TÜRK HALKI BATMAK İSTİYOR. Tarih böyle toplumlarla dolu * Türkiye’de çok görgüsüz çok zavallı bir nüfus var. AKP o nüfusa hitap ediyor. Çünkü AKP’nin içerisinden gelenler de onların içerisinden geliyor.

TÜRK HALKI BATMAK İSTİYOR.
Tarih böyle toplumlarla dolu.

CELAL ŞENGÖR

Türkiye’de çok görgüsüz çok zavallı bir nüfus var. AKP o nüfusa hitap ediyor. Çünkü AKP’nin içerisinden gelenler de onların içerisinden geliyor.

Bunun trajedisi ise yüzde 40’ın dışında kalanların bir araya gelememesidir. Gelseler başa getirmeyecekler AKP’yi o yüzde 40’ın tedavisini yapacaklar zaman içerisinde. O zaman şuna geliyoruz: Türkiye’de gerçek entelektüeller yok. Veya sayıları o kadar az ki hiçbir şeye yaramıyorlar.

Bence AKP parti olarak yaptığı şeylerin yüzde 80’inin farkında değil. Çünkü çok cahil bu adamlar. Aralarında üniversite görmüş adam yok (malum Türkiye’deki üniversiteleri ben üniversiteden saymıyorum).

Bunlar kendi dinlerini bile bilmiyorlar. Ben ateistim. Kuran’ı satır satır biliyorum. İncil’i de biliyorum Tevrat’ı da. Bunların kaç tanesi Vatikan kaç tanesi Süleymaniye Kütüphanesi’nde oturmuş dirsek çürütmüştür ? Türkiye’nin büyük sıkıntılarından bir tanesi gerçek değerlerini tanıyamıyor olması.

Bir sürü aptalı akıllı zannediyor. Bir sürü cahili alim zannediyor. Buna mani olabilmek ve küçük bir katkıda bulunabilmek istedim. Bunu okuyan insanlar ya bir dakika diye düşünürler diye ümit ediyorum. Türkiye’de yalancı bir entelektüel grubu var. Bilhassa halkı bunlara karşı korumak lazım.

– Türkiye’de yalancı entelektüel grup kim?

İsim olarak değil sınıf olarak vereyim. Gazeteciler üniversite profesörleri politikacılar sanatçılar arasında var. Bunların unvanları var.

Gazeteyi okuyun bugün: Türkçe kalmadı; Türkçe yazmayı bilen adam yok. Bir felaket. Sanatçı diyorsun kaç tane uluslararası büyük sanatçımız var. Bir iki tane belki.

Türkiye’nin ortalama kültür düzeyi Afganistan’dır. İran Türkiye’den çok daha medeni bir yer. Türk halkı kravat takıp Mercedes’e binip kadınları ve kızları bikini giyince kendisini medeni zannediyor. Sen vahşisin. Artık farkına varalım.

Atatürk’e ihanet edildi. Anadolu’nun kültürsüz zavallı köylüsüne laf anlatacaksın. Zorla yaptırtacaksın bazı şeyleri. Kızı zorla okula gönderteceksin. Göndermiyorsa ceza vereceksin. Şimdi tam tersi oldu.

EN KALİTESİZ ZÜMRE SİYASİLER

– İmam hatip okulları hakkında ne düşünüyorsunuz?

Bir zehirdir… Hemen kapatılmaları lazımdır. Bu okullar çocuklara yirmibirinci yüzyılda Ortaçağ’ın bile gerisinde zırvalık kültürü öğretiyor. En kalitesiz zümre politikacılardır Türkiye’de.

– Dünyada daha kaliteli biz de daha mı kötü politikacılar ?

O kesin. Almanya Angela Dorothea Merkel’e bak Başbakan olarak bir de bizimkilere. Gece ile gündüz gibi. Angela Dorothea Merkel Almanya gibi bir yerde fizik doktoru. Kadın Avrupa’yı parmağında döndürüyor.

– Sürekli bir korku yaratılıyor. Siz korkmuyor musunuz?

Hayır korkmuyorum. Çünkü ben askerim. Benim içeriye atılmam öldürülmem vız gelir tırıs gider. Ben silah ve bayrağa el basarak canımı vereceğim bu ülkeye diye yemin ettim. Ben yeminime sadığım. Benim bugünkü silahlarım kalemimdir kitabımdır konuşmamdır. Onun için silahımı sonuna kadar kullanırım.

TÜRK HALKI BATMAK İSTİYOR

– Sizin durduğunuz yerden Türk halkı nasıl görünüyor ?

Benim bugünkü ortamda görebildiğim şu:

Türk halkı batmak istiyor. Tarih böyle toplumlarla dolu. Şu anda Türk halkı mağaraya dönmek istiyor. Başındakiler de zaten onu oraya götürüyorlar.

Benim tek üzüldüğüm IŞİD zihniyetlilerin sanat eserlerine zarar vermesi. Bunların hepsi bizim insan olma geçmişimizin birer parçalarıdır. Bunlar ortadan kalkarsa biz başa döneriz mağaraya döneriz.

– Türkiye’yi neler bekliyor ?

Çok kötü. Üç taraflı bir iç harp görüyorum. Kürtler yobazlar ve modernler olarak. Türkiye parçalanacak. Ümit ediyorum kültür zenginliklerimiz bir şekilde korunur. Sonunda da elimizden gelip alacaklar buraları.

Fetih gününü kutladılar ben bir yazı yazdım onun hakkında. Bunu kutlarken Fatih’in hatırasını rencide etmeyin dedim ettiler. Fatih niye büyük adamdır hiçbirisi bilmiyor.

Bunlar Atatürk’ün Çankaya Köşkü’nü ne hale getirdiler. Oysa ki ülke olarak doğduğun yer orası. Çanakkale’yi ne hale getirdiler.

Medeniyet ne yazık ki ihraç edilemiyor. Ben onu gördüm. Amerika’da 9 sene yaşadım. Amerika’ya bile ihraç edilememiş. Amerikalı bile barbar.

This entry was posted in DİN-İNANÇ, İrtica, SİYASAL İSLAM, SİYASİ PARTİLER. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *