KİMDİR OSMAN KAVALA?

KİMDİR OSMAN KAVALA?


Birleşmiş Milletler’de yaşanan bir olaya kadar tanımıyordum… Sene 2008, Birleşmiş Milletler’de yöneticiyim. Diyarbakır’da uygulanacak 37 milyon dolarlık bir kalkınma projesi hazırlandı….İşin başına bir proje müdürü seçeceğiz. İlan verdik, Diyarbakır’da yaşayan pek çok vatandaş başvurdu. Bir heyet kurduk, başvuruları değerlendirsin diye. Heyet bir adayı(Kürt kökenli bir yurttaşımız) göreve uygun buldu.

Meğer Osman Kavala ve 41 tane sivil toplum örgütü, 37 milyon dolarlık projenin başına Nurcan Baysal isimli bir kişi geçsin istiyorlarmış!.

Heyetin seçmediği bu kişi için BM Genel Sekreteri’ne mektup yazdılar. Seçilmeyen aday “Kürt olduğu için seçilmedi”, bu “insan haklarına ve demokrasiye” aykırıdır diyerek, hem yalan söylediler… Etnik kimlik üstünden mağduriyet yaratarak kendi istedikleri kişiyi 37 milyon doların başına geçirmeye çalışıyorlar.(ayrıntılı bilgi Paralel Kürdistan Kumpası kitabımda var. )

*Akil adam/ PKK’nin hendeklere bombalar doldurduğu ve bu sebeple 532 güvenlik görevlimizi şehit verdiğimiz süreci Osman Kavala da AKP’nin seçtiği akil adamlardan birisi.

* Ergenekon davası/ Pek çok insan uğradığı haksızlıklar sonucu hayatını, sağlığını, canından çok sevdiği evladını kaybetti… Bütün maddi imkânlarından oldu… Osman Kavala ve gözaltına alınan akademisyenlerden bazıları, “sahte ve düzmece belgeleri sebebiyle tarihe geçen, Amerika’nın piyonu FETÖ’nün tertiplediği Ergenekon davası” için; “çok önemli suç iddiaları ve belgeleri içermektedir” diyerek DERİNLEŞTİRİLMESİ talebinde bulunmuşlardı…

* Öcalan’la muhabbet / Açılım döneminde İmralı’da Öcalan ile görüşen Ahmet Türk’ün yeni sürece “rehberlik” edecek üç isim arasında saydığı Osman Kavala, PKK ile çözüm sürecinde tespit edilen “Temas ve Diyalog Grubu” üyesi. PKK lideri Öcalan’ın doğrudan seçtiği bir isim.

* Soros ve Açık Toplum Vakfı/ George Soros. Amerikalı dolar milyarderi. Amerika’nın hedefindeki ülkelere demokrasi götüreceğiz adı altında, parçalama faaliyetleri yürütüyor….Osman Kavala, işte bu George Soros’un fonladığı Açık Toplum Vakfı’nda yönetici.(1 )


Bize demokrasi, insan hakları ve sivil toplum kahramanı olarak sunulan Kavala hakkında ortaya çıkan profil bu… Hukukun üstünlüğünü savunmak ve mağduriyetleri herkes için dile getirmek başka, Osman Kavala gibi bir profili yargı hatasından ötürü sürekli gündeme taşıyarak masum göstermek başka!..

Sorulması gereken soru:
Ne zaman, ne oldu ki beraber yürüyenlerin yolları ayrıldı?

“Her öğrendiğini bildiğinle karşılaştır. Uyanı katla, uymayanı tekle.Tutmazsa, yargıla,” Erol Toy’un Obadan Ulusa (Geçmişin izi geleceğin özü) kitabının 287.sayfasındaki tümce

( 1) Özet:Bartu Soral’ın 27 Kasım 2018 Salı günlü Osman Kavala olayı nedir? soru ve yanıtı” yazısından

aktaran Mehmet Boz / 20.02.2020

This entry was posted in ABD - AB - EMPERYALIZM, İHANET VE YABANCI YANDAŞLAR. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *