ORGANİZE İŞLER * DİYARBAKIR KAYYUMU 324 BİN TL’LİK “DEKORATİF ŞEHİR AYDINLATMALARI” İŞİNİ 1 MİLYON 200 BİN TL’YE VERMİŞ

Habere yorum

Bunlar tuhaf işler..
Bir düşünün iktidarı yitirmek üzeresiniz.
Ve yaptığınız şey yağmaya devam etmek.
Hem de göstere göstere, inatla.
Seçmen ne der umursamadan.

Benim düşüceme göre bunlar
YATTI BALIK YAN GİDER psikolojisi için girdiler

Oraj POYRAZ


DİYARBAKIR KAYYUMU 324 BİN TL’LİK
“DEKORATİF ŞEHİR AYDINLATMALARI”
İŞİNİ 1 MİLYON 200 BİN TL’YE VERMİŞ


15.02.2020

Diyarbakır kayyumu Hasan Basri Güzeloğlu’nun 324 bin TL’lik “dekoratif şehir aydınlatmaları” işini 1 milyon 200 bin TL’ye verdiği ortaya çıktı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne atanan kayyum Hasan Basri Güzeloğlu kentin 6 noktasına “pazarlık usulü” yaptırdığı ve maliyeti 324 bin TL olan 12 dekoratif şehir aydınlatmasına 1 milyon 210 bin TL ödeme yapıldı.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne atanan kayyum Hasan Basri Güzeloğlu Kamu İhale Kanunu’nda deprem sel gibi olağanüstü hallerde mağduriyetlerin önlenmesi amacıyla öngörülen “21/B-Pazarlık Usulü”nü kullanarak kentin bazı noktalarına maliyetini kat kat aşan dekoratif şehir aydınlatmaları yaptırdı. Ortada ihaleyi alelacele yapmayı gerektirecek herhangi bir zorunlu sebep yokken iki reklam şirketinin davet edildiği ihalede 1 milyon 222 bin TL ve 1 milyon 210 bin TL teklifler verildi.

6 NOKTA 12 IŞIKLANDIRMA

Urfa Yolu Seyrantepe Köprülü Kavşağı havaalanı otogar Ofis Altgeçit ve Alipınar Köprüsü’ne dekoratif şehir aydınlatması olarak bilinen 12 ışıklı yazılama yaptırıldı. Üzerinde “Peygamberler ve Sahabeler Şehri Diyarbakır” ve “UNESCO Kültür Mirası Şehir Diyarbakır” yazılan dekorlara harcanan para kentte tepki topladı.

HARFLERİN TOPLAM ÜCRETİ 324 BİN

Reklam şirketlerinin santimetresini 6 TL’ye yaptığı ışıklı yazılamaların kentin 6 noktası için belediyenin 1 milyon 210 bin TL gibi bir ödenek çıkarması sektörde iş yapan firmalarda da tartışma konusu oldu.

Reklam şirketleri ışıklandırmalı yazılama harflerinin ücretini 750 TL olduğunu kaydediyor. “Peygamberler ve Sahabeler Şehri Diyarbakır” ve “UNESCO Kültür Mirası Şehir Diyarbakır” yazılamasında yer alan 72 harf 750 TL’den 54 bin TL’ye tekabül ediyor. Kentin 6 noktasında yapılan yazılamalardaki harf sayılarının toplam ücreti ise 324 bin TL’ye tekabül ediyor. Pazarlık usulü verilen ihale rakamına göre ışıklandırmada kullanılan her harfin maliyeti 2 bin 800 TL ediyor.

This entry was posted in ORGANİZE İŞLER, YOLSUZLUKLAR, YOZLAŞMA - AHLAKSIZLIK. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *