ENSAR YALAN MI SÖYLEDİ? * Ensar, ‘Türken’e bağışladık’ demişti: O para hesaplarda yer almıyor

Ensar, ‘Türken’e bağışladık’ demişti:
O para hesaplarda yer almıyor


BAĞLANTILI YAZILAR
https://nacikaptan.com/?p=75842
PANDORANIN KUTUSU * TÜRKEN VAKFININ MANHATTAN’ın GÖBEĞİNDEKİ SÜPER LÜKS ÖĞRENCİ YURDU * Amerikan’ın en pahalı bölgesinde öğrenciler için yurt yapılır mı? * Bu bina gerçekten yurt olacak mı? * Bu pahalı lüks bina nasıl ve kim/ler tarafından finanse ediliyor?
https://nacikaptan.com/?p=75824
KIZILAY KURULUŞ AMACINI DEĞİŞTİRDİ; AKP’nin VERGİ KAÇIRMA ve AKP’yi DESTEKLEME ŞİRKETİ OLARAK GÖREV YAPIYOR, TARİKATLARA ve ERDOĞAN’ın AİLE KURUMLARINA BAĞIŞ YAPIYOR
https://nacikaptan.com/?p=72953
TÜRGEV ve Ensar Vakfı’nın ortaklaşa ABD’de kurduğu TÜRKEN Vakfı’na kuruluş yılı 2014 yılından itibaren 2017 mali yılı sonuna kadar ’54 milyon 250 bin dolar’ (yaklaşık 330 milyon TL) bağış yapıldı.
https://nacikaptan.com/?p=66137
BİR SARAY DA AMERİKADA ! * Sahte cennet aldılar * TÜRGEV ile Ensar Vakfı’nın ortak kuruluşu Turken Vakfı Muhammet Ali’nin çiftliğini yaklaşık 3 milyon dolara aldı.ABD’deki Muhammet Ali’nin çiftliğini,vergi vermeyen Erdoğan’ın kızı Esra Albayrak’ın yönetiminde olduğu TÜRGEV ile Ensar Vakfı’nın ortak kuruluşu Turken Vakfı, yaklaşık 3 milyon dolara arazi aldı.
https://nacikaptan.com/?p=72627
Şevket Kazan bir gün bana şunu söyledi:
-”Tayyip bey İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olmadan önce Refah Partisi il başkanıydı ve muhasebecilik yapıyordu. Geçinemediği için ev kirasını parti olarak biz ödüyorduk.” Kazan’ı doğrulayan bir başka fotoğraf, Erdoğan’ın siyasete yırtık ayakkabı ile girmesiyle övünmeseydi…
Ve bugün…30 SENE ÖNCE YOKSUL OLAN BİR AİLE NASIL DOLAR MİLYARDERİ OLDU * NEHİR KENARINDAKİ 328 DÖNÜMLÜK ÇİFTLİK * Erdoğan ailesi Muhammed Ali’nin çiftliğini vergisiz satın aldı…

CHP ABD Temsilcisi Yurter Özcan, Kızılay üzerinden Ensar Vakfı’na gittiği belirtilen 7 milyon 925 bin dolarlık bağışa ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Ensar Vakfı Genel Müdürü Hüseyin Kader, Kızılay’dan gelen paranın ABD’de yurt yapılması için TÜRKEN Vakfı’na bağışlandığını duyurmuştu. CHP’li Özcan ise ABD Hazine Bakanlığı’nın bağışçıların kimliğini açıklamadan, yapılan bağış miktarlarını kalem kalem paylaştığını belirterek listede ne Ensar Vakfı’nın ne de 7 milyon 925 bin dolarlık miktarın yer almadığını belirtti.

Başkentgaz’ın Kızılay üzerinden 7 milyon 925 bin dolar bağış yaptığı Ensar Vakfı’ndan açıklama gelmişti.

İki yıl önce gerçekleştirilen bu işlemin, Elazığ depremi sonrasında maksatlı bir şekilde çarpıtıldığını savunan vakıf, o parayla ABD’de FETÖ’ye karşı yurt binası yaptıklarını duyurmuştu.

CHP ABD Temsilcisi Yurter Özcan, Kızılay üzerinden Ensar Vakfı’na gittiği belirtilen 7 milyon 925 bin dolarlık bağışa ilişkin dikkat çeken açıklama bulundu.


ABD Hazine Bakanlığı’nın bağışçıların kimliğini açıklamadan, yapılan bağış miktarlarını kalem kalem paylaştığını belirten CHP’li Yurter Özcan, yazılı açıklamasında şunları aktardı:

Kamuoyunun Bilgisine:

CHP ABD Temsilciliği olarak AKP destekli vakıfların ABD’deki finansmanı ile ilgili araştırmalarımızı sizlerle düzenli olarak paylaşıyoruz.

Türgev ve Ensar Vakfı’nın Amerika’da 2014 yılında ortaklaşa kurdukları Türken isimli vakıfa kurulduğundan itibaren yaklaşık 330 milyon TL(54 milyon dolar) para yollandığını ABD Hazine Bakanlığı’ndan aldığımız belgelerle ispat etmiştik.

O zamandan bugüne bağışçıların kimler olduğu ile alakalı çalışmalarımız sürmektedir. ABD kanunlarına göre, özel veri ve kişisel hakları korumak adına ABD Hazine Bakanlığı bağışçıların kimliğini açıklamadan, yapılan bağış miktarlarını kalem kalem paylaşmaktadır.

Bu çerçevede, Türken Vakfı’nın 2015 ve 2018 mali yılı raporlarında yer alan detaylı bağış tarafımıza henüz iletilmemiştir.

Ancak Türken vakfına 2016 ve 2017 yıllarında yapılan her bir bağış miktarını ekteki listede paylaşıyoruz. Bu kalemlere bakıldığında, Ensar Vakfı ABD‘nin Kızılay üzerinden aldığını iddia ettiği yaklaşık 8 milyon dolarlık bağış, New York’taki Türken Vakfının Hazine Bakanlığına tebliğ ettiği rakamlar arasında yer almamaktadır.

Türken Vakfının ABD Hazine Bakanlığına verdiği mali raporlara göre:

– Türken’e 2016’da gelen toplam bağış yaklaşık 7.2 milyon dolar; 2017’de ise yaklaşık 2.2 milyon dolardır.

– 2017’de gelen en büyük bağış 1.2 milyon dolar; 2016’da ise 4.5 milyon dolardır.

2015 yılı Türken Vakfının en çok bağış topladığı senedir. O seneye ait bağışçı listesini temin etmek için ABD Hazine Bakanlığı’nda avukatlarımızın aracılığı ile başlattığımız süreç devam etmektedir. Eğer kamuoyunu aydınlatmak amacıyla yaptığımız bu girişimler sonuçsuz kalırsa, CHP ABD Temsilciliği olarak ABD’de konuyla alakalı ABD Hazine Bakanlığı ve Vergi Dairesi (IRS)’e dava açarak, bu bağışların kalemlerini öğreneceğimizi kamuoyunun bilgisine arz ederiz.

http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/1717597/ensar-turkene-bagisladik-demisti-o-para-hesaplarda-yer-almiyor.html
This entry was posted in YOLSUZLUKLAR, YOZLAŞMA - AHLAKSIZLIK. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *