühendislik eğitimi alması için, Almanya’daki mühendislik okuluna gönderdi.

* 1937 yılında Etimesgut Motorlu Uçuş Kampı ve Ankara ve İzmir Paraşüt kuleleri açıldı. Türkkuşu okulu öğretmenlerinden pilot Emrullah Âli Yıldız, 12 Haziran 1938 tarihinde 14 saat 20 dakika süren bir planör uçuşuyla dünya rekoru kırdı. Yıldız’ın öğrencisi pilot Ziya Aydoğan, THK’nın İnönü Eğitim Merkezi’nden Kayseri’ye kadar, 466 kilometrelik planör uçuşu yaptı.

* 1940 yılına kadar THK’nın Akköprü’deki atölyesinde yüzlerce planör üretimi, planör ve motor onarımı yapıldı.

* 1940 yılı sonunda Akköprü’deki atölye fabrika haline getirildi ve burada İngiliz Miles Magister eğitim uçaklarının seri montajına başlandı.

* 1939-1941 yılları arasında İkinci Dünya Savaşı öncesi Genelkurmay Başkanlığı’nın da talebi üzerine Etimesgut Uçak Fabrikası kuruldu.

* 1944 yılında Etimesgut’taki fabrikada üretime başlandı. Fabrikada, Magister uçaklarının yanı sıra, THK-1, 3, 4, 7, 9, 13 planörleri ile THK-2, 5 ve 10 tiplerinde eğitim, sağlık ve nakliye uçakları üretildi. THK tarafından Gazi Orman Çiftliği’nde kurulan Türkiye’nin ilk motor fabrikası, 1951 yılına kadar çalışmalarını sürdürdü. Aynı yıl dönemin koşulları sebebiyle Makine ve Kimya Endüstrisi’ne devredildi. 1952 yılında fabrika kapatılarak Türk Traktör Fabrikası olarak işletilmeye başlandı.

* 1953 yılında, THK, havacılıkla ilgilenen gençlerin farklı ülke kültürlerini tanımaları amacıyla kurulan Uluslararası Hava Öğrenci Mübadelesi Teşkilatı’na üye oldu.

* 1974 yılındaki Kıbrıs Barış Harekâtı sırasında gerçekleşen Hava İndirme Harekâtı’na, o dönemde askerlik görevini paraşütçü olarak yapan THK’nın yetiştirdiği gençler katıldı. Harekât esnasında kurumun uçak ve pilotlarına da önemli görevler verildi.

* 1980’li yıllardan sonra sportif havacılık alanında; 1990 yılından sonra da uluslararası ilişkilerde THK adına önemli gelişmeler yaşandı.

* 1985 yılında havadan yangın söndürme faaliyetlerine başladı.
1986 yılında Türkiye’de havacılık sanayisini kurmak, sivil sportif ve turistik havacılığın gelişimine katkıda bulunmak amacıyla Hava Taksi İktisadi İşletmesi kuruldu.

* 1996 yılında bünyesinde balon, yelken kanat ve yamaç paraşütünün bulunduğu Çok Hafif Hava Araçları Okulu kuruldu.

* 1995 yılında düzenlenen Dünya Paraşüt Şampiyonası; 1996 yılında düzenlenen 1. Dünya Hava Oyunları Test Yarışmaları; 1997 yılında düzenlenen 1. Dünya Hava Oyunları THK’nın ev sahipliğinde Antalya’da kurulan Karain Havacılık Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirildi.

* 1998 yılında, Brüksel’deki AB organları nezdinde lobi faaliyetleri yürüten Avrupa Hava Sporları Birliği’ne (EASA) üye oldu.

* 2000, 2002 ve 2004 yıllarında ulusal ve uluslararası düzeyde 6 dalda üç farklı Türkiye Hava Oyunları düzenlendi.

* 19 Mayıs 2002 tarihinde Türk Hava Kurumu Müzesi açıldı.

* 2007 yılında, Hava Taksi İktisadi İşletmesi’nin adı, THK’nın yetiştirdiği dünyanın ilk kadın savaş pilotu Sabiha Gökçen’in onuruna, “Gökçen Havacılık İktisadi İşletmesi” değiştirildi. Bu işletmenin faaliyet alanları arasında; havadan yangın söndürme faaliyetleri, uçak bakım onarım merkezi, hava taksi – hava ambulans hizmetleri, çeşitli illerde model uçak uğraş evleri yer alıyor.

* 2010 yılında; ilmi, teknik, ticari, turistik, sportif, havacılık, eğitim, sağlık, kültürel ve sosyal alanda faaliyette bulunmak üzere uzay ve uydu çalışmaları yapmak amacıyla THK Havacılık Vakfı kuruldu.

* 2011 yılında, Türkiye’nin havacılık ve uzay bilimleri alanında ilk ve tek ihtisas üniversitesi olan Türk Hava Kurumu Üniversitesi kuruldu.

* 29 Mayıs 2011 tarihinde, THK Erzincan Havacılık Eğitim Merkezi açıldı.


THK Bünyesindeki Kuruluşlar
Türk Hava Yolları bünyesindeki kuruluşlar, havacılık alanında çeşitli faaliyetler yürütüyor. Bu kuruluşlar şunlardır;

THK Gökçen Havacılık: İsmini, THK’nın yetiştirdiği dünyanın ilk kadın savaş pilotu Sabiha Gökçen’den alıyor. 1986 yılında Türkiye’de havacılık sanayisini kurmak, sivil sportif ve turistik havacılığın gelişimine katkıda bulunmak ve Türk Hava Kurumu’nun misyonunu gerçekleştirmesini sağlayacak ticari faaliyetleri yürütmek üzere “Hava Taksi İktisadi İşletmesi” adıyla kuruldu. 2007 yılında adı, “Gökçen Havacılık İktisadi İşletmesi” olarak değiştirildi. Gökçen Havacılık şirketi, havadan yangın söndürme, hava ambulans ve hava taksi hizmeti, havacılık danışmanlığı ve sportif havacılık gibi faaliyetler gerçekleştiriyor.

THK Uçuş Akademisi (TUA): Sivil havacılığın geliştirilmesi ve gençlerin havacılığa kazandırılması amacı ile 86 yıldan bu yana Ankara ve İzmir’de bulunan eğitim merkezlerinde profesyonel pilot ve hostes eğitimleri veriyor. Kurulduğu günden bu yana havacılık sektörüne yaklaşık 7 bin pilot yetiştirmiştir

THK Üniversitesi: 3 Mart 2011 tarihinde Ankara’da kurulmuştur. Türkiye’nin havacılık ve uzay bilimleri alanında ilk ve tek ihtisas üniversitesidir. Sektörde ihtiyaç duyulan nitelikli yetişmiş personel ihtiyacını karşılamaktadır. Üç şehirde toplam 4 fakülte, 2 yüksekokul ve 3 enstitü ile hizmet veriyor. Bünyesinde bulunan 77 adet son teknoloji donanımlı uçak ile Türkiye’nin havacılık eğitiminde en büyük filoya sahip kurumudur.

THK Teknik: Sivil havacılık sektöründe; uçak avionik-mekanik sistem bakımları, hat ve üs planlı bakımlar, arıza giderme, modernizasyon, teknik yayın, kalite faaliyetleri, lojistik ve ikmal desteği veren bir kuruluştur.

THK Uçak İmalat: Türkiye’nin ilk sivil spor ve eğitim uçağı şirketidir. Çeşitli hava platformlarının tasarım ve üretimi, montajı, sertifikasyonu ve satış-pazarlaması konusunda faaliyet yürütüyor. Uçuş eğitimlerinde ve hobi amaçlı uçuşlarda kullanılabilecek “hafif spor uçak” tasarımı ve üretimi yapıyor. Kuruluş bünyesinde, Türkiye’de hafif spor uçak alanında ilk uçağın üretimi, “Türkkuşu T 19-A Projesi”dir.

Asal Havacılık ve Teknoloji: Isparta Süleyman Demirel Havalimanı’nda iki hangar olarak inşa edilmiştir. Uçak bakım ve boyama hizmetleri vermektedir. Geniş ve dar gövdeli uçakların bakımından uçak boyamasına kadar farklı alternatifli servisler sunmaktadır.

THK Sigorta: Bireysel ve kurumsal sigorta ürünleri ile acentelik hizmeti vermektedir.


Bunları Biliyor Musunuz?

Cumhurbaşkanı ve Bakanlar Kurulu, THK’nın manevi koruyucularıdır.
Cumhurbaşkanı, Başbakan, kuvvet komutanları ve Ankara Valisi, kurumun doğal üyeleridir.

Türkiye’nin ilk uçak tasarımcısı ve üreticisi pilot Vecihi Hürkuş, 28 Ocak 1925 tarihinde, kendi atölyesinde ürettiği uçakla Ankara’dan havalanarak küçük bir Türkiye turu yapmayı başardı.

Türkiye’nin ilk uçuş okulu Türkkuşu, Atatürk’ün manevi kızı ve dünyanın ilk kadın savaş pilotu Sabiha Gökçen’in de aralarında bulunduğu çok sayıda pilot yetiştirmiştir.

THK bünyesindeki yangın uçakları 25 yılda yaklaşık 17 bin saat yangın söndürme uçuşu gerçekleştirdi. 2000’in üzerinde orman yangınına müdahale etti.

THK Paraşüt Öğretmeni Hakan Zengin, 19 Haziran 2004 tarihinde İnönü Havacılık Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilen 3. Türkiye Hava Oyunları’nın resmi açılış töreninde bugüne kadar gökyüzünde açılan en büyük bayrakla atlayış gerçekleştirdi. Zengin, 433,5 metrekarelik dünyanın en büyük bayrağıyla, paraşütle atlayarak Guinness Rekorlar Kitabı’na girmeyi başardı.

THK’nın 10 paraşütçüsü, 10 Ekim 2004 tarihinde İstanbul’da düzenlenen 26. Kıtalararası Avrasya Maratonu’nda, yaklaşık 4 bin metre yükseklikte uçaktan atlayan “wingsuit” adı verilen özel tulumlarla saatte 150 kilometre hızla Avrupa Yakası’ndan Anadolu Yakası’na geçerek Türk havacılık tarihinde bir ilki gerçekleştirdi.

THK’nın yetiştirdiği yamaç paraşüt pilotları, 8 Ağustos 2015 tarihinde Türkiye’nin en yüksek noktası olan Ağrı Dağı’nın zirvesinden yamaç paraşüt uçuşu gerçekleştirerek bir ilke daha imza attı.

THK’nın geliri; üye aidatları, kurban derisi, fitre ve zekât toplama, pul satışı, kurum işletmelerinin etkinlikleri gibi kaynaklardan sağlanmaktadır.

“Uçan Türk” dergisi, 1954 yılından bu yana iki ayda bir çıkan THK bünyesindeki bir dergidir.


Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) AKP’nin 17 yıllık iktidarı döneminde gerçekleştirdiği özelleştirmelerin listesini açıkladı

CİMER’in açıklamasında, AKP iktidarı boyunca yapılan özelleştirmeler listelendi. Sözcü’den Ali Ekber Ertürk’ün ulaştığı cevap metninde, özelleştirilen kamu kuruluşlarının satışından elde edilen gelirler, TL ve dolar bazında tek tek açıklandı.CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap’ın bilgi talebini yanıtlayan CİMER şu bilgiyi verdi:

“2002-2019 döneminde gerçekleştirilen uygulamalar kapsamında, 11 liman, 98 elektrik santrali, 50 tesis ve işletme, 11 otel, 3 bin 917 taşınmaz ve araç muayene hizmetleri ile maden ruhsatları, makine-teçhizat, demirbaşlar, isim hakları, hizmet araçları ve markalar, varlık satışı, işletme ya da imtiyaz hakkı devri yoluyla özelleştirilmiştir.” Yüzde 50’nin üzerinde kamu payı özelleştirilen 60 kuruluş ile 159 ayrı işletmede çalışan 117 bin 380 personelden 44 bin 555’i, başka kuruluşlara geçti. Buralarda çalışan 72 bin 825 kişiden 9 bin 295’i ise işten çıkarıldı. 63 bin 530 kişi de, özelleştirilen yerlerde kaldı. CHP’li Kasap, “17 yılda, Cumhuriyet’in birikimi yerli ve milli ne kadar kamu kuruluşu varsa elden çıkardı. Ülkenin geleceği ipotek edildi” dedi.Ataköy Hidroelektrik Santrali, Beyköy Hidroelektrik Santrali, Çıldır Hidroelektrik Santrali, Denizli Jeotermal Santrali, İkizdere Hidroelektrik Santrali, Kuzgun Hidroelektrik Santrali, Mercan Hidroelektrik Santrali, Tercan Hidroelektrik Santrali, Engil Gaz Türbinleri Santrali, Seyitömer Termik Santrali, Kangal Termik Santrali, Yatağan Termik Santrali, Murgul Hidroelektrik Santrali, Çatalağzı Termik Santrali, Kemerköy Termik Santrali, Yeniköy Termik Santrali, Orhaneli Termik Santrali, Tunçbilek Termik Santrali, Soma Termik Santrali.Kırşehir Şeker Fabrikası, Turhal Şeker Fabrikası, Çorum Şeker Fabrikası, Elbistan Şeker Fabrikası, Muş Şeker Fabrikası, Erzincan Şeker Fabrikası, Erzurum Şeker Fabrikası, Afyon Şeker Fabrikası, Bor Şeker Fabrikası ve Alpullu Şeker Fabrikası.Adana Sigara Fabrikası, Ballıca Sigara Fabrikası, Bitlis Sigara Fabrikası, İstanbul Sigara Fabrikası, Malatya Sigara Fabrikası, Tokat Sigara Fabrikası, Yavşan Tuzlası, Ayvalık Tuzlası, Çamaltı Tuzlası, Çankırı Kaya Tuzlası, Tuzluca Tuzlası, Sekili Tuzlası, Kağızman Tuzlası, Kaldırım Tuzlası, Kayacık Tuzlası.Bayburt, Çemişgezek, Girlevik, Bünyan, Çamardı, Pınarbaşı, Sızır, İznik-Dereköy, İnegöl-Cerrah, Suuçtu, Çağ Çağ, Otluca, Uludere, Adilcevaz, Ahlat, Malazgirt, Varto-Sönmez, Değirmendere, Karaçay, Kuzuculu, Turunçova-Finike, Besni, Derme, Erkenek, Kernek, Kayadibi, Kovada, Hasanlar, Ladik-Büyükkızoğlu, Durucasu, Arpaçay-Telek, Kiti, Göksu, Berdan, Kısık, Bozkır, Ermenek, Koçköprü, Engil, Erciş, Hoşap, Haraklı-Hendek, Pazarköy-Akyazı, Bozüyük, Kayaköy, Esendal, Işıklar, Dere, İvriz, Fethiye, Manavgat, Doğankent, Kürtün, Torul, Gönen, Karacaören, Kadıncık, Şanlıurfa, Adıgüzel, Kemer, Almus, Köklüce, Yenice, Suçatı, Değirmendere, Karaçay, Kuzuculu, Anamur, Silifke, Bozyazı, Mut-Derinçay, Zeyne, Menzelet, Kılavuzlu, Manyas, Sütçüler, Tohma, Dinar 2, Çine.SÜMER HOLDİNG

Mazıdağı Fosfat Tesisleri, Adıyaman İşletmesi, Malatya İşletmesi, TÜMOSAN İşletmesi, Bakırköy Konfeksiyon San. İşl., Çanakkale Sentetik Deri İşletmesi, Diyarbakır İşletmesi, Beykoz Deri ve Kundura İşletmesi, Sarıkamış Ayakkabı İşletmesi.LİMANLARMersin Limanı, İskenderun Limanı, Samsun Limanı, Bandırma Limanı, Derince Limanı, Salıpazarı Limanı (Galataport), Tekirdağ Limanı, Çeşme Limanı, Kuşadası Limanı, Dikili Limanı, Trabzon Limanı.Seyitömer Linyitleri İşletmesi, Güney Ege Linyitleri İşletmesi, Murgul Bakır İşletmesi, Samsun Bakır İşletmesi, Yeniköy Linyitleri İşletmesi, Bursa Linyitleri İşletmesi, Sakarya Traktör Sanayi, Ereğli Demir ve Çelik, Eti Alüminyum, Eti Bakır, Eti Elektrometalurji, Eti Gümüş, Eti Krom, Gübre Fabrikaları, PETKİM, HAVELSAN, THY, TELEKOM, TÜPRAŞ.


KAYNAKLAR

https://www.thk.org.tr/thk_kurumsal/itemlist/category/156-tarihçe
https://www.yenicaggazetesi.com.tr/iste-17-yillik-tablo-akpnin-ozellestirme-listesi-aciklandi-261522h.htm
This entry was posted in Ekonomi, ÖZELLEŞTİRMELER, YOLSUZLUKLAR, YOZLAŞMA - AHLAKSIZLIK. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *